DIY: Bordkort - Kjole til konfirmasjon #2

Her kommer den andre varianten av kjole-bordkortene jeg lovte å dele, nemlig den klassiske. Steg 1-4 er de samme som for vintage-kjolen. Deretter er det noe forandring. Begge variantene er enkle å lage, og det er ikke tvil om at hvem som helst skal klare det uten noe problem. Fremgangsmåten på bordkortene med vintage kjoler finner du her. Den klassiske varianten er noe mindre avansert. For å gjøre det enda enklere har jeg tatt med steg-for-steg-bilder under. For å lage bordkortene trenger du: 2 farger kartong-ark, saks, penn, blyant (og viskelær), linjal, et bånd du liker og limputer.

- Klassisk variant -

Bordkortene er perfekte til konfirmasjonsbordet, men passer også godt til både bursdager og jentefest! Håper dere liker dem.

1. Brett A4-arket i to på midten langs den lengste siden.

2. Mål opp og merk av størrelsen på bordkortene. Her er hvert bordkort 5 cm bredt. Ett ark gir derfor 6 bordkort.

3. Strek opp linjene du skal klippe langs slik at du unngår at de blir skeive.

4. Ferdig oppklippet har du seks like store bordkort.

5. Tegn opp silhuetten på den ene siden av kjolen. Armen skal være skrå, etterfulgt av en liten bue inn og en slak bue ut. Bruk en blyant slik at du enkelt kan viske bort om du ikke er fornøyd første gang. Pass på at bretten er øverst på kjolen, ikke i bunn.

6. Klipp ut etter streken på den ene siden, legg avklippet over speilvendt på motsatt side, tegn opp igjen og klipp ut andre side også.

7. Tegn en bue mellom armene. Det er viktig at framsiden og baksiden av bordkortet henger sammen, så pass på at du ikke klipper helt inntil armen, men lar noe av bretten bli igjen. Klipp ut.

8. Åpne opp bordkortet. Klipp ut et bånd omtrent like langt som hele bordkortet, og knyt det rundt den smaleste delen av framsiden.

9. Lag en sløyfe av båndet.

10. Brett kjolen tilbake, og la den ligge slik mens du går videre.

11. Klipp ut omtrent 1cm x 4 cm i kontrastfarge til navnelapp. Jeg brukte hvitt da det gjør navnet lett synlig.

12. Skriv navn på lappen og fest to limputer på baksiden. Navnelappene klistrer til slutt på nederst på kjolene.

13. Nå er bordkortene klare og kan settes opp.

#fluffandberries #blogg #hverdag #DIY #kjole #konfirmasjon #borddekking #inspirasjon #showmehow #bordkort #dåp #dekorasjon #familie #hobby

Liker

Kommentarer