CHOCOLATE CHIP COOKIES

Hej på er! Hoppas ni har en härlig fredag. Så nu när höstmörkret smyger sig på, då vet ni vad ni ska göra. Laga och baka våra recept såklart. Idag bjuder vi er på hej dundrandes kakrecept som vi har gjort tidigare men värt att påminnas om hur bra detta recept faktiskt är. Så goda, små. spröda kakor som är så gott att mumsa på till eftermiddagskaffet.

Recept 15 st kakor:
4 dl mandelmjöl
2 dl kokosmjöl
1 tsk bakpulver
1-2 dl chokladknappar, beror på hur mycket choklad du vill ha
(Det går att köpa chokladknappar i alla matbutiker, finns mörk och mjölkchoklad,
jag körde på mörk choklad 70%)
Lite salt
2 ägg
Ca 1 dl mandelsmör
1 tsk vaniljpulver
1,5 dl kokossocker
1 dl smält kokosolja
3 msk honung

Gör såhär:
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda ihop alla blöta ingredienser i en bunke. Tillsätt sedan alla torra ingredienser och rör med en träslev eller en slickepott. Tillsätt chokladknapparna när du rört ihop de torra och blöta ingredienserna, det går också bra att hacka i valfri choklad du vill ha i kakorna.. Rör runt smeten ordentligt. Du kan också göra som vi gjorde denna gången, mixade alla ingredienser samtidigt i en matberedare, det går så mycket snabbare och fungerar minst lika bra. Rulla sedan små bollar på en plåt med bakplåtspapper. Tryck lite försiktigt ut kakorna. Grädda dem sedan i ugnen i 10-15 minuter. Låt dem vara lite mjuka när dem kommer ut, det är då dem kommer att stelna och bli riktigt sega och goda. Alltså mums!

Foto: Olivia Bergh

Gillar

Kommentarer

IP: 208.110.69.90