DIY: Bordkort - Kjole til konfirmasjon #1

God søndag! For noen år tilbake delte jeg bordkortene jeg lagte til lillebror sin konfirmasjon. De ble laget som skjorter med slips og navn på. Du finner dem her. Nå vil jeg gjerne dele jentevarianten med dere også. Rosafargen er såklart bare en farge jeg selv likte godt. Om du vil lage den hvit, lilla, blå eller noe annet så blir bordkortene minst like fine! Jeg har laget to varianter av bordkortene og har valgt å dele begge variantene med dere, men starter med vintage-varianten. For å gjøre det enda lettere har jeg med en liten bildeforklaring under som viser steg for steg. For å lage bordkortene trenger du: 2 farger kartong-ark, saks, penn, blyant (og viskelær), linjal, et bånd du liker, lim, limputer og små diamanter om du vil.

- Vintage-variant -

Bordkortene er perfekte til konfirmasjonsbordet, men passer også godt til både bursdager og jentefest! Håper dere liker dem.

1. Brett A4-arket i to på midten langs den lengste siden.

2. Mål opp og merk av størrelsen på bordkortene. Her er hvert bordkort 5 cm bredt. Ett ark gir derfor 6 bordkort.

3. Strek opp linjene du skal klippe langs slik at du unngår at de blir skeive.

4. Ferdig oppklippet har du seks like store bordkort.

5. I den brettede enden, klipp inn fra begge sider helt øverst slik at det gjenstår omtrent 1 cm på midten. Det skal klippes omtrent en halv cm fra toppen.

6. Brett inn begge sidene som en skjortekrage.

7. Tegn opp siden av kjolen med en blyant. Da kan du enkelt viske bort om du ikke er helt fornøyd med første linje. Minst 2/3 skal være skjørtet på kjolen og 1/3 blir overdelen. Start med skulderen utenfor "bretten", og pass på at det smaleste punktet er omtrent like under bretten på kragen.

8. Klipp av den ene siden, legg den speilvendt oppå motsatt side og tegn av. Nå kan du klippe den andre siden også, og de blir like begge to.

9. Lim fast kragen og la den tørke helt. Klipp ut et bånd på lengde med hele kjolen.

10. Lim midten av båndet over den smaleste delen av kjolen. La tørke. Båndet skal knyttes på baksiden senere.

11. Klipp ut omtrent 1cm x 4 cm i kontrastfarge til navnelapp. Jeg brukte hvitt da det gjør navnet lett synlig.

12. Skriv navn på lappen og fest to limputer på baksiden. Navnelappene klistres til slutt på nederst på kjolene.

13. Jeg satte også på en liten diamant som knapp under kragen. Nå kan båndet knyttes på baksiden. Pass på at båndet knyttes løst slik at framsiden og baksiden av bordkortet har et mellomrom og kan stå. VIPS! Du har ferdige fine bordkort!

#fluffandberries #blogg #hverdag #DIY #kjole #konfirmasjon #borddekking #inspirasjon #showmehow #bordkort #dåp #dekorasjon #familie #hobby

Liker

Kommentarer