Hej! Nu är jag ÄNTLIGEN klar med min hemtentamen som vi fick idag! Detta innebär nu att jag har ledig helg och att kursen Kommunikation och Bemötande är avslutad, om hemtentamen blir godkänd såklart!

Snart ska jag och Petter bege oss till gymmet med Olivia, vet inte vad vi ska träna men jag kommer i alla fall inviga mina nya träningsbyxor, såå nöjd. Köpte hem två par som jag kommer visa bild på, ett par svarta och ett par rosa fläckiga.
Efter gymmet tänker jag ta en lång dusch med hårinpackning. Sen får vi se vad som händer, skulle varit tjejkväll ikväll, men den blev tyvärr inställd. Känner dock att det inte gör så mycket om jag inte gör något speciellt för jag har varit så trött varje dag så det känns skönt att bara slappna av ikväll ändå.

Imorgon är vi hundvakter åt lille Solo, ska bli såå mysigt! Så det blir nog att städa i eftermiddag och imorgon innan han kommer haha.

Hoppas ni får en fin helg!!

Bjuder på en bild på mina fantastiska vänner!! <3


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Något jag och Petter älskar att äta till frukost när vi orkar göra det är amerikanska pannkakor. Så här bjuder jag på receptet vi brukar använda oss av!

Ingredienser:
- 2,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2-3 tsk vaniljsocker
- 2 msk socker
- 1 krm salt
- 2,5 dl mjölk
- 2 msk smör, smält
- 1 ägg
- Smör att steka i

Gör såhär:
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Häll i mjölken och vispa, och sedan i med smöret och ägget. Vispa tills smeten är slät.
Dags att börja steka. Amerikanska pannkakor är mindre och tjockare än vanliga pannkakor, du kan tex steka dom i en plättpanna eller en liten stekpanna. Stek dom ca 1,5 min på varje sida.

Servera med vad du vill. Vi brukar ha sirap, grädde, chokladsås, och/eller jordnötssmör.

Hoppas ni får en bra dag! Jag gör mitt sista pass idag för denna veckan, och sen har jag ledig helg!!!

Likes

Comments

Här kommer receptet på den fantastiska gräddsåsen!

Ingredienser:
- 1/2 gul lök skivad
- 1/2 rött äpple, tärnat
- Smör
- Kalvfond
- Vispgrädde
- Svartvinbärsgelé

Gör såhär:
1. Stek äpple och lök i en kastrull, tills de får en fin gyllenbrun färg.
2. Häll i fond ca 2 msk, och vispgrädde, ca 2-3 dl.
3. Häll i svartvinbärsgelé, någon matsked och salt och peppar.
4. Smaka av och red såsen. Du kan även sila av såsen om du inte vill ha bitar i men jag tycker det är gott.
5. Smaka om du behöver tillsätta mer fond, grädde eller gelé.
6. Voilà, nu är det klart!

Passar perfekt till tex köttfärslimpa, köttbullar, slottsstek eller kotlett m.m.

Ha en fin dag!!


Likes

Comments

Hej! Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen men får faktiskt skylla på jobbet, jobbade tisdag till lördag och både onsdag, fredag och lördag var 12-14 timmarpass, så har varit helt slut.

Hoppas ni alla hade en fin alla hjärtans dag! Jag firade lite dagen innan eftersom både jag och Petter jobbade på alla <3 dag.
I fredags så var jag och Petter på gymmet innan jag började jobba, vi körde ett enkelt benpass och lite mage med, det var kul! Plus att jag köpte ett gymkort, så nu är det bara att köra på!

Sen var det jobb både fredag och lördag, sov som en stock på söndagen till typ 12 innan jag var tvungen att duscha och sen bege oss till mitt kusinbarn som fyller 10år. Sen drog vi hem och hade våran söndagsmiddag med Jonathan, dock var vi alla tre för trötta för att laga något så vi köpte faktiskt pizza. Men nästa söndag ska det bli en riktig söndagsmiddag, plus att jag har LEDIG HELG!!!!

Jag och Petter går nog ut och äter ihop på fredag innan jag beger mig iväg med tjejerna på tjejkväll, ska bli mysigt!! Sen på lördag kommer jag hem och då ska vi vara hundvakter åt vår kompis Jonathans hund, Solo!! SÅ mys! Så helgen kommer mest bestå av mys. Tänk att jag bara jobbar tre helger till innan jag slutar på Pinchos. Ska bli VÄLDIGT skönt att inte jobba helger mer, men kommer sakna mina kollegor massor!

Har tyvärr inga bra bilder att visa er så tar en från förra veckans maträtt jag gjorde, stekt ris med champinjoner, sparris och ägg, och lite kryddor som jag inte kommer ihåg vad det var.

Hoppas ni får en fin dag!

Likes

Comments

Hej! Igår blev det träning på gymmet med Olivia. Det var superkul och jobbigt. Vi körde inte såå hårt eftersom det var min första gång, men vi började i alla fall på crosstrainen i ca 5min som uppvärmning och gick sedan över till att träna armar. Sista övningen vi gjorde var situps så det blev även lite mage på slutet.

Vi höll på i ca 1 timme totalt och idag känner jag av lite träningsvärk. Jag vågade inte ta för tunga vikter eftersom det var min första gång och att jag nu ska jobba i 5 dagar irad nu där jag mest använder mina armar och inte vill ha för mycket träningsvärk.

När jag kom hem så körde jag även lite squats innan jag hoppade in i duschen. En riktig skönhetskur blev det, hårinpackning, bodylotion, ansiktsmask med nattkräm efteråt och så testade jag min nya spray för håret!

Jag köpte den på Rusta, men den finns även att beställa HÄR.
Jag tycker den var bra, men man ska hålla sig till att bara spraya i längderna i fuktigt hår. Jag sprayade i hela håret och de blev lite stelt på huvudet med sprayen men i längderna blev det jätte bra, lent och lätt att reda toverna.

Nu är jag på jobbet och slutar ca 22.30, vi hörs!

Likes

Comments

Hej! Nu kommer receptet på köttfärslimpan vi åt i helgen!

4 portioner
Ingredienser:

- 600g blandfärs
- 2 gula lökar, finhackade
- 1 ägg
- 1 dl ströbröd
- 0,5 dl grädde
- 0,5 dl mjölk
- 1,5 msk dijonsenap
- 2 tsk timjan
- 1 msk konc kalvfond
- salt, peppar
- 1 paket skivad bacon

Sätt ugnen på 150 grader.
Fräs löken i smör tills den är mjuk och låt sedan svalna. Blanda färs, ägg, ströbröd, grädde, mjölk, senap, timjan, fond, lök, salt och peppar.

Välj en ugnsform som är avlång, bredd spelar inte så stor roll. Lägg ut bacon i formen så att när du lägger i färsen så lägger du bara runt baconet runt färsen, som ett paket.
Lägg i färsen, och lägg över baconen.
(Se bild hur de ska se ut)

Baka mitt i ugnen tills innertemperaturen är 65 grader, det tar ca 50 min. Sen efter 50min så satte vi ugnen på grillvärme, ca 250 grader för att få krispigt bacon.

(Vi gjorde lite fel, för man ska tydligen ta ut limpan ur ugnen och låta den vila i ca 15 min, sen byta ugnsform och sen grilla i ugnen i ca 5min så baconet blir krispigt, för vi hade mycket vätska i vår första form. Men man lär sig av sina misstag. Huvudsaken är att det blev gott!)

Servera med potatis, gräddsås och kokta morötter och svartvinbärsgelé.

Vill ni ha receptet på gräddsåsen vi gjorde också?
I så fall kommer det imorgon! :)

Kram, hoppas ni gillar det!



Likes

Comments

Hej! Har varit så trött efter helgen att jag inte orkat röra datorn alls. Det var väldig mycket gäster på en gång i lördags så jag var helt slut efter 10 timmarspasset. Igår så hade jag Petter och Jonathan våran söndags tradition som innebär söndagsmiddag, vi har nyss börjat med detta. Igår blev det köttfärslimpa inlindat i bacon med gräddsås och kokta morötter, det var sjuukt gott. Ska bjuda på receptet lite senare!

Idag är jag ledig och ska städa och greja lite här hemma, laga lunch och sen iväg till gymmet med Petters syster Olivia. Ska bli jätte roligt!! Ska även passa på att spela Zelda breath of the wild på mitt Nintendo jag fick av Petter i julklapp!! Ett otroligt välgjort, härligt och roligt spel!!

Träffade även min bästa vän Malin igår, vi drog till Rusta och Mio och gick och kikade på allt möjligt, fick med en träningströja, träningsband och hårbalsam hem. Ska prova mitt nya balsam idag tänkte jag, och även ha en riktig spakur för hela kroppen. Hårinpackning, ansiktsmask och de som hör till, en riktig uppfräschning innan min jobbvecka tisdag-lördag börjar.

Tröjan jag bär på bilden är likadan som jag köpte igår, så skön!!
Ha det så bra, och så kommer receptet på köttfärslimpan lite senare :)

Likes

Comments

Bjuder på två härliga bilder från maskeraden som var i november. Det var super kul och allt var verkligen såå fint iordninggjort Jag och Petter var utklädda till Harry Potter, och Jonathan var en öl.
Kram

Likes

Comments

Hej! Kommer tyvärr inte bli så mycket bloggande i helgen då jag jobbar idag 12.00-23.30 och imorgon 14.00-23.30, ska försöka slänga in någon härlig bild eller liknande så länge men kommer nog blogga på söndag ordentligt istället.


Bjuder på en bild på min fantastiska frukost jag hade häromdagen. Och min superfina kalender, så fin och så nöjd med den. HÄR hittar ni där man kan beställa sin egen kalender. 

Likes

Comments

Jag skriver bara på ett ungefär med mängd på grejerna jag haft i då det blir olika varje gång beroende på hur det smakar.

Ingredienser:
- Kycklingfilé
- 1 stor gul lök, finhackad
- rött äpple, skuren i små tärningar
- Ca 1,5 msk curry
- Vispgrädde/matlagningsgrädde
- Kycklingfond
- Maizena
- Smör
- Salt och peppar

Fräs kyckling, lök, äpple och curry i smör i sen stor stekpanna. När kycklingen är genomstekt, häll på grädde och fond, låt småkoka i ca 5 min. Red av med maizena och smaka av med salt och peppar.
Servera med ris och valfria tillbehör, tex. jordnötter, avokado, mango, gurka, koriander eller chili.

~För att få till den fina gula färgen så är det viktigt att steka curryn, som i detta recept. Om man vill ha ännu gulare färg kan man lägga till lite gurkmeja också, men om man har för mycket tycker jag att det blir en tråkigare smak.~

Hoppas ni gillar det lika mycket som vi!!

Blev en stor portion för min del då jag slarvade med min frukost och lunch idag.
Kram

Likes

Comments