Den när jag vaknar i panik på natten och hör hennes ångest skära in i mitt hjärta. Det har varit lite rörigt i Joline på senaste. Lite förändringar i skolan och det gör Joline orolig och hon får ångest.

Hon sparkar av sig täcket och slänger kudden och skriker dummaaaaa det högsta hon kan och upprepar detta. Håller för ansiktet och gråter. Jag håller henne som en baby och säger:

"jag ser att du är orolig, och jag förstår att det är jobbigt för dig. När du vet vad är så berätta det för mig, vad det än är så kommer det bli bättre. Det kommer inte alltid kännas såhär och det är inte farligt" Det kommer bli bra och jag stryker hennes hår...

Många barn är rädda för ångest och oroar så det är bra att man förklarar att det inte är farligt o att det kommer gå över.

Ohana🌸

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Joline sitter och försöker göra pappersrosetter i köket, jag sitter och läser när jag ser en penna komma flygandes. Joline blir frustrerad, det går inte dumma säger hon argt och sätter händerna för kinderna. Jag säger att jag kan hjälpa henne med rosetten. Hon är inte lika övertygad att jag kan göra fint, men efter några övertalningar så går hon med på det. Sen ber jag henne plocka upp pennorna som hon kastat.

När jag limmar och tejpar ihop rosetten, så tycker hon inte att den blev fin. Den blev inte exakt lika på sidorna. suck! okej den blev lite ojämn, den ena sidan blev stor och den andra lite mindre, men ändå haha det blev iallafall en rosett, ditt lilla detaljfreak säger jag på skoj! Jag tycker om att pyssla och är ganska kreativ och påhittig, men när det kommer till det pilliga perfekta så har jag inte tålamodet. Jag gör det snabbt och effektivt ;-) jag tyckte iallafall att den blev fin.

Jag frågade om vi skulle kolla på youtube, så kunde hon titta hur man gör istället. Vi kollade på ett klipp och hon suckar och säger att hon var ful? Va? Var inte rosetterna fina säger jag? Jo men hon var ful. Eh okej? vad snällt Joline hmm....

Det slutar med att Stefan hjälper henne att få till en perfekt rosett. Han får alltid till allt så perfekt och rakt. Min snickers! Min man alltså han är min motsats. Det är tur det!...


Ohana🌸

Likes

Comments

Vi var och tittade på Disney on ice. Det var världens bästa dag. Allt gick så bra verkligen. Dom tyckte det var så spännande och kul. En mysig dag 💞

Min lilla kock lagade middag i helgen. Hon fick välja middag och sen fick hon välja en valfri gäst! Vi åkte och handlade allt och hon ville bjuda på pizza. Det blev riktigt mysigt och vi skålade med bubbelvatten och hon hoppades att maten skulle smaka bra. Efter bjöd hon på chips och godis med film sen va tjejkvällen slut och lilla gästen gick hem. Sen va det sängen som väntade 💞 Min älskling. Igår sprang du emot mig av lycka och glädje på förskolan. Du hade saknat mig så mycket. Gud vad det gör hela ens dag! Man blir så varm i hjärtat när dom är så glada. Älskar att se henne glad och skratta. Hon ville dock inte gå till förskolan igen som vanligt. Älskar mina tokungar ❤️

Ohana🌸

Likes

Comments

Första skoldagen var nervöst och kul på samma gång. Oroligt redan innan sängdags. Hon skurtade glatt ner till skolan. Väl framme så blev det nervöst. Hon ville inte gå in. Gömde sig bakom min rygg. Gick in till kapprummet/torkrummet och satte sig och gömde sig bakom alla kläder. Hennes pedagog/bästis kom och mötte upp henne. Hon ville inte prata. Tittade ner i golvet. Inget gick att övertala så kom fröken och avledde och tog med henne i handen på en liten promenad i skolan för att hämta frukt mm. Då gick allt bra. Efter skolan blev det krasch vid middagen, hennes batteri/energi var helt slut. Hon vill inte gå till skolan sa hon. Idag har hon gråtit och saknat mig i skolan. Och har varit lite nere och inte visat så mycket känslouttryck, helt tom i blicken och ansiktet sa fröken. ❤️ Det gör ont i hjärtat. Min lilla flicka ❤️ Dom är så snälla och duktiga i skolan. Dom ser alltid till hennes bästa. Hon har myst med sin bästis (pedagog) sasmt haft mys och läst saga och hon fick va inne på rasten med bara pedagogen eller någon kompis. Hon brukar få det! Fick kramar och puss av henne efter skilan.Mamma jag har saknat dig idag sa hon ❤️ Jag har saknat dig med Joline ❤️

Ohana🌸

Likes

Comments

Våran baby girl! Vi älskar dig så mycket. Jag hoppas att du kan va stolt över dig själv. Du är våran första prinsessa, så efterlängtad, som alla dina andra syskon oxå såklart!
Du är en väldigt speciell tjej med den starkaste viljan och en picasso talang av skills! Du kommer komma långt. En chefs post skulle nog passa dig fint. Drivkraft och ett detaljseende som ingen annan. Du har stil och klass och älskar kläder, smycken och skor som är din stora passion. Du kan läsa av folk snabbt och släpper inte in vem som helst vid din sida. Du är så omtänksam och kärleksfull mot dom du gillar. Och dom du gillar älskar du högt!
Min lilla Dolce & Gabbana älskar dig!
Du är alltid under mina vingar.
Älskar dig Joline ❤️
/Mamma

Ohana🌸

Likes

Comments

Dagen började inte så bra för mig. Jag kände mig konstig och helt yr. Allting bara snurrade och jag kände mig förvirrad och kunde inte koncentrera mig på att ge barnen frukost. Jag började få smått panik. Jag kände mig helt hyper och svimfärdig, det började stickas i tårna. Jag försökte dricka lite juice och mjölk för jag tänkte att det kanske var blodsockret. Jag började känna mig luddig i huvudet och allting lät så mycket som att det var en stereo i hjärnan på mig. Musiken från ipaden lät jättehögt, skeden mot skålen klirrade ännu högre och barnens alla ljud "mamma, mamma,mamma!!!!! Ekade ännu högre. Jag trodde jag höll på att bli knäpp, att jag skulle svimma av i vilken sekund som helst. Jag börjde gråta i panik. Ringde min man och min mamma som snabbt kunde lugna mig. Det var panikångest! Fy fasen alltså! Flera nätter och dagar med utbrott, börjar sätta sina spår hos mig. Jag har fått hög puls och jag måste försöka ta det lugnt har min läkare sagt, hur de nu ska gå när man är stressens mamma själv. Min man skulle komma hem om det inte kändes bättre och dom sa åt mig att vila när Leon sov. Liam min prins hjälpte mig massor och sa att mamma man behöver kärlek när man är sjuk och gav mig en kram. Vila nu mamma sa han. Min hjälte! Barnen var hos grannen och lekte så jag fick lite lugn att varva ner. Sen efter 15 min började jag städa. Alltså hur uttråkad att bara va. Mina killar hjälpte till att städa och vi beställde pizza. Ringde bup och fick Melatonin utskrivet åt tjejerna. Dom. Somnade på 15 minuter. Hoppas det blir en bra natt och att alla får sova.
✨Håll tummarna ✨

Häromdagen när Jolines kompis kommer för att gå ut och leka. Det var något som blev fel, då Joline har svårt med att vara flexibel. När det inte blir som hon har tänkt sig eller föreställt sig, så blir det svårt. Då sluter hon sig och svarar inte på länge. Hon har svårt att sätta sig i i hur andra känner och tycker. Hon kan ju inte förstå varför jag blev sur helt plötsligt för det var ju faktiskt hon som var sur. Typ!... Tex att häromdagen så satt hon och lyssnade på sin ipad med musik, ganska högt. Det ringde på min mobil och jag bad henne sänka lite så jag hörde vad personen sa, där blev det rött! vadå sänka, då hörde ju minsann inte hon musiken. Kastade dosan och blev jätte sur när jag sänkte. Hon kan liksom inte sätta sig in i att jag faktiskt behövde höra när jag pratar. Lite så! Men vi hobbar på det! Har även fått lära oss, att man aldrig ska be henne titta på en i ögonen, som man gärna vill när man vill prata med någon. Lika jobbigt om inte jätte jobbigt är det för henne att titta i ögonen. Eftersom hon har svårt med det sociala samspelet och kommunikation eller hur det stavas. Hon hör vad man säger och det räcker. Hon tittar gärna ner i marken eller gömmer sig med ansiktet i armarna. Nickar ibland om hon vill. Hon vet inte vad som förväntas av henne att titta någon i ögonen då hon inte förstår varför. Hon kan inte läsa av "språket"
Men tur hon har vänner som förstår och kunde få henne glad igen efter en stund. När hennes mamma är så dum minsann
😉 💞

Ohana🌸

Likes

Comments

Snart börjar det gamla året gå mot sitt slut. Mina tjejer sover gott nu. Alla våra planer fick ställas in. En dag med kaos. Joline hade sin kompis hos oss idag, dom lekte och hade kul. Hon skulle sova över och hennes familj skulle komma på kvällen och fira in det nya året med oss. Men vi fick ställa in. Dom var helt slut helt enkelt. Joline hade redan kraschat en gång under dagen och behövde vila (stilla lek,avkoppling), men såklart ville hon inte det egentligen. Hon fick tillslut total mega krasch.

Chelsea har haft utbrott flera gånger om hon...

Vi hann inte ens äta klart våran middag , förrens det blev oroligheter och ledsamheter. Så där och då tog vi beslutet att barnen orkar inte mer. Dom är för trötta för deras eget bästa. Vi visste att det skulle bli total katastrof och besvikelse. Men vi stog fast vid det. Och vilket utbrott av dess like det blev. Alltså mitt hjärta gick sönder. Ville bara säga att okej dom kan komma, vi provar, men det skulle bara bli helt fel och onödig förvirring. Förstår att dom blev besvikna. Först blev jag arg för hela dagen har varit jobbig, samt flera nätter med nattskräck som chelsea har. När man försöker få en mysig stund så blir allt bara pankaka. Men när Joline hade kastat saker och var helt okontrollerbar så fick jag va med henne på rummet. Jag satt en bit ifrån och hon låg i sängen och skrek och grät av besvikelse. Hon har inte haft utbrott på flera veckor så det ger mig önnu mera ångest. För jag vet att det är rutinerna, förväntningar, missförstånd och vårat fel då vi inte varit så tydliga med schemat idag och allt som ställer till det.
Men hon gråter och säger mellan sina tårar...

- ja ville att alla skulle komma. jag var jätteglad nu är alla arga på mig. Jag vill att dom ska komma.

-Jag vill va glad. Jag kan inte. alla är arga på mig. Jag har ont i mitt hjärta. Aj mitt hjärta och tog sig på hjärtat. Jag vill ha en kram men ingen vill krama mig. Jag orkar inte och stor grät.

Där brast det för mig! Min lilla älskling! Jag gråter för henne och jag gråter för att allt är så fucked up! Jag gråter för att jag blev arg på henne, jag gråter för jag känner mig som misslyckad med min familj. Jag torkade hennes tårar och strök hennes hår och sa förlåt.
Leon kom i med glass och ville skåla lite. Han kom och hämtade oss. Vi tog på fina klänningen och åt lite chips och glass och skålade med bubbelläsk och tände tomtebloss på balbongen, Leon var så rolig och spelade pajas och skålade för fulla muggar han. Så roligt! Vi skrattade och hade mysigt bara vi 6 min familj. Sen bäddade vi ner oss och mös. Dom somnde på två sekunder efter,dom slog igen sina blå. Innan kl 22 sov dom. Jag älskar er så mycket till månen och tillbaka och alla stjärnor✨

Gott nytt år!✨🎉You are what life is all about

Ohana🌸

Likes

Comments

Vargsången

Vargen ylar i nattens skog,
han vill men kan inte sova.
Hungern river hans vargabuk,
och det är kallt i hans stova.

Du varg,
du varg,
kom inte hit,
ungen min får du aldrig.

Vargen ylar i nattens skog,
ylar av hunger och klagan.
Men jag ska ge’n en grisasvans,
sånt passar i vargamagar.

Du varg,
du varg,
kom inte hit,
ungen min får du aldrig.

Vargen ylar i nattens skog.
och hittar sig inget byte.
Men jag ska ge’n en tuppakam,
att stoppa ned i sitt knyte.

Du varg,
du varg,
kom inte hit,
ungen min får du aldrig.

Sov, mitt barn, i bädden hos mor,
låt vargen yla i natten.
Men jag ska ge’n en hönsaskank om ingen annan har tatt’en.

Du varg,
du varg,
kom inte hit,
ungen min får du aldrig.
(Skriven av Astrid Lindgren)

Ett budskap kring denna vaggvisa. Så mystisk och fin på nåt vis. Du varg, du varg kom inte hit. Ungen min får du ... aldrig

Ohana🌸

Likes

Comments

Barn är för roliga med sina kommentarer ibland. Jag brukar skriva ner det jag tycker är kul som barnen säger i en bok. Jag tycker det är roligt att titta tillbaka i den. Jag skrev mer när Liam var liten. Då dokumenterade man allt eftersom han var första barnet iallafall för mig. Nu fyra barn senare har jag nästan inget dokumenterat. Skrivit lite grann i Leons första kom ihåg bok. Lite tråkigt! Med Liam tog jag en massa foton och framkallade direkt. Nu har man allt på datan och om man vill minnas och dela med sig, är det bara att slänga ut direkt på instagram haha. Tiderna har verkligen förändrats mycket på 12 år. Men till saken. När man har ett barn som tolkar allt man säger bokstavligt så måste man verkligen tänka på vad man säger eller hur man säger och förklarar saker. Att säga att jag har sovit som en stock. Undrar hon vadå stock? Stockar sover inte. Lite roligt och gulligt tycker jag och jag gör mig inte rolig på hennes bekostnad. Jag kan själv tolka saker bokstavligt som när min körlärare sa att jag skulle köra rakt fram i en stor korsning/ rondell så gjorde jag som hon sa utan att tänka att jag genade och skulle hålla mig mer ut mot höger för jag hade full fokus på vad hon sa. Vi skrattar, sen för hon vet hur jag funkar. Jag skrattar alltid åt mig själv. Eller när någon förklarar något och jag försöker precis memorera vad människan sa för att sen byter den personen ämne och förklarar nåt nytt så är jag fortfarande kvar i tankarna som hon hade precis sagt och då kan saker bli lite roligt. Då jag försöker tänka på allt. Sen kommmer det annat i vägen och sen tänker jag på vad jag ska göra sen och.... Ja,många tankar på samma gång som en bergodalbana, tankspridd deluxe... Nog om mig...

Igår sa Joline att när hon vill visa sina nya skor som hon tycker är jättefina, kan en kompis säga att jaha jag bryr mig inte.
Då sa jag att den kompisen säkert tycker dom är fina bara att hon var avundsjuk och tycker säkert dom var fina. Det var inte snällt av din kompis för man ska ju säga att dom var fina. Men om man inte tycker att dom är så fina så kan man säga jag tycker dom var fina, men inte riktigt i min smak. Då rynkade hon på näsan och gjorde en grimas med munnen som om dom skulle smaka. Hon sa oxå vadå smak? Ja eller inte riktigt min stil kan man säga sa jag sen. Hon tittade som om jag var konstig. Alltså att du inte tycker dom var så fina att du skulle vilja köpa dom försökte jag sen. Alltså svårt att förklara för barn ibland haha. Hon sa jaha och sen var den konversationen slut....

Efter en stund lägger Chelsea en prutt på toan och Joline säger "Det luktar inte riktigt min smak" och sen gick hon ut därifrån. Jag höll på att dö av garv i smyg...

Min lilla tjej! Älskar dig min knasboll ❤️

Ohana🌸

Likes

Comments

Jag vet inte vad som har hänt. Det känns som att jag har ett levande skal utanpå mig själv, men är helt grå och tom inuti mig. Ett skal som faller samman. Jag befinner mig i ett vägskäl där mina armar pekar åt höger och vänster. Dom slits snart itu. Att vakna på morgonen är för att överleva dagen. Att orka ta alla dessa utbrott som min lilla dotter får hela tiden. Jag önskar att jag hade ett arbete att gå till som alla andra. Jag önskar att jag hade orken att plugga till teorin som jag lovat mig själv varje dag, men tröttheten sopar mig under mattan. Jag har uppkörning snart! Men ser inte glädjen i det heller. Jag försöker tänka positivt men jag är nersparkad till marken. Det känns som att vi är bara en börda för alla. Vi är inlåsta i hemmet, man kan inte ens gå ut längre. Kanske till parken. Jag kanske överdriver, vad vet jag men man sitter fast som tuggummi i marken. Jag är ganska impulsstyrd och gillar att göra det som faller mig in. Jag blir stressad av att vara fast. Min man och jag har en tunn tråd som snart brister emellan oss. Han sträcker ut sin arm och försöker nå fram och ta min hand, men jag når inte ända fram. Jag snuddar hans fingrar och sen blåser jag bort. Jag saknar min familj så det gör ont. Jag tårkar mina tårar som faller ner från min kind. Förlåt jag är inte perfekt!
//Karro

Ohana🌸

Likes

Comments