Her er et lille dilemma, der kan være svær at tage stilling til - Hvad synes du?

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments

Hej alle,

I dag har været en rigtig god dag - lidt mindre stressende end de andre. Vi startede ud med at interviewe en kvinde fra Iran. Hun havde en virkelig spændende historie bag sig, som gjorde indtryk på os.

Caroline er endeligt blevet færdig med vores PowerPoint, til fremlæggelsen i næste uge. Resultatet er blevet rigtig godt, så det har helt klart været arbejdet værd.

Emilie og Jeg har uddybet og tilføjet en masse til vores notater, så vi er klar til at kigge det hele igennem i morgen.

Vi har været meget i tvivl om hvorvidt vi var bagud eller godt med. I dag har det vist sig, at vi var lidt foran, så vi har alle en god mavefornemmelse nu. Vi er klar til den sidste arbejdsdag i morgen.

Tak fordi i har læst med!

Mvh. Caroline, Emilie og Signe


Likes

Comments

I dag har vi lavet et interviewet med en mand, der er flygtet fra Syrien. Det var utroligt spændende at høre om flygtninge situationen fra en anden vinkel.

Manden er 64 år gammel og kom til Danmark i 2013, altså for 4 år siden. Han flygtede fra Syrien sammen med sin familie. De ville gerne søge asyl andre steder end i Danmark, men der var mange udfordringer ved at være flygtning i både Tyskland og Sverige, så derfor blev det Danmark. Ham og hans familie flygtede fra Syrien pga. De mange konflikter – bl.a. ISIS.

Til en start var han ikke glad for Danmark, fordi det var svært at finde arbejde, pga. da han boede i Syrien var han landmand. Men efter han har fået et arbejde på vores skole, er han glad. Da han ikke havde et arbejde følte han sig meget alene, fordi han godt kan lide at være på arbejde, møde nye mennesker og snakke med andre mennesker.

Han synes, at der har været nogle problemer, efter han er flyttet til Danmark. Han har bl.a. oplevet at hans nabo og andre flygtninge er blevet banket pga. deres baggrund og historie, og det synes han er ærgerligt. Han synes også at der skal være større mulighed for at få et arbejde. Han vil f.eks. gerne arbejde som landmand ligesom han gjorde i Syrien, men det kan han ikke i Danmark.

Det sværeste at vende sig til ifølge ham var sproget. Han har boet i Danmark i 4 år nu, men kan stadigvæk kun snakke en lille smule dansk.

Til sidst fortalte han om den første tid i Danmark. Han fortalte at han var ked af at bo her, fordi han ikke kunne sproget og derfor ikke kunne kommunikere med danskerne. Derudover var alle hans venner og størstedelen af hans familie også stadig i Syrien. Så han følte sig meget ensom. Men nu hvor han har fået et arbejde og har fået nogle at snakke med, så er han glad for at bo her i Danmark.

Likes

Comments

Derfor flygter flygtninge i skræk og rædsel.

Vi fandt denne video på YouTube og den rørte os meget.

Likes

Comments

Læs gerne denne artikel/debat Josephine fock har skrevet og stem derefter i meningsmålingen.

Denne artikel er skrevet af Josephine Fock og har et meget anderledes syn på flygtningestrømmen. Hun tror flygtninge kan skabe nogle nogle positive forandringer i Danmark

Artiklen: http://jyllands-posten.dk/debat/blogs/josephinefock/ECE8371676/kan-flygtninge-skabe-positiv-forandring-i-danmark/


Hvad syntes du?

Likes

Comments

I dag har vi interviewet...

Læs dette indlæg, hvis du vil høre, hvad en 13 årige Iraner siger til en række spørgsmål, vi har stillet ham.

I dag har vi interviewet en dreng fra Iran. Han er 13 år gammel og har boet i Danmark i 2 år. Han flygtede fra Iran sammen med sine forældre, fordi han ikke ønskede at være en del af Islam. Pga. dette blev han og hans familie nød til at flygte. Da familien kom til Danmark, ville de føst bo på Samsø, men endte i Skanderborg, midt i Jylland.

Da spørgsmålet "Er du glad for, at bo i Danmark, hvorfor?" blev stillet, var svaret tydeligt: "Ja, fordi her er freedom!" sagde han. Det er et godt svar, fordi det giver et indtryk af, hvordan det er Iran i forh. til frihed.

Den 13 årige Iraner føler også, at han har flere muligheder i Danmark i forh. til skole og uddannelse. Han syntes næsten, han lever under rimelige forhold i Danmark. Da vi spurgte om, hvad der skulle til for, at det var helt rimelige forhold, havde han ikke rigtig noget svar. Han syntes det sværeste at vænne sig til i Danmark, var at lære sproget og få nogle nye venner.

Et andet interesant spørgsmål vi stillede var: "føler du dig, trods de 2 år du har boet i Danmark, stadig mere som en iraner fremfor en dansker?" Han svarede kort og kontant: "jeg er ikke dansker, jeg er og føler mig som en iraner."

Det sidste spørgsmål der blev stillet var: "i tilfælde af at krigen i Iran slutter, vil du så flytte hjem igen?" Igen var svaret meget kort og præcist "ja!". Det var tydeligt, at han ikke skulle tænke meget over sit svar til dettes spørgsmål.

Det var rigtig spændende at interviewe en flygtninge specielt, fordi vi har arbejdet så meget med emnet "flygtninge" de sidste par dage. Vi håber også du syntes det var spændende at læse.

Hvis du vil hører flere historier/interviews med andre flygtninge- så bliv ved at følge med. Der kommer endnu et interview op imorgen, med en lidt ældre herre fra Syrien.

Tak fordi I har læst med!

Mvh. Caroline, Signe og Emilie.

Likes

Comments

Vi er nu igang med den 3. dag i projektugen, hvilket vil sige at vi er over halvvejs. I dag har vi lavet vores synopsis forholdsvis færdig og interwievet nogle flygtninge.

Vi kæmper stadig lidt med at finde nogle gode og nye løsningsforslag i forh. til flygtningestrømmen, så hvis i har nogle forslag må i meget gerne skrive en kommentar.
Vi har som sagt interwievet nogle flygtninge i dag, hvilket var rigtig spændende. Det var godt at få et helt anden synspunkt på hvordan Danmark er, og hører nogle forskellige grunde at flygte.

Derudover har vi bl.a. lavet vores diskussionsafsnit til synopsen. To spørgsmål vi har arbejdet meget med i dag er: "Burde flygtninge sendes tilbage til deres hjemland, i tilfælde af at krigen/konflikten afsluttes?" og "kan/skal Danmark tage imod flere flygtninge, selvom det kan få konsekvenser for det danske samfund?" Har du en holdning til dette, ja så smid gerne en kommentar.

Vidste I at Danmark har, i perioden 2012 til 2015, sent 3 flygtninge tilbage til deres hjemland, fordi der har været sikkert nok.

Lige nu sidder Caroline og laver vores Power Point, mens Signe færdigører vores synopsis. Vi har stadig travlt og alt kan godt virke lidt uoverskuelig, men jeg tror (og håber) at vi når det!

I morgen skal vi lave Power pointen færdig, finpudse vores materiale og forberede vores fremlæggelse.

Tak fordi i har læst med!

Mvh, Caroline, Signe og Emilie

Likes

Comments

Vi er nu to dage inde i projektugen og alt går indtil videre efter planen. I dag har vi arbejdet hjemme, og det var super hyggeligt. Vi er godt med, men vi får nok lidt travlt i morgen, da vores synopsis skal være færdig og afleveres sidst på dagen.

De sidste to dage er gået med at besvare og stille en masse spørgsmål, så vi i sidste ende kan svare på den problemformulering vi har lavet.

Vores problemformuleringen lyder sådan her: Vi vil undersøge, årsagerne til flygtningestrømmen, samt hvad den betyder for modtagerlandene. Derudover vil vi undersøge og diskutere, om man i Danmark og verden burde tage imod flere flygtninge med risiko for konsekvenser for modtagerlandenes samfund.

Vi har fundet ud af en masse nyt omkring flygtningesituationen, men vi har også fået be- og afkræftet nogle af de forestillinger vi havde i begyndelsen. Vidste du f.eks. at 90% af verdens flygtninge opholder sig i nabolandene til de krigsramte områder og ikke i resten af Europa? Det var i hvert fald en af de mange ting, der kom bag på os.

I morgen har vi en smule travlt, og vi har derfor et ret stramt program. Vi skal bl.a. lave interviews med nogle flygtninge som vi kommer til at skrive om på bloggen de næste par dage. Så hvis du vil høre nogle historier fra unge flygtninges liv - så bliv ved med at følge med.

Tak fordi i har læst med!

Mvh. Caroline, Emilie og Signe.

Likes

Comments