Bryllup: De 3 beste lekene

De siste fem årene har vi vært i en del bryllup. Alle bryllup er forskjellige, og aller er fine på hver sin måte. Vi har likevel merket en forskjell på hvor kjekt det er for de fleste gjestene utover kvelden. Selv husker vi best bryllup hvor det var litt program, og hvor det skjedde andre ting enn bare spising og taler. Da vi giftet oss for litt over et år siden, var noe av det viktigste for oss at gjestene ikke skulle kjede seg. Vi ville derfor ha noen "leker" som skulle være underholdende for både oss og gjestene. De tre lekene jeg har beskrevet her er uten tvil min tre på topp. Jeg vil påstå at de fungerer godt uansett alder på gjestene. Man kan selv velge på forhånd hvor lenge man ønsker at de skal vare, og tilpasse innholdet etter hvilke gjester som kommer. Den første leken er en gjenganger, den andre er litt sjednere, og den tredje hadde jeg ikke hørt om før jeg var med på den selv. Anbefaler alle tre på det varmeste. Gjestene husker best bryllup de har ledd i :)

HAN / HUN

Denne leken er en slager i mange bryllup, og avslører hvor godt brud og brudgom kjenner hverandre. Han/Hun leken går ut på at brudeparet får plakater hvor det står skrevet Han og Hun på hver sin side. Brudgommen står, men bruden får sitte på en stol foran. Nå skal det stilles spørsmål som brudeparet skal ta stilling til og svare på. Målet er at de klarer å få det samme svaret på flest mulig av dem uten å vite hva den andre svarer. Eksempler kan være: "Hvem er flinkest til å kjøre bil?", "hvem er flinkest med penger?" eller "hvem snakker best engelsk?". Om brudeparet svarer det samme eller forskjellig er god underholdning for gjestene. Dersom det er mange gjester i bryllupet kan leken gjøres om til en konkurranse hvor brudeparet konkurrerer mot andre par. Når et par svarer feil/ulikt, ryker det ut. Det paret som sitter igjen til slutt har vunnet. Det finnes mange varianter av denne leken. Den meste kjente er nok hvor brudeparet sitter rygg mot rygg og holder opp en av hver sko for å avgi svaret.

FINN FELLES

Her skal brudeparet kjenne gjestene sine. De nygifte står med ansiktet mot gjestene og ryggen til en skjem (som alle gjestene skal kunne se). På skjermen kommer det opp flere påstander. Gjestene som påstandene gjelder for må reise seg opp og bli stående. Nå skal brudeparet gjette hvorfor gjestene reiste seg opp, altså hva de har til felles. Dette er en god bli kjent-lek som man gjerne kan ta tidlig på kvelden om de fleste gjestene ikke kjenner hverandre fra før. Eksempler på påstander kan være: "Alle som har gått på skole med brudgommen", "De som har kjørt over en time for å komme hit", "Alle som følger med på *en spesiell tv-serie*" eller "Alle som har delt seng med bruden". Leken inkluderer gjestene, men uten å kreve for mye. Det er likevel brudeparet som står i fokus, og etter hvert som de gjetter mye feil blir det morsomt for de fleste.

K-K-K, Kommunikasjon, Kommunikasjon, Kommunikasjon

Fordi kommunikasjon er nøkkelen i ethvert ekteskap, skal brudeparet her utfordres til kommunikasjon på tre forskjellige måter. Den ene parten skal formidle noe, og den andre skal fortelle gjestene hva ektefellen vil si. Runde 1: Brudgommen er gjerne tregest til å si det han skal. Nå skal han testes i hvor kjapp han er. Oppgaven brudgommen får er å si 5 ord på 5 sekunder. Det kan være ord på en bestemt bokstav, ord om et spesielt sted, eller fine ord om bruden. Runde 2: Brudgommen skal tolke hva bruden sier ved å lese på leppene. Her kan det bli mye morsomt. Brudgommen får på seg headset med musikk slik at han ikke hører noe. Bruden får utdelt lapper med setninger som hun skal si til mannen. Så er det om å gjøre å snakke tydelig og sakte slik at brudgommen forstår poenget. Runde 3: Bruden skal tolke det brudgommen sier. Nå får brudgommen et munnstykke i munnen. Med dette skal han lese opp setniger til bruden som hun skal si høyt slik at alle hører. Headset, munnstykke osv. er forbeholdt brudgommen så bruden unngår å ødelegge sminke og frisyre.

Noen som har vært med på disse lekene før?

Bilder: Fotograf Ruben Hestholm, Vanessa Brokstad

#fluffandberries #tips #bryllup #lek #fest #feiring #tips #inspirasjon

Liker

Kommentarer