Det gick inte så bra att somna igår. Låg vaken till strax efter 02.. Hjärnan började gräva i gammalt skit långt bakåt i tiden. Det finns en och annan person som jag skulle vilja be att dra så långt åt h-vete det bara är möjligt. Men det skulle å andra sidan inte göra någon skillnad ändå. Det som har hänt har hänt. Vissa växer av erfarenheter, andra slutar leva på något sätt. Jag växte, tror jag.

Det är ganska märkligt när man sätter livets existens i perspektiv. Våran planet har de exakt rätta kriterierna för att kunna uppehålla liv. Och vad gör människan? Krigar, mobbar, terroriserar, plundrar, förstör för varandra. Vissa av religiösa skäl, andra av okunskap, girighet, osv. Men när det kommer till Sverige? Det är 2017 nu. Sverige torde vara ett fritt land där man kan älska vem man vill, vara den man är och leva i frihet utan att bli förföljd/misshandlad/mobbad. Jag såg på nyheterna igår och videosekvenser från Prideparaden. Det var så glatt och kärlek flödade ut från var och varannan människa! Det är så härligt att se! Men sen då? När konfettin har landat och musiken har tystnat? Jag tycker mig fortfarande höra okunskap och ignorans bland folkmunnarna.. Det jag vill komma fram till är att i Sverige får man fortfarande inte vara den man är oavsett kön/läggning/personlighet. Mobbning i skolorna förekommer fortfarande! Det är fortfarande barn som hamnar utanför! Jag observerade på mina barns skolavslutning att det satt en kille på en bänk -ensam- och stirrade ner i skolgårdens asfalt. Resterande klasskamrater stod i sina egna klungor.. Han log lite försiktigt när jag fick ögonkontakt med honom, och sedan tittade han ner en stund i asfalten igen.. Han reste sedan på sig med händerna i fickorna och gick sakta mot en klunga för att vara med.. Ingen interagerade med honom, dom tittade inte ens på honom, så han gick vidare till nästa klunga.. Samma nollrespons där.. Han satte sig på bänken igen tills det var dags att gå in för samling i ett klassrum. Hur kan det fortfarande vara så här? Jag minns när jag själv var barn och man fick frågan: "Varför pratar du med den där tönten?", "Vadå? Känner du den där nörden?" etc. I did not give a fuck. Det är en människa för helvete.

Vi har så många informationskanaler idag och människan har ändå inte lärt sig någonting.Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag sitter i min säng och kollar ut genom mitt fönster och ser en blå himmel och solsken som vilar fint på buskarna och träden i min trädgård. Och tanken slår mig: vår planet är förgiftad.
Men det syns ju inte i min trädgård. Det syns inte på min gata? I min stad?
Veckovis kommer alarmerande rapporter om döda hav, ökande koldioxidutsläpp, människan lever som om den hade 1,7 planeter till sitt förfogande!
Jag läste kommentarer på Facebook till en perspektivvideo gällande människans existens på jorden. Sett till 24 timmar i perspektiv så har människan funnits på jorden i bara 3 sekunder. På 3 sekunder har vi fullständigt kört slut på våra resurser som vi haft att tillgå. Och i kommentarerna upprepades det ideligen att "det är redan kört", "det finns inget vi längre kan göra", "det spelar längre ingen roll vad vi gör" etc. Det här är inställningen de flesta har - globalt! Inte undra på att det håller på att gå åt helvete!
Men det handlar ju bland annat om efterfrågan och tillgång! Sluta konsumera! Det är så förbannat enkelt! Du behöver inte alla förbaskade prylar, löjliga inredningspinaler, designerkläder, och elektronikmojänger som byts ut varje år bara för att man ska vara bland de första att stoltsera med en plastbit i handen.
Du behöver INTE (provocerande nog som det är) äta djur. Du klarar dig alldeles utmärkt utan! Jag kan garantera att du blir gladare, piggare och friskare utan djur i omlopp i ditt känsliga system! Och vad tror ni skulle hända om man bojkottade det som faktiskt är en av de absolut STÖRSTA orsakande anledningarna till att regnskogar skövlas, haven dör, människors cancer/hjärt-kärlsjukdomar/diabetes typ 2? Jag väljer att stanna här så ni kan göra eran EGNA research, för ni ska inte bara tro på det jag skriver. Människan behöver utbilda sig på riktigt och skaffa sig ordentlig info!
Men det jag tror på är att ett paradigmskifte utan dess like MÅSTE ske nu vad gäller synen på mat. "Det ska smaka bra". Vad fasen är du? En bebis?
"Jag har ätit djur hela mitt liv". Du som alla andra har även blivit ledda till att göra det.
"Lejonen äter ju andra djur!" Visst, dom drar även en ordentlig sniff i anus på andra djur när dom skall hälsa. Vill du göra detsamma på mig när du träffar mig?
Visserligen blev det enkelspårigt här nu med inriktningen mot att äta djur. Tänk på saken, börja tänk på saken? Långt ifrån alla kan inte se sambandet/vill inte se sambandet och fortsätter med samma tunga spår mot förödelse. Gapar och tuggar i sig utan att blinka..

Vi har en muskelbil ståendes på parkeringen som anses vara huvudboven i detta eländiga drama när det kommer till koldioxidutsläpp.. Jag låter er även göra eran egna research för vad trafiken egentligen står för i förhållande till djurhållningen.

Jag kan inte låta bli att undra hur människan kunde bli så lurad och hjärntvättad? Vem är den skyldige som skrattar hela vägen till banken medan alla andra betalar, gapar och sväljer?

Likes

Comments

Idag lagade vi tacos i hemmet och jag som sakta programmerar om mig till att förhoppningsvis äta enbart veganskt, tillagade Oomph istället. Jag gjorde en vitlökssås baserad på IMat Créme Fraiche! I med pressade vitlöksklyftor, salt och svartpeppar och rör om! Tacosåserna innehåller inga animaliska produkter och grönsaker är just vad dom är! Wrapbröden har heller inget animaliskt i sig!

Kan inte förstå hur enkelt det faktiskt är och GOTT! Går man i tankar att börja äta hälsosammare åtminstone några gånger i veckan kan jag varmt rekommendera Oomphwraps!

Likes

Comments

Något som jag sysslar med på hobbynivå är hårförlängningar! Jag kan inte förklara ordagrant varför det gör mig så glad - kanske att det blir en sådan tydlig förvandling, personen får som en annan hållning, och håret är väldigt viktigt för många personer. Att kunna fläta håret i en fyllig fläta, ha en långt svallande hårman på sommaren, känna sig kvinnligare i vissa fall etc. Hur som, det ger glädje både till mig som får förtroendet att utföra förlängningen samt till personen som ser sig i spegeln när det är klart! Oslagbart!

Det krävs tre gånger mera skötsel när man bär extensions. Man skall sova med håret flätat, borsta håret dagligen och reda ut små eventuella tovor, göra återfuktande inpackningar etc. Det får man vara beredd på och det tar ca tre veckor att bygga en vana. Sedan går hårskötseln utav sig självt utan att man tänker på det!

Rapunzelofsweden har fått in jättefina nyheter och fram till 27:e april får man 10% rabatt om man anger koden: ANNACHAWALA


Bor du i närheten av Södertälje och behöver hjälp med att få extensions isatta till en billig peng och med ett grymt resultat - DM:a mig på Instagram @memmixxLikes

Comments

Jag är ledig ett par dagar från jobbet såhär mitt i veckan. Det är ganska mycket pusslande i vardagen nu för att få det mesta att fungera. Inom ett par månader hoppas jag att det blivit till det bättre - tänk vad en enda människa kan påverka så många andra negativt? Förstöra, förgöra och ändå inte förstå vad det innebär för andra. Nog om det.

Lite lätt förkyld har man lyckats bli och jag som hade planerat att träna dessa lediga dagar.. Ska nog känna på vikterna imorgon ändå.. :-) Ikväll blir det en längre PW i Järnas skogar medan sonen har fotbollsträning!

Likes

Comments

Jag vaknade tidigt idag, kl: 07:20.. På en SÖNDAG!! Barnen sover fortfarande men min hjärna vill inte sova längre.. Gymmet öppnar strax och jag ska packa väskan och dricka upp min Celsius.. Jag ska dra marklyft idag och träna ben - tungt!
Beställde hem en klänning från Chiquelle tidigare i veckan, simpel men så himla skön! Jag bar den igår när vi firade brorsan som fyllde 25 år!Likes

Comments

Jag klarade utbildningen! Jag blev även licensierad så nu får jag arbeta med det jag brinner mest för! Träning och hälsa! Eftersom jag arbetar heltid på ett läkemedelsföretag ska jag leta efter ett extraarbete som har flexibla arbetstider då jag varannan vecka arbetar eftermiddagsskift. Jag ska först och främst landa i utbildningen som varit eftersom jag fortfarande tror att "jag kan ju ingenting".. Haha, det är en förväntad effekt av allt som man har tagit in under denna intensiva och tuffa period som utbildningen pågått! Jag känner däremot att jag landar mer och mer för varje dag som går, hjärnan har varit som ihopskrynklad och sakta vecklas den ut igen nu. Jag är stolt och väldigt glad att jag klarade av att genomföra denna utbildning med tanke på det bagage jag burit på i så många år tidigare. Jag kan med handen på hjärtat säga att om det inte vore för träningen hade jag inte utvecklats och tillfrisknat från ohälsotillståndet jag tidigare haft. Jag blev mentalt stärkt och drabbades inte av ångest och panikattacker i lika stor utsträckning - jag började inse att jag är visst kapabel, jag är stark, och jag är levande. Nu sex år senare står jag rakryggad och har klarat av en PT-utbildning (!!!) och jag är redo att face the World! Jag vill och hoppas att jag lyckas inspirera till träning och rörelse, inge mod och hopp till dom som behöver detta allra mest. Jag vet hur det känns att inte klara av att knappt gå utanför dörren, jag vet hur ångestladdad tanken på att vistas bland andra okända människor är, jag vet hur mycket kraft det tar att bara få fram ett "hej" och att se folk i ögonen. Jag klarade inte av sådant förut. På riktigt. Studier visar att träning lindrar depressioner både på akut och på lång sikt, och att fysisk aktivitet kan vara lika effektivt som läkemedel vid behandling av depression! Vill ni läsa mer finns dessa studier att förkovra sig i: Dunn m fl 2005, Harris m fl 2006.

Ta hand om er där ute!


Likes

Comments

Eftersom jag vabbar just nu finns det inget utrymme att åka iväg till gymmet. Därför är det bra att ha utrustning hemma att träna styrka på. Idag ska jag inviga min boll från Casall med bland annat överkroppsträning och bålstyrka!

Ska göra 120 armhävningar tänkte jag, och slakta axlar med kettlebellsen!


Likes

Comments

Jag ser så mycket fram emot den 16:e januari! Då börjar den praktiska delen i PT-utbildningen! Jag känner mig redan helt slut från de dagliga studierna men detta skall banne mig sitta så småningom!
Idag har jag pluggat i nästan 6 timmar i sträck.. Nu är jag trött må ni tro!

Likes

Comments

Den 5 December påbörjar jag min utbildning till Personlig tränare! Det må finnas många åsikter kring yrket och jag tror att så länge man verkligen har intresset kan det inte bli annat än bra! Jag har i många år intresserat mig för kosthållning och styrketräning och varför då inte fördjupa mig rejält i ämnena och komma ut på andra sidan som certifierad? Det här passar mig som handen i handsken!

Jag har redan smygbörjat plugga anatomin och jösses vad mycket det är man inte visste om eller kunde!


Älskar't!

Likes

Comments