Lite tvärtom i bildordning , nyast först och äldst längst ner.
Sen muck december 2016 har en hel del hänt ändå!

Träffade min babe under de sista veckorna i utbildningen, åkte hem och fortsatte jobba på Coop, va med i hemvärnet en stund men insåg att jag ville göra annat än att jobba på Coop och hålla pass på nordic wellnes. Så jag sökte jobb i försvarsmakten helt enkelt!
Passade på att åka till Cypern med finaste vännen. Började sedan jobba i Skövde, så i somras gick jag högvakt vilket känns kul att ha gjort! Blev sambo och Sedan efter 2v ledigt började jag jobba med dom i min pluton ordentligt. Fått delta på Aurora vilket jag redan innan jag fick jobb gärna ville vara med på. Och nu har vi börjar med lastbilsutbildning, så kul!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vilka människor jag lärt känna under dessa veckor. Nästa vecka på onsdag muckar vi. Som jag kommer sakna detta!

Likes

Comments

Som jag har saknat Göteborg, garnisonen och våra plutoner. Tur vi är några därifrån tillsammans.

Redan igår körde vi bandvagn och idag har vi kört massor !

Likes

Comments

Så detta är sista veckan med hela 62:a pluton i Göteborg. Sedan drar vi vidare till olika ställen.
Blandade känslor verkligen ! Jag har klarat detta, det grundläggande och fortsatt soldatutbildning är klart. Känns helt fantastiskt, så glad ! Men också vad som varit min vardag kommer ändras lite och snart ta slut, de är sjukt. Jag tror faktiskt inte jag helt fattat, alltså dessa människor. Och så långt borta vi kommer va ifrån varandra.
Hur sjukt jobbigt detta varit är det så värt verkligen. Att få uppleva något som detta och alla människor och plus i kanten som hört till kring utbildningen. Jag hade inte vetat om jag aldrig hade gjort detta, sjukt värt!

Dags att sova, natti!

Likes

Comments

Så efter 10 nätter i fält åkte vi idag på 11 dagen hem. Vilken känsla ?! Fortsatt soldatutbildning är gjort och nästa vecka har vi basker ceremoni, anhörigdag och muckfest. Sjukt kul!
Efter det börjar vi i Skövde med befattningsutbildning. 1 augusti började jag detta och först nu inser jag hur snabbt det ändå gått och hur lite jag har kvar. 6 veckor kvar. Det är inget egentligen.

Imorgon får vi åka hem i vår uniform för första gången och det känns riktigt bra att äntligen få förtjäna detta !

Likes

Comments

Första fem nätterna på betonggolv och nu de sista i sängar i ett garage. Snön har tillkommit de senaste dagarna, hurra. Haha!

Likes

Comments

Från och med nu är vi inte längre rekryter. Från och med nu är vi soldater. Vilken känsla !

Godkända militära skyddsvakter och grundutbildning färdig. Fortsatt soldatutbildning kvar och befattningsutbildning !

Likes

Comments

Några urplock av bilder senaste tiden. Har gjort tre månader snart och de är helt galet vad nöjd jag är över att ha kommit såpass.

Sjukt jobbigt men riktigt lärorikt! I alla fall har vi haft vår aldrig ge upp vecka, en vecka där vi verkligen prövas. Lite mat, dåligt med sömn, fysiskt och psykiskt påfrestande , uppgifter att lösa osv. Och att inte veta, att aldrig veta när vi ska få mat, om man kommer få sova , hur länge vi skulle stanna på varje plats , när vi skulle få åka hem?

Ensamdygnet har alltid varit de jag oroat mig mest för-för att sova ensam i skogen? Vad läskigt tänkte jag.
Men nej, detta va nog det bästa dygnet på hela veckan. Vi fick med oss 5 potatisar , 1 lök och en fiskbit att tillaga. Lyckan över bara det när vi hade vart utan mat i två dagar , tänk er! Vi fick lämna tändstickor, liggunderlag och tesprit i säckar och sedan fick vi information om våra utdelade platser. Så de var bara dags att börja samla ved, hitta en gran att bygga ensambivak under och samla massa granris och stenar. Skulle också ordna en nödsignal inför kommande dag. Eftersom de snabbt blir mörkt gällde det att ha tempo och jag måste medge att jag hade svårt att få igång mil eld och kände mig en aning stressad, men de gick bra och jag tillagade min mat. De va så skönt att bara få sova, trots att jag vaknade några gånger för att de va så kallt. Hade lagt ryggsäcken i ingången till min bivack och min utrustning utspridd runt mig innanför, kändes lite tryggt och jag inbillade mig att vildsvinen kanske inte skulle komma och nosa på mig då haha!

Efter ensamdygnet och vi tänd våra nödsignaler meddelar befälen oss att helikopter har sett oss och väntar på oss en km bort (mer än så va det..) och vi går på i rask tack och där står en buss. En buss?! Får vi åka hem?! Bussen går mot Göteborg men bara några få kilometer innan vi är framme svänger den av.. och där börjar de värsta dygnet. Vi är alltså inte klara och tänk er besvikelsen hos dem som ändå börjar tro vi ska få komma hem.
Vi skall genomföra soldatprovet, men innan dess är det så mycket som skall göras. Olika stationer för att samla poäng för placering. Att sätta ihop en sjukhusbår, sätta torniquet på en av våra kollegor och springa 200 m med personen på. Bäst tid , bäst placering . Putta en bil fram och tillbaka, flest varv på viss tid resulterar i poäng. Var en hel del mer vi gjorde. Bland annat fick varje grupp springa och leta "bongar" (lappar som motsvarade något ätbart) i terrängen. Ni anar inte hur folk sprang och hur hungriga alla var, alla fick Dock inget och vi blev utan.
Gruppbivacken skulle i alla fall byggas och eldpostlista och vaktpostlista skulle ordnas o genomföras. Jag och en till fick ta hand om elden. 04:00 ca ljuder en signal och förläggningen skall rivas på 10 min . Soldatprovet skall börja. Så vi marscherar en bit bort, får en bit sockerkaka (dröm!) och inväntar lite dagsljus. Vi börjar marschen runt en sjö 3-4 km i ojämn terräng. En tävling på vägen för bättre placering och därefter startar snabbmarschen i den ordning vi skaffat oss. Ni anar inte hur trött jag var, mina ben var så tunga och mitt knä (som jag haft ont i sen vecka 3 i utbildningen ) gjorde så ont, men vi sprang. Efter 25 min tänker vi att vi borde närma oss med tanke på tiden men nej. Vi hade sprungit fel en bra bit och får springa tillbaka och hitta rätt.. som tur är har vi en av sergeanterna med oss. Den besvikelsen när vi inser att vi sprungit fel .. men vi kämpar på och mina kamrater får hjälpa mig fram med hjälp av en hand i ryggen. Sista backen är brant och riktigt jobbigt, väl uppe bara ramlar jag ihop av utmattning och smärta i knä MEN jag har klarat det, jag har genomför soldatprovet men en grupp människor som är värt mer än guld. Vilken lycka.
Men ännu är de inte över , en bår med en säck fylld med stenar skall flyttas till platsen där bussen väntar. Väl genomfört och påväg hem hoppas vi nu på att få vila och det tror vi också, vila och vård.
Stridshinderbana får vi höra. Det är inte klart än. 6 km till , upp för berg, ner för berg , hinder , tunnlar, lera, lervatten, hav och så mycket mer med våra trötta kroppar. Det gick inte snabbt. Men vi tog oss igenom. AGU va över, äntligen .

Denna vecka började skyddsvakten bevakar, vi har haft två tunga dagar med teori och i helgen väntar närkamp.

Godnatt /rekryt Rautioaho

Likes

Comments

Sista middagen innan vi ryckte in. Nu har vi vart här 11 dagar och imorgon åker de flesta av oss hem för permis helg 😍. Lärorika dagar men också tuffare för var dag. Uppskattar verkligen en ledig helg nu!

Likes

Comments