Vill dela med mig av mitt synsätt på tid och pengar.

Jag hör så ofta - Men det var bara en hundring, det var ju en god lunch. Absolut kan det ha varit en lunch. Däremot så ser jag det som en lunch som kostade dig ca. 1.500:-

Detta är vad du skulle fått på din hundring om du investerade den över 30-40 år med rimlig ränta. Absolut så skulle den inte vara värd lika mycket men då i alla fall ca. 1000:- som i dagens värde.

Du lägger alltså inte 100:- på en lunch. Du lägger ca. 1000:-
Och visst, du kan alltid tjäna en extra hundring.

Problemet är bara att du redan har förlorat 1 timma för att tjäna den hundringen.
Du kommer aldrig få tillbaks den timman eller din hundralapp.
Tiden du la ner och pengarna du fick är borta för alltid. Puts väck.
Du har inte obegränsat med tid så det tankesättet är rent ut sagt efterblivet.

Se långsiktigt. Se belöningen du får om 30-40 år. Du kan få ca. 10 luncher för den hundringen då.

Tänk hur mycket pengar du lägger varje år på t.ex onödiga uteluncher. Hur mycket pengar blir det egentligen om 30-40 år? En hel förmögenhet.

Tänk på allt annan onödig skit du köper under en hel livstid och hur mycket pengar du skulle kunna haft och spenderat på roligare saker? Vågar du räkna på det? Vågar du ta dina utgifter förra månaden du la på onödiga saker, multiplicera med 12 månader och gångra med 30-40 år och sedan kunna med gott samvete säga att du gör vettiga val? Vad har du för bra anledning till att inte göra vettiga val? Troligtvis ingen.

Är du 30 år har du 21.000 dagar kvar att leva. Släng inte bort en enda timma till! 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag dricker aldrig kaffe. Det enda koffeinet jag får i mig är ifrån en celsius & en kopp te ungefär varannan månad. Trots detta, är det många som upplever mig väldigt pigg och energisk.

De frågar oftast "vart får du din energi ifrån?"

Detta är säkert något du också undrar över, som ofta är trött. Hur kan han/hon ha så mycket energi?

Svaret ligger inte i kaffe, mer sömn eller som många tror, att vissa får mer energi än andra.

Vill du ha en jämn balanserad energi som inte är beroende av ovanstående?

Så här är det - Du FÅR helt enkelt INTE bara energi från ingenstans!


Sömn

Du får energi från sömn, inte för mycket sömn däremot. Du behöver regelbunden sömn. Samma timmar varje natt. För mycket sömn så blir du för trött, samma med för liten sömn.

Mat

Du får energi av den maten du äter. Äter du skitmat utan näring, så som pizza, mc Donalds, snabba kolhydrater, mm. så får du inte i dig någon näring som ger dig energi!

Vätska

Du BEHÖVER dricka 8 glas vatten varje dag. Minst 2 liter varje dag! Vår kropp innehåller ca. 60% vatten.

Träning

Det känns bra att sitta stilla eller ligga ner men faktum är att kroppen är bygd och mår bra av att röra sig! Du BEHÖVER röra din kropp varje dag! Desto mer du rör dig desto mer energi får du!

Allt onaturligt så som koffein är bara genvägar som inte håller i längden. Ovanstående är vad du behöver fokusera på hela livet för att kunna må så bra som möjligt! 

Undrar du fortfarande varför du har dåligt med energi? 


Likes

Comments

Här kommer en lista på allt du behöver veta för att maximera din ekonomi!

Primär inkomst -
Jobbar du heltid? Kan du byta jobb för att tjäna mer pengar? Lista argument, förbered dig och be om en löneförhöjning. I värsta fall får du ett nej och inget har ändrats. I bästa fall får du ett ja och du får mer pengar.

Extrainkomst -
Kan du jobba mer än heltid, 1 helg per månad t.ex? Kan du starta ett eget företag parallellt om din anställning? Lägg t.ex mer tid på att få mer läsare till bloggen!

Utgifter - Kontrollera pengarna -
Detta är hårt förtjänade, skattade pengar som du jobbar för. Kan du byta bostad för att få ner hyran? Behöver du verkligen köpa all skit du köper som inte ger dig något värde? Mc Donalds, Coca Cola, märkeskläder, etc. Är det verkligen detta du jobbar så hårt för? För att sakta men säkert ta död på dig själv? Maxat..

Se över de saker du behöver köpa -
Lägg tid på att jämföra priser och produkter! Detta kan du enkelt & snabbt spara allt från hundra lappar till flera tusen på av dina hårt tjänade pengar! Värda minuter de tar att jämföra!

Investera dina pengar -
Det finns gott om möjligheter & investeringar därute. Du har t.ex aktier som har historiens bästa avkastning som du väldigt enkelt & snabbt kan komma igång med. Bostad är sjukt bra att investera i. Du kan investera i en webbshop du driver bredvid ditt jobb. Bara fantasin sätter stopp hur du kan få dina pengar att jobba för dig.

Fokusera på -
- Din primära inkomst
- Extrainkomster
- Utgifter
- Jämför kostnader
- Investeringar

Fokuserar du på detta kommer du ha en fantastisk ekonomi och ligga 95% längre fram än vanliga människor.

Detta var de viktigaste jag kom på för tillfället, kommer du på något mer bra skriv gärna det nedanför i kommentarsfältet!

Likes

Comments

Bruce Lee var ett geni...

Bruce Lee -
"You must be shapeless, formless, like water. When you pour water in a cup, it becomes the cup. When you pour water in a bottle, it becomes the bottle. When you pour water in a teapot, it becomes the teapot. Water can drip and it can crash. Become like water my friend."

Enbart detta citatet bevisar det,
- Lär dig att anpassa dig! 

Likes

Comments

Blanda aldrig in känslor när det kommer till pengar. Gör inga emotionella utan enbart pålästa och informativa beslut.

Satsa aldrig mer pengar än du är beredd på att förlora. Inte ens om oddsen är med dig.

Förlorar du pengar, ta förlusten! Gå vidare.
Är det personligt och du ska hämnas, kom ihåg - den rätten ska serveras kall!

Ska du satsa på att bli duktigt på något i Sverige så är det spel i någon form. Sverige är ett paradis för t.ex pokerspelare då vinsterna inte skattas här.

Vinner du t.ex powerball (typ det största lotteriet) i USA och vinner nuvarande vinst på 1.4 billioner kommer det vanlig skatt på det, delstatsskatt, etc, etc, och kvar har du ca. 400 miljarder. Alltså 1 billion i skatt! Här skulle du kamma hem hela 1.4 billioner rakt ner i fickan.

Likes

Comments