📝 Nyheter Som Jag Valde i Mars 2021 📝

8 mARS : tROTS KRITIKEN NY DEMOSTRATION PLANERAS 20 MARS

”Tusenmannamarschen för frihet och sanning” i centrala Stockholm. Initiativtagaren Filip Sjöström, 30, Ă€r nöjd. Vi lyckades i princip med det som vi ville. Att samlas, hĂ„lla tal, fĂ„ ut vĂ„rt budskap och sedan marschera till KungstrĂ€dgĂ„rden.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Gawn3V/trots-kritiken--ny-demonstration-planeras-20-mars

11 mARS : sJU LÄNDER PAUSAR VACCIN UTREDER KOPPLING TILL BLODPROPPAR

Det danska beslutet att pausa alla vaccinationer med Astra Zenecas covid-vaccin kommer efter rapporter om möjliga allvarliga biverkningar. Flera personer som har fÄtt Astra Zenecas spruta har drabbats av blodproppar.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/R9oeAA/sju-lander-pausar-vaccin--utreder-koppling-till-blodproppar

14 MARS : JAMES 37 - DET KÄNNS SOM OM PAPPA VALT QANON FRAMFÖR MIG

De första varningsklockorna ringde i höstas. James McCartys vanliga pappa – han som brukade umgĂ„s med barnbarnen, kunde snacka allvarliga saker, men ocksĂ„ skĂ€mta var som bortblĂ„st. NĂ€r han kom och hĂ€lsade pĂ„ stannade han uppe sent och tittade mest pĂ„ videor pĂ„ nĂ€tet.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/bnqPEA/james-37-det-kanns-som-om-pappa-valt-qanon-framfor-mig

MARS : FÖRFALSKNING UPPTÄCKT - CORONAUTRUSTNING MÅSTE FÖRSTÖRAS

Ett haveri har drabbat det globala medicinföretaget BD, Becton Dickinson, som levererar avancerad sjukvĂ„rdsutrustning till bland annat Sverige. Företaget har upptĂ€ckt att protokoll för sterilisering har förfalskats, vilket innebĂ€r att man inte kan garantera att utrustningen Ă€r sĂ€ker.”Användning av icke-sterila enheter i en klinisk miljö kan leda till ökad infektionsrisk, vilket kan resultera i allvarliga skadliga eller livshotande situationer”, skriver företaget i ett dokument som Aftonbladet tagit del av. Dokumentet har rubriken ”Viktigt sĂ€kerhetsmeddelande till marknaden” och har gĂ„tt ut till de som köper in utrustningen, bland annat flera regioner i Sverige.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/M3EMlr/forfalskning-upptackt--coronautrustning-maste-forstoras

MARS : ELLEN PAGE BERÄTTAR OM FÖRSTA GÅNGEN HON KÄNDE SIG SOM KILLE

Nu berĂ€ttar den kanadensiske skĂ„despelaren, kĂ€nd frĂ„n filmer och serier som ”Juno”, ”The umbrella academy”, ”X-men” och ”Inception”, för första gĂ„ngen i en intervju med Time om att han alltid har kĂ€nt sig som en kille. I intervjun berĂ€ttar Elliot Page att han minns en kĂ€nsla av triumf nĂ€r han Ă€ntligen fick klippa sitt hĂ„r kort som nioĂ„ring. Jag kĂ€nde mig som en pojke. Jag ville vara en pojke. Jag frĂ„gade min mamma om jag kunde bli det nĂ„gon dag, sĂ€ger han.

https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/x35AQ8/elliot-page-berattar-for-forsta-gangen-da-kande-jag-mig-som-en-kille

MARS : KJELLS BIL BLEV EN STINKBOMB - INGEN VET VARFÖR

Historien, som minst sagt luktar mysterium, tar sin början i Åstorp i somras. Det var dĂ„ Kjell Aksnes privatleasade en Audi A6 för 6 000 i mĂ„naden, som skulle ta honom mellan hemmet och jobbet pĂ„ oljeplattformen i Norge. Men redan efter en mĂ„nad gick luftkonditioneringen sönder. NĂ€r Kjell Aksnes kom hem efter fyra veckors jobb skulle han ta bilen till verkstaden. Det var första gĂ„ngen han möttes av den oförglömliga stanken, nĂ„got han tidigare berĂ€ttat om för Sydsvenskan. Det luktade sĂ„ illa att jag inte ville gĂ„ nĂ€rmare Ă€n fem meter. Jag trodde att det var ett djur under bilen eller nĂ„got sĂ„nt, sĂ€ger Kjell Aksnes. NĂ€r det var som vĂ€rst var det grannar som öppnade fönstret och undrade vad det var. Det var galet, sĂ€ger han. För Kjell blev det bara att bita ihop och köra den stinkande bilen till verkstaden – en fĂ€rd pĂ„ 17 minuter. Jag luktade sĂ„ illa att jag inte kunde ta buss eller tĂ„g hem, jag fick ringa min son som fick komma och hĂ€mta mig. KlĂ€derna och skorna har Kjell tvĂ€ttat tre gĂ„nger i tvĂ€ttmaskin. Men stanken försvann inte. Lukten var sĂ„ outhĂ€rdlig att Kjell inte fick ha kvar bilen pĂ„ verkstaden. Det fanns risk att andra bilar kunde smittas av stanken. Han skickade den till en specialistverkstad. Men inte heller det gick vĂ€gen. TvĂ„ ozonflĂ€ktar gick sönder nĂ€r bilen skulle saneras och 20 bilar som stĂ„tt i nĂ€rheten fick rengöras. Sedan dess har bilen undersökts flera gĂ„nger – av skadedjurexperter, med kameror och infraröda lampor. Men inget har kunnat förklara stanken. Under mina 32 Ă„r i bilbranschen har jag aldrig varit med om nĂ„got liknande, sĂ€ger Dragan Mijajlovic, verkstadschef pĂ„ Din Bil i Helsingborg, till Sydsvenskan. Jag tror att nĂ„gon hĂ€llt surströmmingspad över bilen sĂ„ att vĂ€tskan runnit och sugits in genom ventilationssystemet. Jag har hört talas om andra bilĂ€gare i Helsingborgstrakten som rĂ„kade ut för samma sak under samma period, sĂ€ger Mijajlovic till tidningen.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/lEJzye/kjells-bil-blev-en-stinkbomb--ingen-vet-varfor

FÅTT NY BIL

Nu, Sex MĂ„nader Senare, Är Bilen Skrotad. Men Kjells Sneakers Luktar Fortfarande, Och Han Uppskattar Att Han GĂ„tt Back Mellan 40 000–50 000 Kronor PĂ„ Alla Undersökningar Och Fortsatta Leasingavgifter. Men För TvĂ„ Dagar Sedan Kom En Liten Tröst. Nu Har Kjell FĂ„tt En Ny Leasingbil Av Samma Modell – Helt Luktfri. Vad Tror Du SjĂ€lv Har Orsakat Lukten? Vet Du, Jag Har Haft SĂ„ MĂ„nga Möten, Gjort SĂ„ MĂ„nga Googlingar Och Försökt Hitta NĂ„gon Som Rapporterat Om NĂ„got Liknande. Men Jag Har Aldrig Hittat NĂ„got. Mitt I Allt ElĂ€nde Har Den Mystiska Bilhistorien Fört Med Sig NĂ„got Bra. Jag GĂ„r Mer. Jag GĂ„r Till Gymmet Nu.

Gillar

Kommentarer