Oppskrift: Tysk Ostekake

Her får dere oppskriften på tysk ostekake, eller käsekuchen som det egentlig heter. Dette er en kake jeg stadig spiste på sommerferier som liten. Da dro vi ofte til Tyskland ettersom farfaren min kommer derfra. Tyske ostekaker er noe lettere enn de amerikanske. Kakene lages i en slags paibunn og stekes i ovnen. Denne kaken er frisk og god nå til sommeren, og akkurat passe mektig.

INGREDIENSER

250 gram hvetemel

125 gram smør

30 gram sukker

2 eggeplommer

3 ss vann

en klype salt

600 gram mager kesam

150 gram rømme

60 gram smeltet smør

125 gram sukker

4 eggeplommer

4 eggehviter

revet skall og saften fra en sitron

1 ss vaniljesukker

en klype salt

1 boks hermetiske mandariner (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Bland sammen siktet hvetemel, smør og sukker. Når deigen er jevn tilsetter du eggeplommene, salt og vann. Kna paibunnen godt sammen. Pakk den inn i plastfolie, og legg den i kjøleskapet i ca. en time. Forvarm ovnen til 180*c. Legg bakepulver i bunnen av kakeformen, og smør kantene godt. Paideigen skal kjevles ut (som en pizzabunn), og legges i bunnen og langs kantene av kakeformen.

Ha alle ingrediensene bortsett fra eggehviter i en stor bolle. Pisk lett sammen. Eggehvitene skal piskes stive i en bolle for seg. Ha deretter eggehvitene sammen med resten, og vend inn med en slikkepott. Dette er for å bevare den luftige konsistensen i kaken. Hell osteblandingen over i kakeformen, og ha eventuelt på hermetiske mandariner. Kaken skal stekes i 50-60 minutter til den er ferdig. Den skal være lys brun på toppen, og fast i midten. Slå deretter av ovnen, og la kaken stå i 15-20 minutter til med stekeovnsdøren på gløtt. (Jeg bruker ofte ei tresleiv i døra). Kaken kan nå tas ut av ovnen, og avkjøles helt i kakeformen. Det kan være lurt å sette den i kjøleskapet en stund før du eventuelt flytter den over på et annet fat.

Tips: Om du er redd for å brenne kaken litt på toppen, dekker du over den med aluminiumsfolie etter hvert som den blir brun.

#fluffandberries #oppskrift #blogg #baking #hverdag #kake #mat #dessert #tyskland #ostekake #mandarin #bakedwithlove #liveterherlig

Liker

Kommentarer