7 ting du aldri må gjøre på et fly

Sommeren nærmer seg med stormskritt, og mange skal gjerne ut å fly. I den forbindelse har jeg i det siste sjekket opp litt i reisetips, og kommet over en hel haug tips til flyreiser. Blant annet fant jeg 7 ting man absolutt ikke bør gjøre på et fly. Noen av dem synes jeg var nokså selvsagt, mens andre ting var helt nytt for meg.Drikke te eller kaffe

flyselskapene bruker springvann fra destinasjonene til å lage varme drikker. Beholderne kan derfor inneholde mange bakterier og kaffe og te er ikke så luksuriøst som du gjerne skulle tro.


Ta av sokkene

Det er greit å gjøre seg noenlunde komfortabel på fly. Likevel er det ingen som ønsker å sitte med klamme, bare føtter i nærheten. Med så mange bakterier i nærheten er det lurt å beholde både sokker og sko på hele flyturen.


Drikke noe med bobler

Dotter i ørene og under letting og landing skyldes at lufttrykket endres. Det kan også føre til utvidelse av gasser i kroppen. Unngår du å drikke noe med kullsyre minker sjansen for at du føler deg skikkelig oppblåst under og etter flyturen.


Bruke kontaktlinser

Den lave luftfuktigheten i kabinen gjør at linsene kan irritere øyene mer enn vanlig. Da er det fristende å gni seg i øyene noe som kan føre til at mange bakterier kommer bak linsen og skaper infeksjon i øyet.


Drikke for mye alkohol

Lufttrykket i kabinen gjør at man reagerer annerledes på alkohol i flyet og på bakken. Det er derfor viktig å passe på inntaket i løpet av flyturen. Et par glass ombord i flyet kan gjør deg fullere enn en flaske ville gjort om du befant deg på bakken.


Spise noe som har vært i kontakt med bordet foran deg

De sammenleggbare bordene i flyene er ikke så rene som du gjerne skulle tro. Faktisk er de en skikkelig bakteriebombe. Ferske undersøkelser viser at disse bordene i gjennomsnitt inneholder 265 ganger så mange bakterier som en spyleknapp på toalettet. Mister du noe der skal det derfor ikke spises. Et lite tips er å tørke av bordet med en antibac-serviett når du setter deg ned i setet. Pass også på å bruke antibac før du spiser.


Sitte i stolen hele flyturen

Lufttrykket ombord i flyet øker risikoen for venetrombose, spesielt i beina. Det er derfor lurt å bevege seg med jevne mellomrom. Risikoen kan du redusere ved å ha på løse klær og gå i midtgangen en gang i timen eller bevege deg i stolen.


#fluffandberries #fly #sommer #reise #tips

Liker

Kommentarer

Linnhege
Linnhege,
Bakteriene vil vel forsvinne når du koker vannet til kaffen og teen? Jeg har iallfall aldri blitt syk av det, og pøser på med begge deler 😅😂
nouw.com/linnhege
fluffandberries
fluffandberries,
Ja, det trodde jeg også. Mulig det har noe med vannkokerne å gjøre. Har heller aldri blitt syk. Slik jeg forstod det var det viktigere å være obs i de typiske landene hvor man ellers må passe godt på.
nouw.com/fluffandberries
happyM
happyM,
Guuu så intressant och obehagligt haha 😃 Tusen tack för tipsen fina du ❤️
nouw.com/happym
fluffandberries
fluffandberries,
janielindahl
janielindahl,
Härliga tips! Antibacservetter är guld värda ❤️ Angående risken för ventrombos så är det jättebra att röra på sig som du skriver! Även stödstrumpor med annat tryck i än vanliga strumpor kan minska risken för trombos i benen, väldigt bra att skaffa inför flygturen, tips tips! 😉✈️
nouw.com/janielindahl
fluffandberries
fluffandberries,
Ja, det er helt sant! Takk og lov for antibac!:)
nouw.com/fluffandberries
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Åh vilka härliga tips du delar med dig av! 😃 <3
nouw.com/emmaengstrom
fluffandberries
fluffandberries,
minakanchan
minakanchan,
Til tross for at jeg flyr så mye som jeg gjør var det masse av dette jeg ikke visste. Supert innlegg og veldig nyttig å lese 😃
nouw.com/minakanchan
fluffandberries
fluffandberries,
Mye jeg ikke hadde fått med meg tidligere heller:) Tusen takk:) så kjekt!
nouw.com/fluffandberries
Msindependent
Msindependent,
For et fantastisk innlegg! Jeg har flydd hele livet mitt, men jeg var fortsatt ikke klar over alle disse punktene, takk for de fine tipsene 😊
nouw.com/msindependent
fluffandberries
fluffandberries,
Tusen takk!:) Ja, det samme her:)
nouw.com/fluffandberries
celinelundqvists
celinelundqvists,
Den sista gör jag tyvärr jämt då jag alltid flyger ensam och tycker det är så obekvämt att be mina medpassagerare resa sig för mig, men de andra skriver jag absolut under!
nouw.com/celinelundqvists
fluffandberries
fluffandberries,
Ja, synes også det er skikkelig ubehagelig, spesielt hvis de som sitter ytters har sovnet, Haha!:) Men så er det heldigvis ikke så farlig på korte flyturer da:)
nouw.com/fluffandberries
Matildaberlin
Matildaberlin,
Men ja, ja, ja! Hade då inte kunnat säga det bättre själv! STOR KRAM finaste <3
nouw.com/matildaberlin
fluffandberries
fluffandberries,
Åh, men så kjekt!:) Klem til deg <3
nouw.com/fluffandberries
JossusTravelPics
JossusTravelPics,
Intressant läsning. Alltid tänkt att ögonen känns lite irriterade för att det varit en lång dag utan sömn, men nu vet jag bättre.
nouw.com/jossustravelpics
fluffandberries
fluffandberries,
celinastamper
celinastamper,
Som regel følger jeg disse punktene, men greit med en oppfrisker! Gratulerer med dagen i morgen 😃
nouw.com/celinastamper