Slik skal du kle deg som gjest i bryllup

inneholder annonselenker - nelly.com, Bubbleroom

Nytt år - nye bryllup. Mange er i tvil om hvordan de skal kle seg for bryllupsfest. Noen par velger å fortelle gjestene hva de ønsker ved å skrive kleskode på invitasjonen, mens andre ikke gjør det. Selv om det står skrevet kan det være vanskelig å forstå hva den innebærer. Hvordan skal du for eksempel kle deg når kleskoden sier "mørk dress", og hva er egentlig sommerlig pent? Jeg tenkte å forklare det så godt som mulig, slik at du ikke trenger være i tvil neste gang du skal i bryllup.

Det finnes i hovedsak fire ulike kleskoder; Galla, Smoking, Mørk dress og Sommerlig pent. Disse forklarer jeg kort under og gir noen eksempler på kjoler som er innenfor kleskoden. Håper de er til hjelp når du skal kle deg for bryllup.


Galla

Galla er den stiveste kleskoden. Her kan man ikke komme ikledd hva som helst. Det er nemlig ganske strenge regler for denne kleskoden. Galla er veldig formelt, og mannen skal kle seg i kjole og hvitt eller uniform. En mørk grå dress er for eksempel ikke innafor. For damene må kjolen gå helt ned til gulvet. Lår, knær og legger skal ikke vise. Det er også en selvfølge at kvinnens hår er oppsatt dersom det går ned til skuldrene. Smykker og bling er på sin plass her - dyrt eller billig.

Smoking

Her står man noe friere enn for galla. For smoking sier det seg nesten selv at det forventes at mennene stiller opp i smoking. Dette er også en måte å fortelle at brudgommen skal ha på seg smoking, og det forventes derfor at gjestene kler seg deretter. En mørk dress er også lov her. De kvinnelige gjestene kan nå velge bort den gulvlange kjolen om de ønsker, men kjolen må likevel være knelang. Aller helst skal kjolen sitte noe stramt øverst, men ikke være for tettsittende over baken. Kleskoden er fremdeles noe stiv, så en vakker frisyre og smykker er veldig lov.

Mørk dress

Mørk dress er nok den aller vanligste kleskoden, og gir gjestene rom for å velge en del selv. Det er dog ikke lov for menn å kle seg "penere" enn i mørk dress. Med denne kleskoden kan man altså ikke dukke opp i smoking, da brudgommen selv går i mørk dress. Mørk dress vil si sort eller mørk blå dress. Skal man gjøre det riktig, kan man ikke bruke (mørk) grå dress her. For damene står man ganske fritt til å velge kjole. Kjolen kan nå også stoppe over kneet, og er generelt mindre stiv i stoffet. Man kan likevel ikke ta på en vanlig sommerkjole, for kjolen skal være litt ekstra pyntet og stå i stil med de mørke dressene. Husk at mørk dress også er en formell kleskode. Selv om det ikke er "påbudt" med lengre kjoler er de fremdeles lov å bruke.

Sommerlig pent

Dette er den minst formelle kleskoden av alle. Til vinters bruker man ofte å bare skrive "pent" som kleskode, da det ikke er sommer. Til denne kleskoden kan mennene gå i den dressen de ønsker. Det er tillatt med fargede dresser, mønstre og fargede, kortermede skjorter. Man har også lov til å droppe sløyfer og slips. Sommerlig pent vil ikke si å ta på seg en pen sommerkjole, men at den pene kjolen skal være sommerlig. Sorte og mørke kjoler, gjerne til jul og nyttår passer helt klart ikke inn her. Er det vinterstid og kleskoden sier Pent, kan man velge både korte og lange kjoler i mørkere farger også. Da har man gjerne en kjole med tykkere stoff. Her må du passe på at du ikke kommer overpyntet. "Pent" er en mer avslappende kleskode, så ballerinasko, løst hår og mindre sminke er helt lov.

#bryllup #tips #tips #inspirasjon #gjest #klær #kjole #fluffandberries #inspo #nellycom #bubbleroom #showmehow #guide #blogg


Liker

Kommentarer

coconuttie
coconuttie,
Her var det masse fine kjoler altså! Kjempegreit at du har laget en sånn oversikt 😃
nouw.com/coconuttie
fluffandberries
fluffandberries,
ja, ikke sant? det er såå mye fint!:) takk for det:)
nouw.com/fluffandberries
malinkirstine
malinkirstine,
Vilka fantastiska klänningar! Så fina! Kram
nouw.com/malinkirstine
fluffandberries
fluffandberries,
tusentakk!! 😊
nouw.com/fluffandberries
celinelundqvists
celinelundqvists,
Alla dessa var verkligen så fina!
nouw.com/celinelundqvists
fluffandberries
fluffandberries,
ja, ikke sant!? 😊
nouw.com/fluffandberries
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men åhhh! Verkligen så himlans fina!!! Kram <3
nouw.com/matildaberlin
fluffandberries
fluffandberries,
takk! 😊 ha en fin helg:)
nouw.com/fluffandberries
Seline Ekelund,
Wow, så fint innlegg! Og så mange nydelige kjoler! <3
ekelunds.blogg.no
fluffandberries
fluffandberries,
tusen takk for det! 😊 ja, det er så mye fint!! 😊 god helg til deg:)
nouw.com/fluffandberries