SUPER MOIST GINGERBREAD CAKE

Hej på er! Hoppas att ni haft en bra vecka hittills och en bra onsdag. Idag bakade jag något riktigt gott till er! Nämligen mjuk pepparkaka med choklad och lingonfrosting, nej men alltså ni ser ju!!! Denna måste ni bara baka i jul. Så himla god och nu har jag två matlådor med uppskurna skivor i kylen som jag ska avnjuta under veckan som är kvar. Det blir inte godare än så till eftermiddagskaffet, eller hur? Givetvis ska ni få ta del av receptet:

4 ägg
2 dl kokossocker
80 gram smör
1 dl kokosmjölk
1,5 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 msk pepparkakskrydda
1 nypa salt

Till frosting:
1 paket mörk choklad (150 g) 75%
Fryst lingon

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och kokossocker porröst. Smält smöret och blanda ner kokosmjölken. Vispa sedan ner det i äggsmeten. Tillsätt sedan alla torra ingredienser och blanda ihop ordentligt till en jämn smet. Smörj en brödform (avlång sockerkaksform) & häll upp smeten. Grädda i mitten på ugnen ca 30 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Låt sedan kaka svalna. När den har svalnat så smält mörk choklad över ett vattenbad som du sedan häller över kakan och toppar med lingon.

NJUT!!!!

Gillar

Kommentarer