Recensioner

Matstället/fiket vi besökte idag har precis fått en ny ägare och hade premiär idag. Caféet har funnits sedan tidigare, men för mig är det första gången jag(Emelie) äter där över huvud taget. Caféet ligger i högt läge på Naturums tak här i Kristianstad och utsikten är underbar vilket höjer upplevelsen.

Menyn är full av ekologiska rätter och allt är hemlagat från grunden - det gillar vi! Utbudet av bakelser och kakor var begränsat, men det kan bero på att det är nyöppnat och att de har valt att starta "blygsamt" fick vi reda på.

Daniel beställde en tartelette med jordgubbar på, äppelmust samt kaffe.

Emelie beställde ekologisk vaniljglass med säsongens bär och chokladsås. Till det dracks det en lätt kolsyrad dryck med rabarber.

Vad tyckte vi?
Daniel: Tartelettens botten var lite väl hård men tårtan i sig var jättegod och med en väldigt god, söt smak på jordgubbarna. Äppelmusten var väldigt fräsch och naturlig och kaffet supergott. Till kaffet bjöds även en kolasnitt, mycket trevligt! Personalen var väldigt trevlig och tillmötesgående vilket gav besöket en väldigt personlig upplevelse.

Emelie: Vaniljglassens smak kom inte fram så tydligt då chokladsåsen var mustig och hade mycket smak, men det gjorde inte så mycket då jag älskar choklad. Det passade bra ihop med de färska jordgubbarna. Min förhoppning var att man skulle få olika sorter med bär dock. Sockret på gav det hela lite crunch vilket var trevlig. Drickan med rabarber var en ny upplevelse, men mycket fräsch och inte allt för söt utan rabarbersmaken framkom tydligt. Daniel tyckte det var som att dricka rabarber med helt perfekt rabarbersmak, det vill säga syrligt men inte för surt, och samtidigt lite sötma bakom.

Helhetsmässigt en väldigt positiv upplevelse med lyckliga foodbabies, trevlig personal och vacker utsikt. Hit kommer vi gå fler gånger.

Utsikten från caféets uteservering

Likes

Comments

Vem är vi?

Hej och välkomna hit!

Vi som skriver bloggen heter Emelie och Daniel och vi bor i Skåne i en stad som heter Kristianstad. Vi älskar att testa olika matställen och brukar ofta utvärdera hur besöket var. Ibland har det varit underbart och ibland en besvikelse. Varför inte starta en blogg för att dela med sig om detta? Så det är där ifrån idén kom.


Likes

Comments