Oppskrift: Pumpkin Pie

Denne typen pai har jeg alltid villet prøve meg på, og nå har jeg endelig gjort det! Å lage en dessertpai av gresskar er kanskje ikke det alle drømmer om, men fy søren så god den er! Faktisk er den ganske sunn også, og jeg kan med hånden på hvertet si at hovedingrediensen er gresskar. Jeg lagte pumpkin pie til thanksgiving, men det ingen som har sagt at man ikke kan lage den ellers i året også? Med alle gode krydderne som er i, synes jeg den passer godt når som helst - både til høst og vinter. Paien er lettvint å lage, og verken bunnen eller fyllet tar noe lang tid å lage. Anbefaler deg å prøve den. Den smaker utrolig godt!


INGREDIENSER

BUNN

3 desiliter hvetemel

1 teskje kanel

en halv teskje ingefær

en halv teskje salt

en kvart teskje nellik (jeg elsker nellik og tok i litt ekstra)

115 gram smør

4 spiseskjeer kaldt vann

FYLL

3 egg

en halv desiliter sukker

1,5 desiliter brunt sukker

en halv teskje salt

2 teskjeer kanel

1 teskje ingefær

en kvart teskje muskatnøtt

en kvart teskje nellik

1 krm. kardemomme

en halv teskje revet sitronskall

5 desiliter gresskarpuré
(jeg brukte Libby´s canned pumpkin, men du kan bruke hva du vil)

3,5 desiliter kremfløte


SLIK GJØR DU

Forvarm ovnen til 180 grader. Start med å lage paibunnen. Bland sammen alle ingrediensene i en mikser helt til det begynner å formes klumper.

Tilsett 3-4 spiseskjeer vann, og bland deretter videre til deigen er fast. Ta den ut av mikseren, kna den godt og pass på at den ikke er for klissete. Bruk hvetemel når du kjevler den ut.

Den skal være stor nok til å dekke paiformen - og enda litt til. Ha bunnen over i paiformen, og ta bort det overflødige. Nå skal bunnen stekes. Jeg bruker å legge et bakepapir over bunnen og fylle opp med erter slik av bunnen ikke hever.

Stek paibunnen i 10 minutter på 180 grader. Mens bunnen er i ovnen kan du lage fyllet. Pisk sammen to egg + plommen fra det 3. egget. Ha deretter i sukker, krydder og sitronskall og bland godt. Tilsett gresskarpuré, og deretter kremfløten litt etter litt.

Bland til røren er helt jevn. Når paibunnen er ferdig i ovnen skal fyllet helles over.

La deretter paien steke videre i 1-1,5 time på samme temperatur. Snu den gjerne rundt i ovnen etter halve tiden. Avkjøles på rist.

Paien er vel så god dagen etter den lages. Serveres med pisket krem på toppen.

#oppskrift #pai #pumpkinpie #gresskar #thanksgiving #baking #hobby #mat #takk

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229