Header

I lördags hade vi vår sno ball på vår skola, jag fixade mig tillsammans med Lauren och Mikayla och sen åkte vi snabbt till skolan. Efter vi varit där åkte vi och åt innan vi for hem till Lauren igen för att ha en sleepover tillsammans!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Såg att Malin gjorde denna lista på hennes blogg för ett tag sen så jag tänkte att det kunde vara kul att göra desamma!

Vad var din första tanke när du klev ut ur planet?

PANIK, jag blev verkligen jättenervös för hade inte förberett mig riktigt för att träffa min familj, och jag var fett ofräsch, men så fort vi sågs så flöt allt verkligen vara på!

Vad är det konstigaste du ätit hittills?

Vart ska jag börja, haha nä men något jag tyckt varit annorlunda är bland annat Mac n cheese, poppy chows, stringcheese och taco in a bag. Inte för att tacosen är så annorlunda men det vara bara konstigt att äta den i en påse.

Har du gjort något hittills som du aldrig trodde var möjligt?

Flög till NY helt själv, träffade ingen utbytesstudent på vägen vilket jag trodde att jag skulle göra, så när jag klev av planet i New York kände jag verkligen att "jag kan göra vad som helst". Sen att jag kom med i volleyboll laget var verkligen förvånande (kom dock inte med pga mina volleybollskills, utan bara för mina tränare tyckte det skulle vara en kul upplevelse, för både dom och mig)

Vad har varit din största utmaning hittills?

Vet inte vad den största utmaningen har varit men något som är en utmaning är att inte ha samma frihet som man har hemma i Sverige. Har aldrig någonsin under mina 18 år haft en curfew, alltså en tid jag måste vara hemma. Jag tar mig ingenstans utan skjuts, och jag frågar alltid mina värdföräldrar innan jag åker någonstans!

Vad tycker du om skolan i ditt värdland?

Jag gillar skolan här! Det är mycket roligare med allt som pågår omkring skolan med alla sporter osv. Faktumet att man har en maskot och skolfärger gör att man har mer high school spirit, vilket jag älskar, Go Green! Skolan här är mycket enklare, man kan själv välja sina classes och man kan ha på sig vad-man-vill. Jag går runt i mjukiskläder typ varenda dag, förutom på game days för då måste vi klä upp oss, because we dress for success tydligen. Jag både gillar och ogillar hur vi har vårat schema, man lär sig mer när man har samma schema varje dag men jag gilla också variationen vi har i Sverige. Lunchen här är hemsk, inte bara maten men också hur det är upplagt. Vi har 3 luncher men det är fortfarande galet mycket folk på en och samma gång.

Hur klär sig folk i ditt hemland (din åsikt)?

Skulle säga att vad vi har på oss i Sverige är väldigt uppklätt oftast än vad folk har på sig här, uppklätt och obekvämt. Här går alla på bekvämligheten, man bryr sig liksom inte. Vissa gör det förstås men majoriteten kommer bara i mjukiskläder eller träningskläder. Så en typisk outfit här skulle vara: leggings, en collegetröja och antingen uggs eller converse! (Birks är jäääättepopulärt här också, men inte denna årstid förstås)

Om ditt utbytesår var en låt, vilken låt skulle det vara?

Oh, jag vet inte... Har en lista på spotify med massvis med låtar jag och mina vänner lyssnar på. Men två låtar som påminner mig på mina första veckor här i staterna är Go Flex och Young, Dumb & Broke får verkligen så många flashbacks och den där speciella känslan (ni vet) som man får av vissa låtar.

Hur föreställer du dagen då du kommer hem?

Massvis med kramar!!!!! Och svenskmat (hint till mamma: korv och snabbmakaroner)

HELT overkligt att detta är över 6 månader sen

Likes

Comments

Det har stått tomt här ett tag, men jag har verkligen inte haft lust att blogga men nu har jag iallafall haft min finals week och påbörjat min nya semester!

Vi hade finals week i Januari, och det gick bra! Det kan man jämföra med vårt nationella prov vi har i sverige, det är alltså ett prov i slutet av semester 1 i alla classes man tar. Provet är på allt man haft under första halvåret och jag klarade alla mina test utan att plugga i princip, det var ganska enkelt. Så semester 2 har nu börjat och jag har några nya klasser, Mitt nytt schema ser ut såhär:

Period 1 - Biology I
Period 2 - English III
Period 3 - Spanish III
Period 4 - open
LUNCH
Period 5 - US government
Period 6 - open
Period 7 - Gym / Team Sports

Anledningen för jag har 2 open classes (i princip en studyhall) är för jag först hade interior, decorating and design men gillade inte klassen och den var svår. Har redan US gov och den klassen är svår så jag kan använda min open att plugga till det. Skulle egentligen tagit en annan class period 4, men min counselor var lite här och där kan man säga så det gick för lång tid för att lägga in mig i en ny klass. Men jag ser det bara positivt, även om det hade varit kul att ha en annan lektion. Annars så trivs jag i mina klasser fortfarande, och skolan blir bara enklare eftersom jag kommit in i språket och i hur skolan fungerar här!


Homecoming 2017 <3

Likes

Comments

December månad var jag på min första college basket match med min vän Mariah och hennes föräldrar, vi åkte till University of North Dakota som ligger i Grand Forks och såg de spela mot NDSU. Faktiskt så kom vi med i tv också när vi var på matchen!!

Vi hade ett litet EF-christmas party också, och sen träffades vi igen i slutet av månaden för att gå på en Fargo Force match tillsammans.

Jag var på christmas party två gånger, hos Karley och hos Mariah. Båda gångerna gjorde vi en secret santa när man skulle köpa en present för ca 10 dollar och sen körde vi en lek, vi åt massor med snacks, såg film och hade sleepover.

På min kompis Mikaylas födelsedag drog vi ihop ett gäng och åkte till "Fargo escape room" vilket påminde mig lite om boda borg hemma i piteå, dock var detta mycket roligare! Vi fick olika ledtrådar och skulle hitta 3 saker och vi hade 60 minuter på oss, dock lyckades i inte, men vi var riktigt nära!!!!! Och jag hade så kul!

Har varit på massvis med basket-matcher med mitt lag och sen sett vårt skollag spela hockey också, älskar alla skol-sporter här! Faktiskt så fick jag se omklädningsrummet och hela vår nya hockey rink vi har här i WF, den är verkligen svin fräsch.

Här är från den första (någonsin) spelade matchen mot våra största rivaler, den andra skolan här i west fargo. Förut brukade lagen vara enade men iår är första året våra kill-lag har två lag, tjejerna är fortfarande bara ett lag och heter därför "wf united". Så denna match var lite "historisk" om ni förstår vad jag menar, men tyvärr för förlorade min skola.

Jag och min värdfamilj åkte till Minneapolis helgen innan jul, det var verkligen så kul! Jag fick träffa massor av släkt från min värdpappas sida, vi shoppade på Mall of America, vilket är den största gallerian i HELA usa. Vi åt middag hos min värdsyster Katie som bor där och bara umgicks med släkten!


Sist men inte minst firade jag nyår med några vänner. Vi började först Jag, Mollie och Livvy att laga mat tillsammans, sen åkte vi och mötte upp några andra för 12 slaget då vi såg the ball drop i NY på tv och sen åkte vi och hade en sleepover hemma hos Livvy!

Likes

Comments

Sno ball

Mitt år

Exchange student tag

Mitt år

Semester 2

Mitt år

December

Mitt år, Högtider