OM MATILDA


Mitt namn är Matilda Karlsson. Jag bor i Göteborg och har tidigare bott här tillsammans med min pojkvän Andreas som nu bor i Stockholm under obestämd tid på grund av jobb, så pendlar därav mellan Göteborg Stockholm en hel del. 

Jag brinner för en hållbar livsstil, är en frukost- och chokladälskare som pluggar till Hälsovetare med inriktning kostvetenskap på Göteborgs Universitet. Här kommer ni kunna följa min resa som blivande Hälsovetare, där jag delar med mig av tips för en hälsosammare vardag i form av recept, vad som är hälsa för mig och lite andra härligheter.

För mig är hälsa otroligt komplext och något som i dagens samhälle ofta kopplas till en extrem livsstil med många timmars träning, gröna juicer och rawfood. Jag älskar träning, grönt alla dess olika former och rawfood som en DEL av min livsstil men det är inget jag lever på varje dag, variation är A och O! Jag vill ge en bild av hälsa som visar en balanserad vardag, jag älskar fina råvaror, mat som ger kroppen energi, hellre kvalitet än kvantitet. Alla definierar hälsa olika, men hälsa för mig är välbefinnande och inte ett schema som förstörs om man prioriterar om en dag. 

Jag har en bakgrund med ätstörningar som jag valt vara öppen med här då min ambition är att arbeta med detta på heltid i framtiden. Jag har varit frisk sen fyra år tillbaka och är nu även engagerad i föreningen "Frisk & Fri". Dieter existerar inte längre i mitt liv utan jag äter så näringsrik mat som möjligt, lever efter filosofin 80/20 som ger mig balans, ett recept för en hållbar livsstil! Med 80/20 menas hälsosamt till 80% och till 20% kan man njuta av precis vad som helst. Bubbel, goda ostar och choklad, det är en del av livets goda!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229