Nu är det kan lite väl mycket sista minuten, ibland finns helt enkelt inte tiden till allt. Men tänkte jag skulle visa förra årets nyårsdukning, kanske kan det finnas någon sistaminutenplanerare som inte har dukningen klar för sig 😁

Vi är ofta hos min svägerska med familj när det är något som ska firas. Dom har två st medhjälpare i form av små troll på 3 och 5 år. De vill väldigt gärna hjälpa till, ibland hamnar dock lite tokiga dekorationer med mitt i allt, varav den lilla gula bilen på denna dukning, om ni undrade alltså😄

Så här efter jul, ska ju allt julpynt reas bort från affärerna. Och för en som typ bara vill ha rött, guld, vitt och silver kring jul, men som ändå tycker det är fantastiskt fint med andra färger på juldekorationerna, är nyårsfesten det perfekta tillfället att köra all in på just dom. Nyår är ju det perfekta tillfället att gå lite bananas med glitter och glamour kring dukningen, och oftast är det ju ganska glittrigt med juldekorationer, perfekt med andra ord!
Just dessa kulor mm kommer från rusta tror jag, men då klart köpt förra året.

Det blev vitt, pastell och glitter förra året. En, eller det var nog två-tre st, längre pinnar med grenar spraymålades vita, och gick genom hela bordet. En ljusslinga med genomskinliga stenar från rusta. Sherryglas (eller likörglas kanske det är) med ljus i. Småvaser från rusta med vita rosor. Drinkpinnar med glitter och små dekorationsdiamanter.

Servetterna hade svägerskan hitta på Ica, de såldes färdigvikta i förpackningar, riktigt fina, helt perfekt!

Nyåret 2016-2017, eller ja, kanske egentligen mitt och svågerns gemensamma födelsedagsfirande som var två veckor innan detta nyår, var nog startskottet för ett ”spegelår” 😂 har nog använt de här speglarna på ett eller annat sätt under hela detta året! Men vad ska man säga, det är ju ganska effektfullt och fint!

Hoppas att du får en fantastisk nyårsafton, och ett riktigt Gott Nytt År! 🎊🍾🥂

🍾🥂

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Julförberedelserna är i full gång!

Man skulle kunna ha detta till bordsplaceringskort, men det känns kanske lite överkurs med bordsplacering på julafton då man oftast är med familjen. Så, här ska sitta små God Jul - skyltar!

Fortsättning följer 🎅🏻

Likes

Comments

Under förra hösten var makens brorsdotter glad för djur, så som de flesta 2-åringar. Hon tyckte om att härma dom osv. Så när det var dags för 2-års kalas fick det bli kalas i djurtema, guldigadjur-tema rättare sagt!

På duken ligger en ”löpare” i form av rosa presentpapper. Servetthållarna är gjorda av toarullar som är klippta som prinsesskronor, sprayade med guldfärg och sen prydda med en ”diamant” på varje. Ljusslingan med risa rosor är från Rusta, lika så de guldiga ljuslyktorna.
Djuren är från Biltema, en stor plastburk med ”vilda djur”. De är sen spraymålade i guld.

Svårt att få alla samlade för gruppbild, vissa vänder bara rumpan till. Man kan väl säga att de vill visa sin bästa sida 😂

Men hör står iallafall hela gänget, samlade för en gruppbild! De gör sig minsann bra på bild, med eller utan rumpor, lika bra som de gör sig bra i guld på ett kalas gjort för en liten prinsessa som gillar djur ❤️😃#barnkalas #kalas #guld #djur #diy #prinsessa #temakalas #rosa #barn #åsadukar

Likes

Comments

Är skrämmande egentligen, hur fort tiden går! Tycker det inte var längesen jag funderade kring hur förra årets juldukning skulle bli, och nu är det dags igen! Inte klokt...
Iallafall, tänkte det kanske kunde vara läge att visa hur förra årets juldukning blev.

Tror nog aldrig kommer komma ifrån Röd som den självklara julfärgen. Även om det finns så mycket som är fint, i alla andra möjliga färger, så ör det ändå röd som är julens färg för mig. Helst rött och guld, men kan ändå tänka mig silver, grönt och vitt.

Man kan hitta mycket fint ute i naturen. Granris tex. Syns inte på bilderna, men granriset är sprayat med glitter. Sen ligger där en pärlgirlang i guld och guldiga minijulgranskulor. I de små vaserna finns röda tulpaner och lite granris och något annat som jag tyvärr inte minns.
Jag har några favoritservetter från Duni Brilliance som jag brukar använda, de är i den där ”perfekta julröda” färgen med lite glitter i. Verkligen jättefina! Men förra året blev det ett par med grön kant, tycktes de passade till resten av dukningen.

De små söta tomtarna med Lindorkulor i kommer från Emelie Andersson (www.emiesfestfix.com) De var väldigt uppskattade 👌🏻😃

Minns julen -16 som väldigt mysig och lugn. Mina föräldrar och min svärfar var här, visserligen inte ovanligt men även min morbror från Örebro kom ner hit till Skåne. Min bror med sambo och deras dotter kom med hit. Huset fullt, helt underbart! Älskar julen, men det blir ännu lite bättre när det är barn med ❤️♥️❤️
Nu kör vi full fart mot julen 2017 🎄

Likes

Comments

Från det att jag och in sambo bestämde och fastslog ett datum, spenderade jag varenda lediga stund på Pinterest! Inte klokt egentligen hur mycket tid jag la där. Men var ju rädd att jag skulle missa något. Det gjorde jag med, men mest för att tiden inte räcker hur långt som helst.

Som vanligt får min fantastiska (dåvarande) sambo en hel del extraarbeten i.o.m. jag får idéer för mig. Vilket i sig är tur, annars hade jag nog inte varit klar än idag, 2,5 år senare! Han är dessutom väldigt företagsam utav sig, så när jag kommit med ett förslag som han inte tyckte lät helt omöjligt utan istället lite rimligt och vissa tillfällen helt okej, ja då satte han igång. Så då behövde jag ju inte fundera på om det skulle vara så eller inte, för snart var det nästan klart.

Min man ❤️❤️❤️

I allt bläddrande på Pinterest, fastnade jag vid en brudbukett, och kände direkt att den vill jag ha! Så den fick ligga som en grund i resten av planerandet.

Tycker den är helt fantastisk! Underbara färger. Bilden är från Pinterest.

Inbjudningskorten

Inbjudningskorten var nog det första vi börja med, lite logiskt kanske 😉

Det var lite svårt att komma igång, hade ingen klar bild av hur de skulle se ut, finns ju såå mycket fint! Slutade med att vi gjorde några allternativ vars, som vi sen plockade det vi båda gillade och gjorde ett kort av det.

Han är väldigt noggrann och ordentlig min man

Resultatet. Helt okej ändå 😉

Gåva till gästerna

Ibland när man tittar rundor på nätet, hittar man saker man vill göra. Det här med att dekorera ljus med servetter var en sån grej. Fick för mig en kväll att det skulle jag minsann prova, kunde ju kanske vara något att använda sig av på något vis till bröllopet!

Skulle bara prova lite, och plötsligt var hela bordet ockuperat!

Vi kom fram till att vi skulle dekorera ljusen med samma stämpel som vi använt oss av till bl.a. inbjudningskorten och sen skulle de agera placeringskort och gåva till gästen. Så, innan jag visste ordet av, hade mannen varit på Rusta och länsat de på deras blockljus! 🙈


Mannen skötte stämplandet och klippandet

Och jag skötte själva monterandet av bilden.

Vi använde oss utav det tunnaste av lagren på servetten, stämpel, bakplåtspapper och embossingfön.

Fest- och vigselhäften, servettringar och ljus

La väl inte ner så väldigt mycket möda på vigselhäftena. Är ju en ganska kort stund de används, och nog även det som gästerna bryr sig minst om. Hur vida man inte gör något extravagant som sticker ut. Men det gjorde då inte vi. Blev ett A4 delat på mitten, samma stämpel som inbjudningskorten och ljusen, satinband (hade samma färg på bandet på allt jag skulle ha band till, så klart 😉) ett par ringar och hjärta i silver.

Denna sista bilden har vår fotograf, Mathilda på Sweet Colorful tagit.

Även festhäftet är ganska enkelt. Samma papper som inbjudningskort, vigselhäfte, servettringarna, och annat där papper skulle användas.

Servettringarna härnäst.

Gjorde det lätt för oss och häfta ihop baksidan. Skulle ju ändå inte synas.

Framme vid oss på honnörsbordet gjorde jag dessa två ljusen. De blev jag ganska nöjd med så de står framme här hemma än idag, även de inte har tänts igen efter bröllopet.

Minneslåda

Någonstans i planeringen fick jag för mig att vi skulle ha en Minneslåda på mottagningen. Där fick gästerna skriva små lappar med minnen från dagen. En syn eller händelse gästen alltid kommer minnas, kanske något vi själva inte tänkt på eller sett. Denna låda skulle vi sen läsa på vår ettåriga bröllopsdag. Vilket vi med gjorde, så mysigt det var! Vi var först ute och åt på en restaurang i stan, sen när vi kom hem åt vi efterrätt. Jag hade beställt en tårta med de smaker vi hade i vår bröllopstårta som jag överraska mannen min med. Sen läste vi lapparna från lådan.

Lite annat...

Pinterest har ju som sagt väldigt mycket idéer. Och vad passar annars bättre än ens bröllop till att pyssla med typ allt man kommer över?! 😄

Bl.a. fick jag för mig att jag ville göra blommor av ståltråd och nagellack. Visade sig att mannen min var bättre på det än jag. Fast det är egentligen ingen ovanlighet... Han knåpade ihop själva ståltråden, och jag fixade nagellacken.

På borden skulle vi ha murgröna, och dessa blommor hamnade sedan i murgrönan.

En annan ide som kom från Pinterest, tror jag iallafall, var att göra en tavla med våra namn och bröllopsdatum, med spikar och tråd. (Alltså själva sättet att göra tavlan kom därifrån, inte just motivet i sig) Visste inte riktigt först var den skulle vara någonstans, men det blev att den hamna bakom ovanför oss. Andra har hjärtan eller banderoller, vi hade en tavla med spikar...ja men varför inte 😉

Var ett fasligt spikande och trådande, men till slut var det klart.

Jag är ju då väldigt glad för Mamma Mia- filmen. Ge mig ett glas vin och jag kan sitta och skråla mig igenom filmen, och lyckan är total! Iallafall. I bröllopet i den filmen hänger det en massa ljuslyktor i taket. Detta ville ju självklart jag med ha! Älskar ju ljus! Liten bidragande orsak till att just ljus var gåvan gästerna fick... Så, alla i vår närhet fick samla glasburkar. Familj, vänner och kollegor. Vet inte hur många vi hamna på men gissar några hundra stycken. Dessa blev sedan spraymålade och sen monterades ståltråd på dom så det sen kunde hänga i taket. Några av lyktorna skulle vara till kyrkan, längst med altargången. De fick spets och sidenband på sig.

Det blev några lyktor. Här tror jag nog mannen min gjorde alla. Han är fantastisk!

Har antagligen inte fått med hälften av allt vi hitta på till vårt bröllop, men "lite" utav det iallafall. 😉

Älskar allt kring bröllop, planera, pyssla, göra iordning....ja allt utom möjligt vis att sen plocka undan och stöda upp allt 🙈😄 men detta var iallafall allt kring planerandet av vårt bröllop, för denna gången iallafall 😉

Likes

Comments

I lördags vankades kräftskiva hos några vänner. Eftersom jag är så ohyfsad som jag är, frågade jag om jag kunde få duka 😆 tur de redan känner till mina konstigheter!

Iallafall, någon vanlig kräftskivedukning var det inte någon tanke på, inte i rött och med massa kräftor iallafall.

Man får ju ta seden dit man kommer, så är det då så att dit man kommer finns ett fyrkantigt bord, ja då får man helt enkelt tänka efter det 😉
Så, på det fyrkantiga bordet ligger fyra mindre fyrkantiga speglar, som därmed bildar en större fyrkantig spegel. Det är logik på hög nivå detta! 😄 Gäller ju att tänka utanför...fyrkanten?

Fyra små minipumpor i olika former spraymålades i guld. Några av glasen (som för övrigt kommer från Erikshjälpen i Malmö, iallafall de flesta. De andra är från något annat loppis) har guldiga kanter. Så det fick bli glas/guld, och vitt i form av blommor och servetter.

Även detta lite högre glas kommer från Erikshjälpen i Malmö. Tyvärr fanns det bara ett sådant glas, lite synd för det var väldigt fint med formen och det guldiga mönstret på. Men det är ju så det är när man hittar saker på second hand.
Iallafall, växten där i tror jag heter, eller iallafall kallas för Ärtor på tråd. Fanns bara en kvar i blomsteraffären och den hade nog sett sina bästa dar, men fyllde sin funktion ändå 😉 Fyllde på dekorationssand i guld och några glittriga små kulor av något slag som nog kommer från nån gammal julgrupp. Man tar lite av vad man hittar.
Hjärtat pysslade jag ihop med tjockare ståltråd (hade jag haft tjock ståltråd i guld hade jag istället använt det) smal ståltråd i guld och olika små pärlor i.....guld!! Vilken suprise va... Pärlorna är från Panduro.

Servettringarna har min kära make fått pyssla ihop. Han är rätt så snäll min man, och får oftast ställa upp när jag får lite idéer för mig och jag sen, tidsoptimist som jag är, inte riktigt hinner med. Just dessa fick han göra typ 14-15 st utav då de skulle vara till min farmors begravning. Han vill nog aldrig mer göra några servettringar efter det! 😄 ståltråd, och pärlor från Panduro. Enkelt men pilligt med alla de små pärlorna.

Iallafall, kräftorna var riktigt goda, men de fick då inte plats på bordet 😉😂


◼️◾️◼️◾️◼️

❤️

Likes

Comments

Om ett par dagar fyller makens brorsdotter tre år. I söndags var det dags för kalas. Det blev en ganska enkel dukning, men som Ernst han brukar säga, "I det enkla bor det vackra" 😄

Tallrikar och servetter har svägerskan beställt från Barnkalaset.se. Den rosa glittriga löparen kommer från Nille, tror jag. Köptes för ett bra tag sen. Även banden runt ljusen, silvriga ljusfat och pärlorna där på kommer från Nille.

Nog inte en av de mest avancerade dukningarna, men tycker det blev ganska fint ändå, och kanske lite passande till ett kalas en söndagseftermiddag 😊

Likes

Comments

Förra året pysslade jag ihop lite till en Halloweenfest. Hade inte så mycket tid och nu i efterhand kan jag känna att det var lite slarvigt allting, men då var vi nöjda med det hela iallafall 😄 Tycker jag har lite dåligt med bilder, behöver bli lite bättre på det där tror jag 😉

De svävande ljusen är toarullar och hushållsrullar som jag först har satt "stearin" på med en limpistol, sen spraymålat vita. De är upphängda med fiskelina och ljusen är givetvis batteridrivna värmeljus.

Har ingen riktigt bra bild på själva bordet. Men det är iallafall en svart pappersduk. Duken i mitten är något jag hitta på Eko i Malmö, lite plastigare eller vad man ska säga. Spindelnätet är med därifrån. Ljusslingan (syns inte men det är små pumpor) och ljusstavarna är från Rusta. Utspritt på bordet ligger också massa olika sorter halloweengodis, typ maskar, choklad mm 😉sen ligger där även lite plastspindlar lite här och var. Ingen halloween utan spindlar 😄

För att få det lite mörkt (festen var under dagtid) täcktes fönstren med svarta sopsäckar. Ja, det gick väl sådär...meen bättre än inget iallafall 😄

Paprikorna är fyllda med köttfärs och makaroner kokta med grön karamellfärg (fick ingen bild på det så klart...) men det såg iallafall häftigt ut, kan jag intyga!

Bålen, ja det är så avancerat som vanlig saft med björnbär i. Ishanden...hade jag gjort om det idag hade jag nog lagt lite grön karamellfärg i vattnet innan jag frös det, men, man lär sig hela tiden ju 😉

Vanlig kladdkaka med frostig på och vit kristyr.

Får väl bjuda på denna 👻 (från Rusta)

Likes

Comments

Det råkar falla sig som så att jag och min svåger fyller år med ett par dagars mellanrum. Dessutom är det kring julen, tiden då folk har som mest att göra, och liksom inte riktigt har tid med en massa kalas. Så sist vi fyllde så gjorde vi det enkelt för oss o slog ihop det hela, och denna här tog klart på sig att fixa dukningen 😉👍🏻

Det här med färger...det kanske bara är jag men nu skulle det ju vara ett kalas för både honom och mig, kändes ju inte riktigt som man kan köra typ rosa rakt igenom. Även om varken han eller någon annan hade kanske haft något emot det. Försökte därför gå på färger som kunde passa. Så då blev det alltså vitt, grå/silver och spegel. Iom att spegeln är en stor bit av dukningen blir det mest effektfullt om det som står på är genomskinligt. Glas (till ljusen), vaser, diamanter mm, t.o.m. ljuskopparna är genomskinliga. Mest för att de syns ganska mycket i de genomskinliga glasen, och de i metall är kanske inte så jättefina även om de hade varit i "rätt färg". Det är även trevligt med lite blandade höjder på ljuslyktorna.

Servetterna är nog från Ica, var ju i vintras de köptes så minns ju knappt 😄

Den gråa löparen vet jag knappt var den kommer ifrån, har legat här hemma, ja jag vet inte hur länge. Ibland vet jag inte vad saker ska vara till, då när de köps, men plötsligt en dag kommer det fram 😉
Speglarna hittade jag i källaren här hemma. Misstänker det är från en spegelvägg från Ikea eller liknande, som min man sen fick skära till efter direktiv. Han får ofta rycka in när det dyker upp idéer 😄

De små glasen med ljus i har jag hittat på loppis. Likörglas. Liknande har jag inte hittat fler ggr och det stör mig att jag inte köpte fler när jag ändå köpte dessa, men det är så det brukar bli, ska försöka "hålla igen" och inte handla för mycket men istället blir det nästan för lite så det fattas till en annan gång! Så det är väl ett tips, köp hellre något för mycket än för lite, du vet aldrig om du hittar rätt sak nästa gång du letar!

Vaserna kommer från Rusta men tror knappt de finns kvar. Lika så ljusslingan.
"Diamanterna" e sådana man kan hitta i de flesta affärer.
Och blommorna, ja de är ju klart från Ica, eller om det var från någon annan matbutik 😄

Tja, detta var en dukning jag kände mig riktigt nöjd med faktiskt!

Var nog allt för denna gång 💕

Likes

Comments

I februari fyllde min mans brorson 5 år. Som många andra ungar i den åldern var det Bilar-kalas som gällde! Ofta behöver det inte vara så avancerat för det ska bli bra. Huvudsaken är ju att ungen blir nöjd, och det blev han 😉

Den röda pappersduken hitta jag på Ikeas fyndbutik i Älmhult, så den råka nog mest bara blir en lyckoträff. Men sånt kan man ju passa på att köpa kring jul, om man vet att man tex ska ha ett Bilarkalas, eller något annat där en röd duk kan passa.

På Google kan man ju hitta massor! Här blev det vägar, vägskyltar, trafikljus och så klart - Bilar från filmen Bilar! 😄

Tallrikar, servetter och muggar är beställda från "Barnklas" från nätet (tror jag, svägerskan fixade dessa)

Så, ett enkelt kalas blev detta. Leta bilder, skriva ut, klippa klippa klippa, o lite dubbelhäftande tejp. Check på den 😉

Likes

Comments