Verdens beste Pavlova

I dag har det gått slag i slag her hjemme. Vi startet morgenen med storrengjøring på balkongen, vindusvask og montering av hyller på kontoret. Etterpå laget jeg pavlova til kvelden. Lillesøster kom hjem på mini-ferie fra København, så vi fikk komme på pinnekjøttmiddag hjemme hos foreldrene mine. I det nydelige været fikk vi spilt kubb i hagen. Nå er alt klart til morgendagen. Jeg skal på dagvakt, så nasjonaldagen ble feiret litt på forskudd i dag allerede. Pavlovaen var spot on (om jeg skal si det selv).Den aller beste, og såklart fineste pavlova til 17. mai er en enkel og hjemmelaget variant. Fargene rødt, hvitt og blått er en selvfølge når man baker til nasjonaldagen, så disse tre skal helt klart med.


For å virkelig naile pavlovaen, bør du ha kombinasjonen av det søte, syrlige, myke og sprø i bakhodet. Marengsbunnen er søt i seg selv, så om du bare benytter søte ingredienser på toppen blir det gjerne for mye av det gode. Topp derfor kaken med litt syrlige og friske bær eller frukter, slik som i oppskriften her under.INGREDIENSER


BUNN:

7 egg (eggehvitene)

250 gram sukker

1 spiseskje maizena

1 spiseskje eplecidereddik


FYLL:

En liten kremfløte

En pakke vaniljekrem

Jordbær, bringebær, blåbær

Pasjonfrukt

Sitronmelisse og melis til pyntSLIK GJØR DU


Skill eggehviten fra plommene, og ha dem i en bakebolle med halvparten av sukkeret. Pisk på høy hastighet til den blir tykk, og tilsett resten av sukkeret litt etter litt. Pisk videre til marengsen er ferdig (altså at den er hvit, tykk, og ikke drypper noe). Ha i maizena og eddik, og pisk til det er godt blandet.

Finn frem 1-2 bakepapir, og fordel marengsen utover i ønsket fasong. Det kan være lurt å lage kantene litt høyere enn midten. Stek deretter bunnen(e) på 100 grader varmluft i 1,5 time. Avkjøl marengsen helt før du setter sammen kaken.

Del opp store bær og frukt i mindre biter. Pisk kremfløten (gjerne med litt melis). Deretter setter du sammen kaken. Start med marengsbunnen. Legg på et lag vaniljekrem, deretter et lag krem, og til slutt et lag med bær/frukt. Gjenta prosessen enda en gang om du vil ha to bunner oppå hverandre. Se til at kaken får en fin finish. Når du er fornøyd, kan du gjerne strø et tynt lag melis på toppen. Så er den klar for servering!TIPS:


En perfekt marengsbunn er gjennomstekt

og sprø, men bittelitt seig i midten.

Lag gjerne to like bunner oppå hverandre for

å få en litt mer "storslagen" kake.

#fluffandberries #oppskrift #kake #pavlova #17mai #livet


Liker

Kommentarer

sarahlinnsliv
sarahlinnsliv,
åh vad got den ser ut,blev super sugen!
nouw.com/sarahlinnsliv
fluffandberries
fluffandberries,
Takk!😊🌸 hihi, bare å teste😊
nouw.com/fluffandberries
mariasinverden
mariasinverden,
Den såg nydelig ut!
nouw.com/mariasinverden
fluffandberries
fluffandberries,
Tusentakk, Maria!:)
nouw.com/fluffandberries