DIY: Slik lager du din egen brudebukett

Jeg var heldig her i uken og fikk lage brudebuketten til en av mine medstudenter. Underveis fikk jeg tatt noen bilder, så jeg tenkte det var en ypperlig mulighet å vise hvor enkelt det kan være å lage sin egen.

DETTE TRENGER DU:

UTSTYR


Blomsterteip

Tapetkniv

Saks

Silkebånd

Evt. striebånd, blonder eller lignende

5-6 Knappenåler, gjerne med perler på

BLOMSTER


1 stor type hovedblomst - peon, dahlia, krysantemum, hortensia

1-2 mellomstore blomster - nellik, rose, gerbera, ranunkel, krysantemum

1-2 små blomster - grennellik, lilje, billy buttons

1 "spread" - brudeslør, mini-prestekrager

1-2 varianter grønt - eukalyptus eller andre grønne blade
r


Hvilke blomster buketten din skal bestå av velger du selvfølgelig helt selv - dette er bare et forslag. Det som kan være lurt å tenke på er at blomstene bør være av ulik størrelse dersom du vil lage en bukett lignende den på bildet. Da blir den mer utfyllende.


SLIK GJØR DU

Kjøp inn blomster og finn fram utstyr.

Sorter blomstene slik at du har full oversikt.

Ta av alle blader som ikke er "øverst" på blomsten. Kutt deretter de lengste stilkene av slik at blomstene blir lettere å arbeide med. Pass på at du ikke kutter for mye.

Start i midten og jobb deg utover. En stor blomst sammen med 2-3 mindre blomster som du vil skal være i senter av buketten settes sammen. Bruk deretter noen runder blomsterteip slik at de festes godt.

Fyll på videre utover i buketten. Se til at du ikke legger mer enn et ekstra "lag" blomster utpå før du igjen fester med blomsterteip. Hver gang du er sikker på plasseringen, bør blomstene festes der. Legg gjerne en spread i andre omgang, slik som brudeslør da får du fordelt den på begge sider.

Fest heller en gang for mye enn en gang for lite med teipen. Se til at den plasseres på samme sted hver gang - og at den er omtrent hvor du ser for deg å holde buketten til slutt. Etter hvert som du nærmer deg ytterkanten av buketten må du tenke på holdbarheten. Buketten bør stives av litt i kantene. Se til at du legger stødige blomster ytterst slik at de er med på å holde midten av buketten på plass. Det grønne kan gjerne stappes inni ovenfra etter hva du selv synes passer inn. Legg gjerne mellomstore og små blomster rundt de litt større blomstene for å få et fint spill i buketten og for å tette hullene mellom de større blomstene. Det kan også være lurt å tenke på fordeling av farger.

Grønne blader er ekstra stødige og kan lage en fin ramme rundt buketten. Når du er helt fornøyd med buketten, legger du et ekstra lag blomsterteip som samler alle stilkene. Det er lurt å tvinne omtrent samme bredde som du vil holde over. Tvinn den rundt slik som på bildet. Du kan feste enden med lim eller en knappenål. Nå skal den grønne teipen dekkes til med bånd eller strie. Et silkebånd kan festes med limpistol og skjøten dekkes til med knapp, perle eller enda et lag bånd. Skal du gjøre som på denne buketten kan båndet festes med en knappenål slik du ser under.

Til denne buketten ble det klippet ut blondestrie. Ytterste laget rundt stemmene må festes godt med knappenåler eller lim. Knappenåler i f.eks. perlemor kan også være dekorative å pynte med. Her ble det brukt vanlige hvite knappem

Når buketten er helt ferdig satt sammen, trimmes stemmene enda en gang.

En brudebukett kan være lurt å lage en dag i forveien. Oppbevar den i kjøleskapet (i en vase med litt vann) til neste dag. Da holder den seg aller best.

DERFOR BØR DU LAGE BUKETTEN DIN SELV:

PRIS: En egenkomponert bukett vil ende opp med å koste en liten brøkdel av en ferdig bestilt brudebukett. Det finnes mange gode tilbud på sesongblomster, og med tilbud som 3 for 2, får du en hel haug nydelige blomster for en slikk og ingenting! Alle blomstene handlet til denne buketten kostet totalt 450 kroner. Da den var ferdig hadde jeg litt under halvparten av blomstene igjen.. så omtrent 300 kroner ble prislappen på denne.


TID: Om man planlegger litt i forkant, vil det faktisk ikke ta så fryktelig lang tid å lage buketten selv. Det viktigste er at man handler blomstene, oppbevarer dem kjølig, og at man ser til at de henger godt sammen. Det er ikke vanskeligere enn det.


STIL: Når du lager buketten din selv, får du den AKKURAT slik du selv vil. Hver en blomst kan du plassere selv, og du slipper unna misforståelser når det gjelder både farger, fasong og stil på brudebuketten.


MINNER: Det er faktisk litt kult å kunne si at man har laget buketten sin selv. Ekstra gøy er det når gjestene nevner den fine buketten, og til sin overraskelse får høre at du har laget den selv. Det har faktisk sin sjarm også, og er med på å skape noen ekstra minner fra den store dagen.

#DIY #bryllup #blomster #bukett #brudebukett

Liker

Kommentarer

theresepettersen
theresepettersen,
dks
dks,
Så flink du er! Kjempe gode tips. Ha en fin kveld 😊
nouw.com/dks
minakanchan
minakanchan,
Så gøy å lage brudebukett, og den ble kjempefin 😊 Takk for tips <3
nouw.com/minakanchan
Krea10vmamma
Krea10vmamma,