Många av er har redan svara på Helens underbara jul jullista. Och nu är det min tur att få kladda och berätta om varför just jag gör si och så och vad jag gillar allra bäst.
Enjoy ?

 
 
Hur länge har du julbloggat?
Är verkligen en färsking med allt som har med julbloggning att göra. Började smått i förra året men lyckades inte blogga hela vägen till stora dagen J. Blev för mycket med flytt och allt som hör därtill.
Men i år är det nya tag som gäller och jag hoppas verkligen att detta kommer bli en tillfreställande julsäsong med massor av bloggning.


Varför började du?
Att läsa andras inlägg var magiskt så ville själv få vara med och sprida glädje.


Vad är roligaste med julbloggandet?
Det mest givande är att likasinnade kikar förbi och bland lämnar en varm kommentar. Det gör en glad enda in i själen.


Brukar du delta i jultävlingar?
Min inställning är alltid - Men jag vinner ju ändå aldrig. 


Vinner du?
Ingen vinst utan deltagande ^^


När börjar du lyssna på julmusik?
Försöker bita mig i läppen varje år och faktiskt hålla mig till slutet av November. Det brukar få komma i samband med när hemmet skall få bli julfint. 


Vilken julfilm ser du först?
Det brukar vara Tomten är far till alla barnen eller Grinchen hos mina föräldrar under Första Advent.


Vad är godast, Lussekatter eller pepparkakor?
Lussekatter om de är precis urtagna från ugnen annars är jag helt klart en pepparkaksälskare.


Måste det vara snö på julafton?
Vi i Mellansverige har överlevt julen så många gånger utan snö men givetvis ser jag helst att det är vitt på fur och gran. Det ska helst vara som att vakna upp i en Disneyfilm.


Var firar du helst julen?
Jag och min älskade sambo har som tradition att vakna upp hos min familj. Äter en lång och god julfrukost och träffar släkten lite innan vi åker vidare till hans familj. Lagom till Kalle Annka och hans vänner firar jul. Där firar vi sedan resten av julen med middag och julklappsöppning.
Tycker det är viktigt att vi träffar bådas familj.


Vilken julblogg har du följt längst?
Har följt Helens underbara jul längst - Det är via den som jag lyckades hitta alla andra och att det fanns en mötesplats för julbloggare. Så underbart!


Har du tips på någon ny julblogg?
Än så länge är det bara mjukstart i julbloggvärlden. Men det kanske kommer.


Vad ska en bra julblogg innehålla?
Många vackra bilder, egen vinkel och touch, mycket stämning och välskrivna inlägg.


Med vad fotograferar du dina julbilder?
För det mesta min Canon 600D men ska inte sticka under stolen att min Iphone6 även den får agera kamera vid vissa tillfällen.


Kommer du att åka på någon julmarknad i år?
Självklar! Har redan planerat in Taxinge Slotts julmarkad i mitten av November sedan blir det som alla andra år ( för stämningens skull ) att strosa runt i Gamla Stam, Kungsträdgårdenv och Skansen. Möjligen att man kanske även ska ge Gröna Lund en titt också ?


Varför vill du att folk ska läsa just din julblogg?
Varje individ har sin egen stil att skriva om julen. Och jag tror att i och med det kan vi tillsammans skapa ideer, möjligheter och ge stämning till varandra. Därför tycker jag väl inte att just min skulle vara speciell, men är mysigt att genom att läsa många så ger vi varandra något som ger den där alldels speciella myskänslan i kroppen. Vi längtar tillsammans, skriver stämningsfulla inlägg, ger julklappstips, pysselideer, bak- och matlagningsideer osv. Vi tillsammans gör allt detta ?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

 

Har under gårdagens sista timmar lyckas skaffa mig ordentligt med halsont. 
Men inget som inte lite te samt Enya kan bota, åtminstone är de en bra kur för själen.

God morgon och hoppas alla får en fin måndag ?

Likes

Comments

Börjar denna fredag den 13:e med att mötas av en lurvig svart katt som med rask takt passerar den kusligt upplysta gatuväg. Vi är nästintill ensamma i morgonmörkret.
Känns lite väl vidskepligt för att vara sant var min första tanke. Vad är odsen att just denna morgon mötas av detta ?


Men allt eftersom morgonen rullat på och inga större händelserika oturmoment inträffat så känner jag att det varit en fin, lugn och mysig morgon.
Är tillbaka på jobbet efter nästan en och en halv veckas sjukfrånvaro. Och här har vardagen rullat på även trots jag har varit hemma och legat på soffan med Pretty Little Liars på tv'n.
Till en början kändes det lite ledsamt, men ju fler fina människor jag möttes av på jobbet ju mer förstod jag ändå att kollegor undrat vart jag tagit vägen och undrat hur jag mått. Så glädjen i detta är förstås underbar.
Man känner att man är någon och att man uppskattas, att man är saknad när man inte är ansiktet man möts av i receptionen.

Så med detta i tanken har denna fredag börjat som en vårblomma i solskenet.

Likes

Comments

Wow, vilket härligt vårväder vi i Stockholmstad blev bjudna på idag! Trots att det ännu bara är februari. 
Egentligen är det rätt underligt hur humöret kan växla så ordentligt bara genom att solens strålar skimrar så klara och ger i från sig sitt allra största, gyllene leende​. Solen ger oss glädje, värme, men inte bara den faktiska värme utan också att den ger oss en smickrande värme inombords Att så lite kan göra så mycket. 

Det tråkiga med vardagen dock är att jag oftast är ensam ledig, så har ingen direkt vän att få njuta av en sådan här underbar dag med. Att kunna ta en långpromenad med, eller bara sitta på ett fika och prata strunt med. Det är verkligen en nackdel i mitt yrke även om det även finns en hel del andra fördelar med som tex att jag aldrig jobbar med en 15 dagar i månaden samt har en veckas ledighet i streck varannan månad. Så försöker tänka på denna magiska fördel ändå. 

Men trots att jag idag är en ensam själ, så kunde jag inte låta denna dag få gå till spillo. Så tog mig en tur utanför dörren och bara njöt av att solen värmde min frusta vinterkropp.

Likes

Comments

Jag vill börja med att önska min nya blogg välkommen och grattis till livet.

Detta är en av många som jag nu ger ett livstecken till. Alla de gånger jag startat upp en ny fräsch blogg och varit taggad till tusen har gått i stöpen p.g.a att intresset falerat och kreativiteten dött.
Men för femtielvfte gången så skall jag nu ge det ytterligare ett försök, ett försök till överlevnad.

Nu däremot när jag fått tala högt i ord så vill jag passa på att kladda ner några få meningar om ett fantastiskt födelsedagsfirande som jag varit med om, ett firande som varat i dagar tre. Där huvudpersonen var en kvinna med åldersnoja, men som ej sett ut att vara vuxnare än någon annan i sin vänskapskrets. Men som inte har accepterat att hon blivit äldre. Missat sin tonår för att hon levt utan att ha vågat blomstra. Men som tyvärr lyckats fylla 28 år utan ha levt ordentligt.
Denna kvinna är jag.

Men efter att ha fått uppleva denna kanonhelg som inleddes med att ha pojkens familj över på trerätters middag. Till att få ha min egen familj och släkt över på lördagen. Få chans att visa dem mitt nya hem, min nya början, min resa och mitt kliv ut till att kunna växa som människa till att få umgås med nära och kära vänner när kvällen kom. Skratta, och känna trygghet, ömsesidig vänskap.
Till att få ha en mysig afton med min kärlek på självaste födelsedagen. Att få känna mig som en prinsessa och det vackraste på jorden. Uppskattad och älskad.

Detta bevisar att det är först när man vågar blomma som det mest magiska kan hända.Likes

Comments

Herre st Nikolaus! 
Vart tog all min tid vägen ? 
Har haft semester men känner inte att jag åstadkommit något överhuvudtaget. Tiden dock har tickat på i en fart som bara en Ferrai kan åka i.

Vi har flytta in i vår nya, himlans mysiga lägenhet. Kommit i ordning, plockat fram de julsaker vi äger men är ändå på jakt efter mer pynt samt blommor och kanske även en gran. Skulle vara så otroligt vackert. Doften skulle vara himmelsk och stämningen skulle vara magisk. 
Åååh, vårt hem är fylld av den härligt röda julfärg, glittrande guld, plädar som värmer och med massor av tomtar som prydnar de flesta utrymmen i vår lilla vrå. 

Ljuslyktor är placerade ute på vår rätt så stora balkong. 
Det finns pepparkakscheesecake i kylen och lussebullar i frysen. Självklart finns även en traditionell Aladdin ask på vårt matbord samt en annan enorm pralinask. Choklad hör ändå julen till. Inte sant ? 
Glögg finns i mängder och den godaste i år har varit Per Morbergs starkvinsglögg i mitt tycke. 

Snart bankar dock jobbet och vardagen på dörren igen. 
Ledighet har man trots allt alldeles för lite av. 

 
Men är ändå rätt glad ändå. 

Nu skall jag mysa ner mig i soffan innan pojken slutar med boken "Tomten är vaken" av Astrid Lindgren. Därefter bär det av ut på lite äventyr. 
De sista julkorten måste visst inhandlas.

Likes

Comments

Hade en strålande dag på jobbet igår, den var liksom nästintill perfekt. Säkerligen berodde det mycket på alla positiva tankar och vetskapen om att jag efter dagens slut skulle gå på min efterlängtade semester.

Och inte nog med att dagen i sig var så himlans underbar, när kvällen kom och det var dags för mig att gå av mitt pass så överraskade pojken min mig med att komma och hämta mig från jobbets glasfadas. 
Därefter blev det en tripp till videobutiken ( att hyra film är fortfarande mer mysfaktor än tex Netflix ). Där hyrde vi tre filmer i tre olika kategorier. Det blev även en enorm påse plockgodis och chips för min rödtott.

Väl hemma bjöds det på pizza i sängen där det även låg ett enormt paket till mig! Jisses! Tomten kom tidigare än vad jag förväntat mig ? 
Och i detta magnefika paket fanns en Ultimate adventskalender från The Body Shop. Vilken lycka och vilken otroligt snäll och omtänksam pojkvän jag har. 

Hur kan en dag vara så glittrande fin ?

Likes

Comments


Aldrig hade jag väl ens lagt en tanke på att Henrik Dorsin skulle tänkas bli den man som tänder ljuset i SVT och hälsar Kalle och hans vänner välkomna och oss alla en riktig god jul.

Har inte direkt några större tankar kring detta. Det enda jag förmå mig ha är att jag inte gillar utalet om att inga traditioner finns i hans familj. Att man lite tar julen som den kommer. 
Själv tycker jag att julen handlar om traditioner och förberedelser. Inte bara något man slänger ihop.
SVT har ju en enorm tradition vad det gäller Kalle och hans vänner som år efter år mer eller mindre alltid visats klockan tre på julafton. En timme där människor samlas i soffan, myser ordentligt och bara njuter av den stilla frid som juletid ger.

Likes

Comments


. . . Allt du önskar kan du få ?


Dessa två guldstjärnor fick följa med hem från Rusta i lördags. 
Den stora är tänkt att få lysa upp vårt vardagsrumsfönster och den lilla skall få glänsa vacker i sovrumsfönstret. 

Känns lite tråkigt att inte ha möjlighet att lägga upp så mycket av sina egna foton än, även om det kommer så fort December klivit inanför dörren. 
Tills dess får ni helt enkelt stå med lite lånade bilder.
 

Likes

Comments

Har de två dagarna haft fullt upp. I förrgår tog jag en helrenovering hos Rapunzel of Sweden med ny hårfärg samt att jag fixade glittriga fairy goes disco naglar hos Perfect Beauty. 
Samt att jag igår tillbringade hela dagen på jobbet, vilket jag dock gör just nu också.
Men nog om detta icke juliga meningar. 

När jag steg upp i morse var bilarna gnistrande vita av all frost, gräset och bladen var som förstenade. Luften var torr, och min anding bildade puffrande kylmoln. Åh, vad härligt det kändes att andas in den kalla morgondoften. Det stack till i näsan och medans jag satt och väntade på bussen sjönk min kroppstemperatur sakta. För även om det är härligt med kyla så satt jag med påtok för lite kläder. Jag hade inte direkt förberett mig på att denna morgon skulle vara såpass mycket kallare än gårdagen.
 
 
Men även om jag denna morgon inte var det minsta beredd på minusgrader så finns det inte ord om hur mycket jag längtar till ett härligt glittrande snötäcke. 
Jag är redan trött på detta mörker, denna ruggiga känsla man får var gång man går utanför ytterddören. Dysterheten som det speglar. Nej ge mig en riktig vinter.

Likes

Comments