Oppskrift: Amerikanske Cinnamon Rolls med Cream Cheese Frosting

Fredag, snart helg og på tide med en juli-oppskrift.

Her har du oppskriften min på deilig Amerika-bakst som smelter på tungen. Soon to be famous, saftige og smakfulle kanelsnurrer. Søt bakst med en litt syrlig kremost-glasur. Laget the American way! En fulltreffer blant store og små.

Oppskriften holder til to små former eller et stekebrett.

INGREDIENSER

BOLLEDEIG:

200 gram smør
1 dl vann
6 dl melk
100 gram fersk gjær
4 egg
3 dl sukker
1/2 ts vaniljepulver
1/4 ts salt
2,7 liter hvetemel

FYLL:

4 dl sukker (helst brunt)
4 ss kanel
250 gram smør (smeltet eller flytende)


GLASUR:

200 gram philadelphia kremost
400 gram melis


SLIK GJØR DU:

Smelt smør i kjele. Ha i vann og melk i smøret, og sjekk at temp er omtrent 37 grader. Ha gjæren oppi og rør godt. Bland summen sukker og egg i en bakebolle. Hell smørblandingen over i bakebollen og rør sammen. Ha i vaniljepulver, salt og hvetemel, litt av gangen, og bland godt sammen. Sett deigen til heving i minst 60 minutter. Når deigen nærmer seg ferdig hevet, kan du lage fyllet, samt sette stekeovnen på varmluft, 175 grader.


Smelt 250 gram smør (eller bruk flytende smør), og ha gjerne sukker og kanel oppi smøret om du ønsker. Hvis ikke kan dette drysses over senere. Når deigen er ferdig hevet, deles den i fire omtrent like store deler. Kjevle ut deigen til et passe tykt rektangel (som en pizzabunn). Dekk overflaten med fyllet du lagde. Rull deigen sammen og skjær den i biter på omtrent 2 cm. Sett kanelsnurrene på bakepapir i form, tett inntil hverandre. Fyll opp to former med kanelsnurrer, og stek dem på 175 grader, varmluft i 25-35 minutter.

Pass på at bollene er helt gjennomstekt. Når kanelsnurrene er ferdig stekt, lager du glasuren. Bland sammen melis og philadelphia-ost til en jevn blanding, og fordel den over bollene. Kanelsnurrene er best nystekte (obs! de kan være veldig varme i midten), men smaker vel så godt dagen etter.

Håper det smaker!

#fluffandberries #kanelsnurrer #oppskrift #july4th #usa


Liker

Kommentarer

Emma Engström,
Men alltså hur gott ser inte detta ut?! KRAM
nouw.com/emmaengstrom
fluffandberries
fluffandberries,
såå godt!😊🇺🇸 Den må du prøve Emma😊😊
nouw.com/fluffandberries
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men alltså HERRE vad gott!! Mums!! Kram finaste <3
nouw.com/matildaberlin
fluffandberries
fluffandberries,
Ja, den der er best i verden!!❤️
nouw.com/fluffandberries