Jag har verkligen längtat till den kommande flytten men i min fantasi skulle jag ha lång tid på mig att fixa huset, sälja det och packa alla våra saker. Sedan gick allt bara tokfort och jag hade endast 4 dagar då jag var hemma under semestern så ingenting har blivit gjort.

Senaste veckan har varit hemsk. Så trött av allt jobb, en avtackningsfest, loppis och ännu mer jobb. Nämnde jag förkylning? Det också. Men jag har i alla fall kommit igång med att rensa bort allt skräp och haft tid till att fräscha upp tvättstugan. Alwas dörr fick sig ett varv med penseln också men behöver helt klart ett till.

Idag var Thony, Bella och Christian hit med firmabilden och körde en massa grejer till återvinningen, så jäkla skönt att ha det gjort. Utan dem hade det inte blivit gjort innan Erik kom hem så jag är verkligen tacksam.

På tal om tacksam. Igår var jag halvt hysterisk för att jag inte kommer att hinna med allt det som ska göras så jag började googla efter städfirmor och rutavdrag men insåg att jag nog ändå måste göra allt själv. Men så idag så erbjöd sig en av de finaste personer jag känner att städa och putsa fönster åt mig medan jag var borta.

Så underbart och alldeles fantastiskt! All ångest och stress släppte och Erik hörde på en gång när vi pratade att jag lät glad (vilket jag nog inte gjort på ett tag)

Jag känner mig så lyckligt lottad som har en sådan vän som Isabella! Men jag glömmer självklart inte bort Thony som ska måla överliggarna på altanräcket, bygga ihop överskåp och byta fönster på friggeboden.  Ni är guld värda <3

Imorgon jobbar jag min sista arbetsdag och lördag åker jag och barnen till Erik och vårt nya hem. Torsdag är vi hemma igen och fredag kommer nog mäklaren.

Börjar kännas att det närmar sig men det är faktiskt precis 3 veckor kvar tills flyttlasset går så det är nära nu.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu är jag stressad. Vi kommer att flytta kring den 23:e september och nu först har jag insett att det bara är en månad kvar.

Det känns som att alla frågar om vi har sålt huset eller om vi har lagt ut det till försäljning än och det har vi inte. Huset är inte redo för försäljning och jag får en liten panikkänsla varje gång någon frågar. Visserligen har jag rensat "att göra listan" rejält, allt som stod där behöver inte göras.

I veckan har jag börjat rensa i alla förråd, förstår inte varför vi sparat på en massa skräp och inte kastat det istället. Men nu är alla 3 rensade och jag har även hunnit med att gå igenom alla skåpar i tvättstugan. Trots mycket jobb och en sjuk Alwa. I går kväll hjälpte flickorna till att plocka fram det som vi ska försöka bli av med på loppisen på lördag och så fick tjejerna prismärka allt så nu är det också klart, längtar tills det är klart för det står saker överallt.

Jag jobbar i helgen och lördag ska jag på avtackningsmiddag med jobbet, ledig måndag och sedan jobbar jag fram till fredag eftermiddag och så åker jag och flickorna till Vänersborg på lördagen och stannar några dagar så de får se sitt nya hem och besöka sin nya skola.

 Samtidigt ska jag hinna göra de vanliga vardagssysslorna som matlagning, tvätt, städning, hjälpa barnen och så självklart göra klart huset för försäljning. 

Det som måste göras är att städa upp hela huset inför en visning och putsa alla fönster. 

Taket och alla lister i tvättstugan ska målas, förstår inte hur de kan ha blivit så fult, gulaktigt och så har färgen släppt lite här och där. Tvättstugan är det rum som jag egentligen hade velat totalrenovera men nu får det duga med en uppfräschning. Har köpt en massa färg och även fogpennor så jag kan måla mellan kaklet i duschen.

Överskåpen kom från Ikea i veckan så de ska byggas ihop och sättas upp ovanför kyl och frys.

Överliggarna på altanräcket måste skrapas och målas om. Det är inte alls vackert när långa remsor av färgen släppt. Men vi har i alla fall fått tillbaka den delen av räcket som blev sönderkört av en traktor så det ser redan bättre ut.

Förhoppningsvis så kommer svärfar hit och hjälper mig att byta rutan som Alwa råkade ha sönder på friggeboden och så var det någon isolering som skulle in på vindan. 

Thony och Christian skulle komma nästa vecka och hjälpa mig att kasta en massa skräp och bära lite grejer som jag inte orkar själv.

Så nej, vi har inte sålt huset och jag tror faktiskt inte att det kommer att vara klart på en vecka heller men förhoppningsvis så kan vi ha visningar om ca 2½ vecka.

Önskade att Erik var hemma för då hade vi varit klar. Jag är ingen supermänniska som hinner och orkar allt själv på nolltid.

Något positivt är att det är många som varit intresserade av huset trots att det inte är till salu än så när det väl är dags att sälja så hoppas jag att det ska gå fort.

Likes

Comments

Hemkommen efter en underbar, men varm, vecka i Kreta. Vi höll oss i skuggan så gott det gick och ändå brände vi oss rejält.


 

Har ni inte testat Grekland så gör det!  Vilket fantastiskt land och av alla resmål jag varit till så är Kreta en absolut vinnare, andra ställen har haft sin charm men här fanns det verkligen något för alla.

 

Om jag skulle lista de länder jag varit till skulle det se ut så här:

1.   Grekland Kreta - förklaring nedanför i inlägget

2.  Mexiko Cancun - Vackert och fantastisk mat men jag hade inte velat ta med barnen dit. Om man läste resetidningar i vintras så var det många som hade reportage om Thailand vs Mexiko och Mexiko vann överlägset i alla tidningarna. Vill man leva billigt och shoppa kopior så ska man inte resa dit men vill man njuta av sol och bad så är det ett drömresmål.

3. Italien Capo Vaticano- Kan inte med ord beskriva hur fantastiskt det är där. Man känner verkligen levnadsglädjen i hela kroppen

4. Grekland Rhodos- Greker är så trevliga och glada så man kan inte mer än älska att vara där. Hade fått högre betyg om det varit sandstrand där.

5. Spanien Alcudia- Mallorca var lite halvtråkigt men vi älskade havet och stranden där och de hade nog bäst mat av alla europeiska länder vi besökt.

6. Bulgarien Sunny Beach- Jag gillar Bulgarien, Erik gillar det inte. Maten där är rätt kass, stränderna är ok men inte mer än det.

7. Turkiet Alanya- Vill inte ens ha med det på min lista. Jag gillar inte Alanya. Jobbiga försäljare, folk som skriker och tigger överallt, böneutrop flera gånger dagligen, gillade inte stranden och vågorna var för höga för att man skulle kunna bada i havet. Kan tänka mig att testa något mer familjevänligt resmål i Turkiet men aldrig mer Alanya.

Men nu, KRETA.

Det var väldigt rent där, fina stränder och hela 30 grader varmt i havet. Maten var så fantastiskt god, jag kommer att sakna Tsatsiki och oliver för alternativen man gör själv hemma kan aldrig bli så bra som de man får i Grekland. Vi testade att gå upp en bit på berget några gånger för att äta middag i solnedgången.


Hotellet Plaza di Porto var 5 stjärnigt, dock inte lika fint som svenska femstjärniga hotell men för att vara där så var det jättefint. Det fanns 7 pooler men vi höll oss mest till den större poolen.  Vi testade All inclusive en dag och det var inte värt pengarna så jag är glad att vi inte hade bokat det hela veckan. Man fick rätt dåliga illasmakande drinkar från burk, då betalar jag hellre och får goda drinkar. 


Shopping fanns det hur mycket som helst av.

Två utflykter blev det.

Den första till Elafonissi och den rosa stranden. Vilken besvikelse det vara att komma dit och se att den knappt var rosa alls, tydligen hade turisterna tyckt att den var fin så de hade plockat med sig nästan all rosa sand hem. Det var i all fall väldigt ljust finkornig sand och havet var lika ljust och fint som i resekataloger. Jag förstår att den kallas för Europas finaste strand. Men ingen hade sagt att det skulle blåsa så mycket där så att man såg ut som ett sandslott när man lämnade stället (och det blåser tydligen alltid där), inte heller fick man veta att innan dagen var över skulle tidvattnet pressas upp genom sanden så att allt man hade nedanför solstolarna hamnade i en lervälling... det vill säga om man ens hade turen att få en stol. Det var vackert, men det räcker att uppleva det en gång. Resan dit och tillbaka var hemsk. Jag har aldrig varit så åksjuk i hela mitt liv. Föreställ er att åka i bergen med raviner som går 300 meter ned bara några dm från bussen. Vägarna var så pass kurviga att man inte såg vad som skulle komma efter nästa kurva, på 40 vägar körde busschauffören dubbelt så snabbt. Inte blev det bättre av att guiden berättade att de sätter upp små kapell för alla som varit med i svåra trafikolyckor och i kapellen fanns bilder och ljus, var det en ikonbild så betyder det att de överlevt och var det fotografier så hade de omkommit. Jag vet seriöst inte hur många kapell jag såg efter vägen men det var många och överallt.


Andra utflykten var en liten båttur med snorkling. Ganska mysigt. Vi hade tänkt att snorkla men trodde att utrustningen som skulle ingå var detsamma som den vi fick i Mexiko ( steriliserade snorklar och glasögon och delen som ska sitta i munnen var ny) men här fick man ha samma som alla andra haft under dagen och troligtvis flera dagar innan så vi avstod och simmade bara. Väldigt häftigt att simma där det är 5 meter djupt och fortfarande se botten hur tydligt som helst.


Nattis har förresten övervunnit sin flygrädsla nu! Så glad jag är, synd bara att vi bokat tåg till och från vänersborg för nu hade vi kunnat flyga.


Vi kommer absolut att åka tillbaka för det var så mycket vi hade velat se och uppleva som det inte fanns tid till.  

 


Likes

Comments

Höjdpunkten på semestern närmar sig så idag har vi shoppat resväskor, packat och städat. Imorgon ska vi shoppa en stund och sedan hämta Erik i Luleå efter det blir det övernattning i Rosfors.

Lördag åker vi mot Kreta. Jag älskade Rhodos så det ska bli intressant att se om Kreta är lika mysigt.
Likes

Comments

Kommer ni ihåg den gamla tv-serien "Stoppa Duvan" ?

Grip han

På han

Flå han 

Slå han

Det ledmotivet har jag haft i huvudet under hela min vistelse i Vänersborg. Väldigt irriterande, men till mitt försvar så är det faktiskt duvans fel. 

Vilken jobbig, rolig och spännande resa jag har haft. Startade hemifrån onsdag kl 03, det var bara 10 garder ute och väldigt dimmigt så resan mellan Arvidsjaur och Skellefteå, 13 mil, tog nästan 2 timmar. Såg rekordmånga älgar, 9 stycken på den korta sträckan. Det var enda gången under vägen som jag kände för att ge upp.


Men det flöt på bra, hade bara sovit ca 2 timmar så jag drack lite energidrycker och sjöng hela vägen till Avesta ungefär, sedan började min röst att svika mig så efter det var jag tyst... tur att jag inte hade en medpassagerare. Men det hjälpte att sjunga högt. Har nog aldrig hört talas om någon som somnat medan de sjunger.

Resans värsta stunder

* Älgarna! Vilka enorma monster de är och jag kände inte för att kela med en sådan i framsätet

* När man hinkar i sig 3 energidrycker och en loka och sedan söker efter en rastplats eller mack i 25 mil kommer högt upp på min lista över korkade saker att göra när man kör bil. Det gör ont att vara riktigt kissnödig.

* Kom på efter 10 timmars körande att jag inte ätit något på 24 timmar, tog ytterligare 2 timmar innan jag hittade mat

* GPS är bra att ha, speciellt för en sådan som mig som inte skulle se skillnad på Sveriges och Afrikas karta ungefär. Men (för det är alltid ett men) den tyckte inte alls att jag skulle vara på de stora vägarna med de snabba bilarna så jag fick puttra på efter små 50-vägar med lastbilar och traktorer. Hade tydligen råkat ställa in den fel också så min slutdestination var i en skog utanför Trollhättan. 

Vi beslutade oss snabbt för att inte bo i lilla lägenheten i Trollhättan, den är inte större än mitt badrum och lika varm som en bastu, så vi köpte en självuppfyllande luftmadrass och flyttade in i vår lägenhet i Vänersborg. Vilken fantastiskt fin lägenhet det är.

Huset är vackert, lägenheten är stor, luftig och allt är nyrenoverat. Vi har ett helt nytt kök med kyl och frys inbyggt bakom skåpluckor, introduktionshäll  på spisen, inbyggd ugn och mikrovågsugn, vitrindel, diskmaskin. Badrummet hade också allting nytt och var superfräscht. 

Kakelugnen hade en del sprickor men var ändå otroligt fin  
I taket i två av rummen såg det ut så här ( de är ganska enorma, gissar på kring 60-70 cm i diameter) , blir spännande att hitta några maffiga lampor som passar in

Bäst med resan

* Jag fick vara med min Erik

* Älskade lägenheten och staden

* Hittade en Italiensk restaurang som hade den godaste lasagnen jag smakat
Jag ser verkligen framemot att flytta nu. Tror att vi kommer att trivas jättebra med både lägenheten och staden.

Åh just det, måste berätta om den delen jag inte uppskattade med lägenheten. Vi har en ganska stor balkong som inte går att vara på för att en Duva tror att den bor där. Det var väldigt skitigt och äckligt. Första dagarna försökte vi skrämma iväg den men den gav inte upp så nu blir det storstädning av balkong och sedan åker det upp ett tunt nät så den inte tar sig in, tills den har lärt sig att den inte bor där. Tydligen ett vanligt problem däromkring att duvorna kommer när en lägenhet stått tom ett tag. Stoppa duvan...

Likes

Comments

Nu har jag också semester. Som jag har längtat efter det, det betyder att jag har möjlighet att umgås med min Erik. Egentligen skulle jag redan haft min första semestervecka men jag skänkte bort den till en av tjejerna på jobbet. Vet själv hur det var när jag bara hade extraarbete och därför fick jobba när ingen annan ville som t e x somrar, jul, påsk, så det kändes bra att ge S lite ledig tid så hon kunde resa bort med pojkvännen.

Så idag ska jag städa, klippa gräs och packa till barnen. Imorgon ska jag lämna barnen i Rosfors och sen ska jag hem och fylla bilen med saker till lägenheten och troligtvis så åker jag tidigt onsdag. Känns lite konstigt att köra till Trollhättan helt själv men det ska nog gå bra. 

Delar med mig av en bild från gårdagens dop

 


Likes

Comments

Har precis lämnat av Erik på flygplatsen, den här helgen gick för fort. Känns lite dumt att åka bort när han var hem för första gången på en månad och i fredags hade ingen av oss egentligen någon lust att fara. Om man tänker på hur mycket vi hade kunnat göra i huset under helgen så att vi får klart det för försäljning så hade vi nog nästan varit klar nu, i alla fall med det jag behöver Erik till. 

Men vi är båda så glada att vi gjorde vår minisemester. För mig var det första gången jag var i Norge och det var otroligt vackert. Thony brukar säga att det känns som att man står och fiskar i ett vykort, och det är den perfekta beskrivningen.

Det blev en natt i stuga och en i tält, nästa gång ska vi boka boende innan så att man får stuga hela vistelsen. Nog är det bekvämt med toa och kylskåp.

Fick en del fisk, Erik fick en jättehäftig röd torsk. Ca 80% av all fisk krokade vi fast i någon fena, öga eller lite varsomhelst så det var en ny upplevelse att inte fiskarna hugger efter betet utan att man krokar dem. Udda!   Barnen hittade krabbor, snäckor och musslor så för mina små sakletare så var det där paradiset. 

Det finns bara 2 saker som jag var missnöjd med. 

1. Priserna, får en liten chock när en cider kostar ca 40 SEK i butik men bara för att flaskorna var så vackra så ville vi köpa några. Handlade även varsin yoghurt och en liten fruktsallad till barnen... priset blev 110 NOK. 

2. Tunnlar! De är överallt och jag får cellskräck i dem. Det känns verkligen som att luften tar slut och det snurrar i huvudet, inte blir det bättre av att Erik påpekar att det värsta som kan hända i en tunnel är att det börjar brinna. Värst var de tunnlar där jag inte såg de enorma fläktarna i taket. Visste inte ens att jag var rädd för tunnlar men egentligen är det rätt logiskt då jag inte gillar att känna mig instängd och ALDRIG skulle kunna tänka mig att köpa ett hus som har källare. Det gick bättre på vägen hem då Erik körde för då kunde jag blunda genom alla läskiga saker.

En sak är säker, vi kommer absolut att åka tillbaka till saltströmmen!
Likes

Comments

Har inte haft så mycket att berätta senaste veckan. Har jobbat jättemycket och efter jobbet har det inte blivit mycket gjort. 2 gånger har vi varit och simmat i Arvidsjaursjön, rätt otroligt för jag gillar verkligen inte att bada (undantag för badkar och jacuzzis) , men det har varit riktigt härligt.

Missade åskan i går natt, det hade blixtrat och smällt överallt, fönsterna skakade och nästan hela Arvidsjaur fick uppleva det men jag och Nattis sov. 

Ni ser... det mest spännande som har hänt är att jag simmat och att det åskat i Arvidsjaur. 

Men idag händer det saker! Min Erik kommer hem. Som jag har saknat min stora kärlek och bästa vän. På lördag skulle det blivit 1 månad sedan vi träffades. 

Inte nog med det, Alwa kommer också hem så när jag slutar jobba idag kl17 så har jag hela familjen samlad. Kan inte vara lyckligare!

Likes

Comments

Idag saknar jag Erik! 

Mer än vanligt. Vi var ifrån varandra i 2 veckor när vi precis blivit ett par, då var han på kurs i LA och efter det har vi högst varit utan varandra i 3 dagar. Fram till maj, då började han jobba i Skellefteå så vi kunde bara träffas på helgerna och vi hade dessutom turen att det inföll flera röda dagar så det blev vara en fullång vecka. Men nu har jag inte träffat han på 2 veckor och det är 11 dagar kvar innan han är hemma.

Jag förstår att så många är negativt inställd till att vi flyttar men det finns inget annat alternativ som känns bra. Det känns som att vi måste försvara vårt val hela tiden.


"Varför kunde inte Erik jobba i Skellefteå"

Enkelt, det var ett vikariat som bara räckte i några månader. Lönen var nästan hälften så liten som det han tjänar inom det han är utbildad till och med resekostnader och dubbelt boende skulle det bli kvar samma summa som han fick av A-kassan.

"Men nog måste det finnas något jobb närmare"

Ja det är jag säker på att det gör. Men efter att ha varit arbetslös i 8 månader så tar man ett bra jobb om man blir erbjuden det. Det finns inte tid att sitta och vänta på att ett jobb ska dyka upp.

"Men ditt jobb då, måste du lämna det för att han fått jobb"

Nej, jag måste ingenting. Jag vill. Jag har jobbat på grillen i 4 år, i vanliga fall stannar man högst 2 år på ett sådant ställe. Nog för att det är lite speciellt här i Arvidsjaur och jag har fått jobba mycket med det jag tycker om, att laga mat, men istället har jag aldrig varit sugen på att laga mat när jag kommer hem så senaste tiden har barnen fått mycket skräpmat och halvfabrikat. Sådant jag inte vill att de ska äta. Jag är också fruktansvärt less på att göra schema. Hur man än försöker så blir alltid folk sura och missnöjd och jag hade gärna varit snäll med alla men jag får inte ändra hur mycket som helst för vi har en chef som bestämmer hur schemat ska vara utformat.

"Det är ju mest synd om barnen, förstår ni inte hur tufft det blir för dem"

Jag älskar att tortera mina barn. Nej, men det känns som att det är det ni säger. Skulle barnen må bättre av att bo kvar här? Vi har aldrig velat uppfostra våra barn här, det var inte planen att vi skulle vara kvar så här länge. Vi ser det ibland som att vi räddar barnen genom att flytta. Sedan kan det vara en bra erfarenhet att testa något annat. Jag är rätt säker på att de anpassar sig snabbt, båda tjejerna är tuffa och sociala.

"Men Erik kan jobba borta, du vänjer dig"

Det finns inte i min tanke att jag skulle behöva vänja mig vid det. Vem skulle vara lycklig av att få allt jobb på hemmaplan och bara träffa han 4 dagar i månaden? Inte ens om han veckopendlade hade det varit en lösning. Erik är den absolut viktigaste personen i mitt liv (precis lika viktig som barnen) så varför skulle jag stanna bara för att vi råkar ha en villa här. Barnen är också van att vi båda två är hemma så det är fel mot dem. Lycka kommer före pengar, om nu inte pengarna är det som gör en lycklig, men i vårt fall så skulle vi hellre tränga ihop hela familjen i en liten lägenhet med bara de nödvändigaste prylarna än att leva åtskilda och ha fint hus, fin bil och stort sparkonto. 

Men för att skriva något trevligare också så har vi haft en jättebra helg. Hämtade hem Nathalie igår och grattade lillasyster som fyllde 29. Sedan gjorde vi en spontanresa till Reivos naturreservat där vi tältade och fiskade med Thony, Isabella och Steven. Det är otroligt vackert där.

Och idag har jag listat ut hur gräsklipparen fungerar, och jag behövde bara ringa Erik en gång. Så nu är djungeltemat borta från gården och jordgubbsbänken är rensad från ogräs och fylld med täckbark.
 Nathalie och Steven


Thony och Woodstock

Likes

Comments

Vaknade av att det knackade på dörren. Trodde att det var någon av barnens vänner så jag slet på mig lite kläder och öppnade dörren och där stod det två poliser.

Första tanken var "vad har jag gjort" sedan berättar de att det varit inbrott på kvarteret och då blev den andra tanken " Fasiken, jag var ju hemma själv och ingen kan intyga det" Men nu ville de bara höra om jag sett något ovanligt på kvarteret under natten.

Undrar varför man blir så skrämd av poliser även om man faktiskt inte gjort något? Dessa poliser är dessutom två av mina närmsta grannar (eller ena flyttade för några dagar sedan) så efter 7 år i huset så bör de inte vara så läskiga. Polisterapi, finns det?

Första dagen med pulverdiet är snart över. Jag har varit utsvulten hela dagen vilket är rätt sjukt för jag var egentligen inte hungrig. Det är bara mitt psyke som spelar mig ett spratt för att den vet att jag inte ska äta. 
Likes

Comments