Oppskrift: Glutenfri Sjokoladekake

Denne deilige sjokoladekaken minner litt om brownies, og litt om fransk sjokoladekake (for dere som har prøvd det). Best av alt - den er glutenfri. Jeg bakte den for første gang til bursdagselskapet mitt. Lillesøster har glutenallergi, og da er denne midt i blinken. Selv hadde jeg aldri sett for meg en skikkelig god sjokoladekake uten hvetemel, det bruker liksom alltid å være med. Nå ser jeg ikke vitsen med melet i det hele, for denne ble helt himmelsk!


INGREDIENSER


6 egg

150 gram sukker

150 gram smør

300 gram sjokolade

en klype saltSLIK GJØR DU


Smelt sjokolade og smør i en kasserolle. Når den er helt smeltet settes den til avkjøling. Skill eggehviten og plommene for seg. Pisk deretter eggehvitene helt stive sammen med sukkeret. Rør eggeplommene inn i sjokoladeblandingen. Det er viktig at den er avkjølt slik at den ikke klumper seg. Ha i litt og litt av sjokoladeblandingen i eggehvitene og bland sammen forsiktig med en slikkepott. Når røren er jevn helles den over i en springform (ca. 24 cm). Det kan være lurt å ha bakepapir eller kakaopulver i bunnen av formen slik at kaken ikke henger helt fast.

Kaken stekes på 180 grader i en halvtime. La kaken deretter avkjøles i fred på kjøkkenbenken. Strø gjerne over litt melis, og pynt gjerne med noen friske, røde bær før servering. Håper det smaker!


#fluffandberries #oppskrift #kake #baking

Liker

Kommentarer

janielindahl
janielindahl,
Men så gott! Tack för receptet Rebekka ❤️❤️
nouw.com/janielindahl
fluffandberries
fluffandberries,
mitsuakira
mitsuakira,
Nam, det så godt ut! Takk for at du deler oppskriften 😊
nouw.com/mitsuakira
fluffandberries
fluffandberries,
Takk!:) Bare hyggelig å dele:)
nouw.com/fluffandberries
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men mums, mums, mums! Tusen tack för receptet hjärtat!! Kram <3
nouw.com/matildaberlin
fluffandberries
fluffandberries,
Den ble så godt at den bare måtte deles!:) klem<3
nouw.com/fluffandberries