Sötpotatis- och fetaostpaj med färska fikon!

Här kommer receptet på min sötpotatis- och fetaostpaj!
Pajdeg: Jag gör min på lite grövre mjöl för att öka näringsinnehåll och för en längre mättnad.
3,5 dl dinkelmjöl fullkorn
.0,5 dl vetekli
100g smält smör
0,5 tsk salt
Äggstanning:
3 eko ägg
1 litet pkt keso
1,5 dl valfri mjölk
Salt och peppar
Fyllning:
1 liten påse spenat (så det täcker botten gott o väl)
1 normalstor sötpotatis
1 pkt fetaost
Topping:
Färska fikon och basilika
Sätt ugnen på 225c°.
Blanda de torra ingredienserna till pajen i en bunke, smält smöret och forma till en deg. Tryck ut i en pajform, ställ i kylen runt 30 min, grädda ca 12 minuter.
Blanda under tiden ihop äggstanningen, skala och dela sötpotatisen i kuber.
När botten är färdiggräddad, sänk temperaturen till 200c° och sprid ut spenaten på botten, bryt fetaosten i bitar och strö över, häll sedan äggstanningen över. Skjuts in i ugnen ca 30-35 min, känn så potatisen blivit mjuk.
Toppa med fikon och basilika, servera med en kall sås på yoghurt, lite vitlök, salt och peppar tillsammans med en grönsallad med lax, salami eller helt veggie!
Smaklig spis :)