Oppskrift: Brownies med Bringebærkrem

Her kommer oppskriften på kaken jeg bakte til Valentines Day i år. Kaken er en seig og god brownie med bringebær-ostekrem. Det er fort gjort å lage kaken. Det eneste som tar litt tid er å kjøle ned begge lagene helt. Det friske, litt syrlige bringebær-laget passer perfekt sammen med den fyldige sjokoladebunnen. Selv liker jeg aller best den fine rosafargen. Den var uten tvil det lille ekstra som gjorde den enda mer fristende å sette tennene i (eller teskjeen da). Jeg lagte kaken kvelden før den skulle serveres, men ostekremlaget kan like gjerne legges på samme dag :)

INGREDIENSER

BROWNIE

1,5 desiliter sukker

2 spiseskjeer kakao

1/2 teskje vaniljesukker

75 gram smeltet meierismør

1 egg


BRINGEBÆR-OSTEKREM

125 g kremost naturell

1 desiliter melis

1 desiliter kremfløte

1/2 teskje vaniljesukker

1 toppet spiseskje moste bringebær

SLIK GJØR DU

Miks alle ingrediensene til brownien i en bolle til den er helt jevn. Ha den over i en form på ca. 20x30cm dekket med bakepapir. Pass på at tykkelsen er jevn over hele. Stek på 165 grader i 25-30 minutter. Avkjøl den helt.

Ha alle ingrediensene til ostekremen over i en bolle. Dersom du bruker frosne bringebær må de moses skikkelig før du har dem i blandingen. Den rennenede saften skal ikke være med. Miks alt sammen til blandingen blir fyldig og jevn. Dette tar omtrent et minutt. Fordel kremen tynt over brownien og sett kaken i kjøleskapet slik at laget stivner litt.

Om du vil kan du bruke pepperkakeformer til å dele opp i kakestykker slik som på bildet.

Kaken er holdbar 2-3 dager i kjøleskap.

Liker

Kommentarer

coconuttie
coconuttie,
Wooow disse så gode ut! 😍 skulle jeg gjerne laget en dag 😊
nouw.com/coconuttie
fluffandberries
fluffandberries,
takk!! 😊 det MÅ du bare prøve:) skikelig seige og gode:)
nouw.com/fluffandberries
susannem
susannem,
Wow det såg deilig ut det!! 😊
nouw.com/susannem
fluffandberries
fluffandberries,
Takk for det!:) veldig god brownie 😊
nouw.com/fluffandberries
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229