5 fordeler ved å lage brudebuketten selv

Når man planlegger et bryllup finner man etter hvert ut at bryllup er dyrt. Kjolen er dyr, maten er dyr, bil, hotell, lokale, frisør og blomster er dyrt. Det er faktisk ganske dyrt alt sammen. Det er nemlig slik at med en gang det gjelder "brud", øker prisen ti hakk. Brudebukett er mye dyrere enn en bukett, og brudefrisyre koster mer enn alle andre oppsett. Det samme gjelder for "brude"make-upen. Når noe er ekstra dyrt, kan det også være en gyllen mulighet til å spare penger. Dette kan du gjøre ved å lage brudebuketten din selv. Helt selv trenger det ikke å være heller. Lag den gjerne sammen med venninner eller mamma om du vil. Jeg lagte min egen brudebukett helt selv, og det er jeg veldig glad for i ettertid. Da jeg først fikk idéen var jeg litt skeptisk, men etter et par tutorials på youtube og en testbukett, var det hele piece of cake.


Her er noen av de største fordelene med å lage buketten selv.


1. Du får akkurat de blomstene du vil ha i buketten. Handler du inn alt selv kan du være sikker på at fargene og blomstertypen er slik du ønsker.

2. Du kan se tilbake på buketten du lagde helt selv, og det er såklart ekstra kjekt når du får kommentarer på den vakre buketten din.

3. Du slipper å bli offer for dårlig kommunikasjon mellom deg selv som brud og blomsterdekoratøren. Misforstå meg rett, det er mange dyktige blomsterdekoratører der ute. Likevel vet jeg om mange som har blitt misfornøyde med brudebuketten sin da den ikke ble seende ut slik de så for seg.

4. Du velger størrelse og fasong helt selv, og er det noe du endrer mening om kan du endre det i en håndvending.

5. Du sparer penger. Det kan faktisk være snakk om en god del hundrelapper, om ikke tusenlapper å spare.


Det tok meg gjerne ti minutter å sette sammen selve buketten. Samme dag lagde vi også buketter til mine bridesmaids, boutonnieres til mennene og dekorasjonen til bordene. På å gjøre dette selv sparte vi flere tusen kroner. I forkant var jeg litt redd for at det ville bli mye stress og dårlig resultat, men fordi jeg allerede hadde testet ut alt på forhånd var det ingen tvil om hvordan det skulle gjøres da dagen kom. Det som tok mest tid var faktisk å hente alle blomstene på blomsterbutikker rundt om i byen. Jeg var som vanlig redd for at jeg skulle handle for lite blomster, så vi endte opp med å kjøpe alt for mange. Etterpå skulle de snittes alle i sammen. Da skal jeg si det var godt med noen hjelpere for å få jobben unnagjort. En ekstra bonus med å ordne bukett selv er at det lukter skikkelig deilig blomster i hele leiligheten etterpå, haha!


#bryllup #inspirasjon #bukett #brud #tips #blomster #DIY

Liker

Kommentarer