Header

Hej! Som rubriken lyder ska jag berätta om onsdagens ridpass nu hade jag tänkt.

Vi hade delat upp lektionen i olika pass, så att de var 45min var med en grupp på tre personer. Det vi övade på var åttvolter, vilket jag tyckte var en perfekt övning för mig och Nala då jag har känt att det har varit lite problem med att just ställa om i varven.

Vi började med att vi kom in på en relativt liten åttvolt i skritt, och i mitten/omställningspunkten fanns den två bommar liggandes bredvid varandra som en gång. I "gången" skulle man då göra halt. Detta funkade bra, har inget särskilt speciellt att säga om det. Sedan kom vi fram i trav, och hon var ganska lugn. Fick dock hela tiden sakta av på olika ställen för att det inte skulle bli att hon saktade av av sig själv sen.

Efter ett tag gick vi ut på en större åttvolt som var ganska mycket svårare att ställa henne. Vi galopperade där också, fick öva ganska mycket på att samla ihop henne efteråt. När jag skulle ställa om så ryckte hon ofta upp huvudet, men så fort hon slutade så gick det jättebra. Så blev det ungefär i varje omställning. Precis när jag ställde om tog hon upp huvudet, men sedan ställde hon sig och gick fint. När jag  lyckades ställa igenom henne ordentligt så blev hon superfin, och i slutet blev det även väldigt mycket bättre efter galoppen också.

Såå, det  var mitt pass. Känns så skönt med två riktigt bra pass på varandra, man blir liksom verkligen motiverad att rida. Imorgon ska jag upp tidigt för att rida, tror jag ska ta det ganska lugnt. Har aldrig riktigt haft en lugnt pass med henne innan förutom när hon var halt-ish. Tror faktiskt att jag ska sätta på henne fleecetäcke och rida lite barbacka i skritt och trav. Men får se, beror på lite. Men ha det bra så hörs vi troligtvis imorgon!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Japp. Idag har jag varit och satt i tandställning på min underkäke vilket alla som har eller har haft tandställning kan vittna om är ganska (väldigt) smärtsamt, speciellt om man har två felvridna tänder som helt ska snurras om som jag har, plus att jag har spänt in tandställningen på överkäken. Ergo - jag har jävligt ont. är otroligt lättirriterad, jag har inget filter på vad jag borde och inte borde säga och jag har verkligen ingen förmåga att fatta bra beslut - råkade reta upp min engelska lärare ordentligt idag på grund av detta.. Har också blivit förkyld med huvudvärk och halsont så just nu är Channas liv inte på topp. Har ju den trogna skolstressen vid min sida också! :)) Avbokade dagens ridlektion och gick hem och lade mig efter halva skoldagen då jag inte kunde koncentrera mig och jag fortsatte bara irritera alla som kom inom en fem meters radie av mig och har gjort mest ingenting sedan dess. Ska inte till skolan imorgon då andra dagen av tandsmärta alltid är värst för mig och jag har så in i helvetes ont redan nu och det kommer inte gå så bra ifall jag ska försöka ha socialt umgänge imorgon... Så dessvärre blir det inget intressant och eftertänksamt inlägg från min sida, är alldeles för yr för det.. Hoppas ni läsare har det bättre än mig iaf! Tack för mig så ses vi!

​Jag och Odde i somras, ser ut som en åsna men hade iaf inte tre ton metall i munnen.. (förlåt, blir alltid så negativ av tandvärk)

Likes

Comments

Ja.. Vad ska man säga. Kan väl börja med

FÖRLÅT

Det var inte alls menat att bli ett så stort uppehåll och överlåta allt jobb till Edith som ändå varit supersnäll och har uppdaterat flera gånger! Jag vet att detta låter som en utsliten gammal ursäkt men skolan tar så mycket tid. Har verkligen haft helt sjukt mycket att göra. De kommande två veckorna har jag sex prov (eller nej, jag ska rätta mig; fyra prov och två "läxförhör"..) och tre inlämningar på det. Jag är trött mest hela tiden och all extra energi som läxorna inte tar lägger jag på stallet och de stunder jag faktiskt har haft en paus har jag inte orkat blogga. Latmask, latmask.. Så vi kör en snabb re-cap!

Torsdag

Ridpass på Danny! I början var han rätt framme och aktiv vilket gladde mig och jag hoppades på ett bra pass, men sen gick det lite åt helskotta.. Han var riktigt fin ett tag men att gå sidvärts i trav är inget skoj alls nej. Ett tag (ca fyrtio sekunder) gick han i en superfin form i traven och det var en sån vinst!! Men sen plötsligt efter en skrittperiod där vi flyttade bakdelen innanför voltspåret och skulle fatta galopp ur det så plötsligt bara flög han rakt upp i luften pang bom i ett bakutsprång - något han aldrig gjort med mig vanligtvis! Efter det var han otroligt stel och ovillig och jag höll på att rida över min ridlärare kanske tre gånger..... Blä.

Lördag

I lördags var det dags för Barn och Ungdomssektionens årsmöte som varade i lite mindre en tre timmar. Puh... Nu är jag i alla fall avsagd som godisansvarig tack och lov, hinner inte med det också nu..! Utöver det fixade jag några få sysslor i stallet men inget vidare intressant!

Söndag

Tävlingsdags! Uppstigning lite över sex och halv åtta var jag i stallet - sengångar-Channa, men är det tävling så är det! Vi var på Flyinge och det gick helt okej för Sani, de slutade på 61% och ingen placering, men jisses vilket motstånd det var där..! Fast, det var trots allt Flyinge, vad förväntade jag mig..? Kul att vara tillbaka iaf!

Måndag

Huvudvärk, huvudvärk, huvudvärk. Hade så himla ont i huvudet alltså fy fasen.

Tisdag

Läxor, läxor, läxor.....

Onsdag

Idag har jag varit på stallet och fixat Sanis foder och promenerat henne lite också, arg men pigg dam idag! Inte mycket att skriva där heller!

Som sagt, förlåt för det otroligt långa uppbrottet, hoppas att det inte upprepar sig - ska göra mitt bästa!


Likes

Comments

Hej!
Idag var ett riktigt bra pass, Nala var så samlad och lugn verkligen. Vi hoppade mycket kombinationer, och hon sprang inte alls mycket mellan hinderna, vilket hon annars oftast gör.
Vi började med att galoppera fram väldigt länge, kanske var lite det som gjorde att hon var så samlad senare, att hon fick springa av sig lite.
Efter att vi hade galopperat fram så började vi med att hoppa fram på ett ganska lågt räcke. Detta gick väldigt bra, det blev väldigt bra vägar också. Vi hoppade kanske det 4 gånger var och sedan bytte vi varv och hoppade en kombination på tre hinder. Första gången gick det sådär, det blev väldigt dålig takt. Vi körde igen och tempot blev bättre men hon tog ändå in en massa extrasprång.
Vi hoppade sedan först ett snett hinder och sedan kombinationen. Då gick det bättre, och andra gången blev det faktiskt riktigt fint. Hon fick in en jämn takt och fick till ett riktigt snyggt språng på det sista hindret.

Så jag känner mig faktiskt väldigt nöjd över dagens pass. Ha det bra!

Likes

Comments

Hej!
Idag är Channa på tävling som tävlingsskötare åt Sani och Sanis ägare. Tror hon kommer skriva ett inlägg om det sen, annars får jag tvinga henne.
Men, idag är inte planerna stora heller. Ska snart gå ut och köpa choklad åt min kompis (för att göra en lång historia kort så var det ett vad). Sedan ska jag inte göra så mycket, tror jag ska ta ut Frida på en promenad då vädret är så jädrans fint just nu. Kommer nog ta med min kamera och knäppa några första vårbilder.
Sedan ska vi till farmor och farfar får lunch vid ett, och efter det hade jag och min kusin (som btw e den som ska få chokladen) vara.

Ha det bra!

Likes

Comments

Hej!
Idag har jag inte gjort mycket, har hängt hemma och inväntat helgen med Glee tillsammans med Channa på FaceTime. Har sett klart säsong 4 nu och ska säga att jag inte är taggad på säsong 5 asså. Och sedan att min favoritkaraktär ska bli gravid och inte vara med längre.. Jaja, fortfarande sjukt bra serie iallafall.
Denna helgen blir det faktiskt ingen ridning för min del, kommer dock att åka upp till stallet fyra för insläpp imorgon. Annars har jag snackat lite om att någon dag vara med min kompis och så ska jag på lunch hos farmor och farfar på söndag. Känns som att det var väldigt länge sedan det faktiskt inte riktigt hände något särskilt så i helgen. Sedan kommer det ju säkert sluta med att det blir en fullbokad helg ändå, men just nu ser det väldigt chill ut.
Men ha det bra så hörs vi!

Likes

Comments

Hej!
Idag hade jag tänkt att både berätta om gårdagens ridpass och dagens. Men först har jag ett par saker att säga.
Nala har börjats rida med pessoa, vilket gör att jag måste rida med väldigt lätt hand och vara försiktig med hennes mun. Sedan vill jag också säga att Nala har fått skav av schabraket och hade renskinn idag, men det gjorde bara att sadeln gled ännu mer (vilket också är en problem som dykt upp) och det hjälpte inte änns. Så att det är lite kaos just nu hahh.

Men, vi börjar med gårdagens ridpass då.
Nala var väldigt lugn när jag red fram henne, och när jag hade ridit fram fick jag då reda på att hon skulle ha pessoa istället. Så att jag fick springa och hämta pessoat och byta. I början var jag jättenervös, vågade knappt ta i munnen. Men efter ett tag kortade jag upp tyglarna så att det skulle bli lite mer bekvämt för henne.
Vi red två och två, varsin halvtimme. Vi gjorde en övning som innebar serpentinbågar med volter vid varje båge. Hon lyssnade ganska bra, och vi släppte även stigbyglarna vilket gick förvånansvärt bra. Efter att tag la vi in lite galopp på långsidorna också, och skulle nog säga att jag är relativt nöjd med det också.

Sedan var det då idag.
Det hela blev helt konstigt med tidsplaneringen idag, gick inte ut i ridhuset förrän halv 6, och tänkte egentligen börja rida 5. Sedan skrittade jag fram och började trava, men bara efter att ha travat en liten stund så hade sadeln glidit så långt fram att jag fick sitta av och dra bak den igen. Som tur var fick jag hjälp av en annan privatryttare som också gav lite tips.
Tio i 6 var jag uppe i sadeln och började trava igen. Gjorde mycket snett igenom och övergångar, allt för att få henne att lyssna på mig. Skulle säga att det funkade ganska bra, i slutet lyssnade hon iallafall lite bättre.
När hon var hon var lugn tog jag lite galopp, vilket gick sådär. Fattningarna blev jättekonstiga, men galoppen var väldigt samlad och fin. Fick göra om fattningarna några gånger innan det funkade helt, men det blev ok tillslut. Hon var väldigt trött idag, så att det blev inte så mycket galopp. Men så fort jag saktade av till trav så var hon dock jättepigg den lilla busponnyn. Det tog mig faktiskt ett tag att lugna ner henne, men tillsyr fick jag ner lämpligare trav för att trava av. Jag jobbade henne ganska mycket sittandes på volterna, och lyckades inte riktigt få ner henne på tygeln som det annars brukar bli på slutet av passet. I slutet fick jag dock en väldigt bra eftergift, så jag saktade av, klappade henne och gav henne långa tyglar.

Så har alltså mina senaste pass sett ut, hoppas ni orkade läsa allt.

Likes

Comments

Hej!
Idag händer nästan ingenting. Just nu ska jag snart jobba lite med engelskläxan, och om omkring 40 min så kommer en kompis. Vi tänkte hjälpas åt lite med spanskan och andra övriga läxor.
Det är egentligen allt som händer idag, men tänkte att det var bra att nu fick någon uppdatering så att inte bloggen står tom!

Throwback till när det var snöö.. 😻

Likes

Comments

Hej!
Här kommer ett tidinställt inlägg, då jag känner att jag har lite dåligt samvete för att Channa uppdaterar väldigt mycket mer än mig..
Men, idag tänkte jag prata om något lite speciellt. Jag tänkte berätta om min ridhistoria. Var jag red första gången, hur jag utvecklades osv.

Eftersom jag har en ridintresserad mamma så har jag väl alltid haft en stor fördel inom ridningen. Min mamma red nämligen väldigt mycket i sin barndom, men sedan i 16:årsåldern slutade hon och tog en paus på lite mindre än 30 år. När hon sedan började rida igen så hängde jag helt enkelt på. Men innan dess hade jag också ridit lite på mammas häst i Italien. Dock vet jag inte om det ska klassas som ridning, det var mest att jag satt i sadel och mamma höll i mig så att jag inte trillade.
Men, när jag då började rida lite mer självständigt så var det på en liten ridskola 20min ifrån mitt landställe. Det var verkligen inget stort, men jag lärde mig grunderna där. Jag red dock bara med ledare under hela tiden där. Men sedan så började jag då på LCR, där jag kommer att spendera det mesta av mina dagar nu. Där slutade jag med ledare och började rida själv ganska snabbt. Så jag gick på onsdagar 18-19 varje vecka. Det blev faktiskt en grupp jag höll mig till under hela min tid i LCR's lektionsstall. Men tiden gick (Gud vad töntigt sagt), och vi gick upp i grupper. 2014 gick jag med i hoppgruppen på tisdagar, samtidigt som jag blev medryttare på en underbar liten häst som kommit att betyda otroligt mycket för mig.
Maia.
Maia var en liten shettis som stod på en 4H gård. Det var i princip hon som lärde mig rida i privatvärlden. Och inte bara det, det är faktiskt henne jag har att tacka för att jag har de vänner jag har idag. Inte minst Channa. Det blev nämligen så att jag och Channa red där samma dagar, jag på Maia och hon på ett russsto som hette Bizzi. Maia är en otroligt underbar häst som alltid kommer att betyda mycket för mig.

Men en dag fick vi besked om att vi inte fick vara medryttare längre, utan de ändrade oss till skötare. I samband med detta startades då idén om Ryttarakademin. Först trodde jag aldrig att jag faktiskt skulle komma med i den, men jag hade fel. För här är jag ändå idag, men en "egen häst" och massa underbara och stöttande vänner. #edithgoesdeep

Likes

Comments

Hej!

Idag så var det faktiskt inte jag som red Nala, utan min mamma. Så att idag har jag varit ridlärare. Eller njaa, inte hela passet, jag satt upp i tjugo minuter också hihih.

Men Nala var faktiskt väldigt lugn, när mamma har ridit henne innan har hon varit ganska envis och pigg. Jag skulle nog säga att idag gick bra. Vilket ju är bra, då nu mamma kommer att börja hoppa Nala onsdagmorgnar. Det funkar ju bäst i hoppningen om man kommer överrens i dressyren.

Det blev en vääldigt lång uppvärmning. Efter 40 min hade vi fortfarande inte galopperat. Så att mamma fick galoppera lite i höger varv, och sedan satt jag upp i vänster varv och galopperade lite. Hon kändes väldigt mjuk och samlad i galoppen. Jag galopperade ganska länge, bara för att liksom komma in lite i ridningen. Sedan travade jag bara av henne, och hon kändes ganska fin så jag tog upp stigbyglarna och testade lite. Det första hon gör att typ sticka iväg med mig, men sedan fick jag lite hjälp och då gick hon fint igen. Hela ridpasset avslutades med att hon blev avskrittad barbacka! <3

Likes

Comments