Header

ÄNTLIGEN ÄR DEN UPPE!!!

(Känsliga tittare varnas.)


Vi har stöt på en hel del problem under produktionen ”Säg något”

Delvis så var tid det största problemet i med att vi var två som har jobbat på detta projekt och att jag bor i Fårösund och min kompis (Frida) i stan dvs 6mil ifrån varandra.

Men vi har då översatt och tolkat låten ”Say Something”, och utifrån alla våra story’s har vi utgått ifrån meningen ”Säg något jag ger upp allt för dig” som vi har vridit och vänt på. Vi har en hel del backstorys i musikvideon som inte framgår och en hel del symboliker i musikvideon som representerar olika saker.

Tex. pappan och dotterns backstory är att hans fru tog livet av sig själv sen några år tillbaka är nu ensamstående förälder och jobbar hårt för att försörja sin dotter.

Hyllan som pappan sitter bakom skrivbordet representer ett fängelse. Att han har stängt in sig själv efter de som hände med sin fru och att han är så arg på sig själv för att han inte kan prata med sin egen dotter. (Jag vet. väldigt hemskt….) och sedan i badrummet att deras handdukar inte sitter på kroken bredvid varandra utan ifrån varandra reprenterar att de inte står varandra lika nära som förr.

Dessa scener var lite jobbiga att spela in då vi båda satt och nästan böla bakom kameran….Men då vi tyckte att deras skådespeleri var så bra så bestämde vi oss för att använda lite utav soundtracket ifrån videon med i musiken för en bättre inlevelse.

Som tabletter använde vi oss av Läkerol då vi tyckte det var lite säkrare haha….

Sedan hade vi även problem med att få ett så realistisk blod som möjligt i vatten.

Fakeblod är ju sirapsbaserat och sirap blandar sig inte så bra i vatten, och röd karamellfärg blir ju rosa i vatten....

Men då kom jag på den briljanta idén! Röd karamellfärg och…SOJA! efter som soja blir brunt i vatten så blandade vi i lite karamellfärg i sojan så fick vi ett perfekt resultat!

Dock så luktade det soja i hela badrummet och när hon skulle ta "tabletterna" så fick hon massa soja i munnen samtidigt….och det var då vi upptäckte att mint tabletter och soja inte var en så smaklig kombination…

Sen har vi ju scenerna då jag är med. Det framgår inte så stark då det bara är en sidestory, men det skall föreställa en tjej som tvättar bort sminket och under sminket döljs det ärr och blåmärken, vilket ska föreställa att hon är i ett ”abusive realationship" men att hon inte väljer att lämna hen. Kärlek kan tolkas på flera olika sätt och detta är även en sorts kärlek. men det finns ju kärlek som är bra för en och sedan finns det kärlek som inte är det, och detta är en av fallen.

Även den är ganska hemsk….men men….

scenerna med pojken och hunden är min lille bror Louis och min hund Lady. Det scenerna var något extremt tidskrävande då både min lille bror och Lady har väldigt svårt att sitta still…jag hade inget stativ under dessa scener heller vilket gjorde jobbet ännu svårare i med att jag är så darrhänt.

Vi försökte locka Lady med hundgodis för att lägga sig i sängen men hon kom ju på att om hon gick upp i sängen så fick hon godis, så så fort godiset var slut så hoppade hon ner igen för att sedan få hoppa upp igen för att få mer godis….så detta var väldigt jobbigt….

Men det löste sig. Efter ungefär en timmes inspelning gav jag upp och försökte ta vara på det material jag hade.

det sista vi spelade in var scenerna med ”Farmorn och barnet” vilket är den enda storyn som har ett någorlunda "lyckligt” slut. Visst hon dör….vilket kanske inte är så lyckligt men hon förenas i himlen med sin man vilket är det närmaste av lycka vi kunde åstadkomma i denna musikvideon...

Men i med att jag är så självkritisk så ser jag bara saker i projektet som man skulle kunna göra bättre…

Det började egentligen att vi började översätta låten som ett skämt men slutade upp med att vi faktiskt tyckte att det lät ganska bra så vi fortsatte och försökte komma på översättningar med synonymer och rim.

vi har endast spelat in projektet i Garageband vilket jag ångrar ibland då Garageband kraschat antal gånger och förstör ljudsåren titt som sätt, så vi har varit tvungna att göra om ganska mycket i själva musiken.

Men jaja jag hoppas att ni tycker om resultatet!

Varsågoda!

Filmen är inspelad med en systemkamera.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Läste precis en artikel ifrån Djurrättsallialiansen om att Lunds universitet bryter emot djurskydds lagen då de använder sig av illrar i djurförsök.

och fyfan vad detta gör mig förbannad! jag knappt uttrycka mig i ord utan att det ska bli fel.

Illrar är mitt absoluta favorit djur, de är helt underbara djur! det svider i hjärtat att veta om hur äcklig människan kan vara ibland!

http://djurrattsalliansen.se/nyheter/sverige/lunds-universitet-polisanmalt-for-brott-mot-djurskyddslagen


Likes

Comments

Ojojojoj nu ligger jag såååå mycket efter i mitt tids schema angående musikvideon! Det känner verkligen som jag ligger efter i allt just nu....Jag skulle egentligen ha publicerad videon förra veckan men jag kan tyvärr inte göra allt själv då jag inte är ensam i projektet och tyvärr så kan jag inte spela cello vilket fortfarande saknas i ljudspåret. Men vi jobbar på det, så vi hoppas på att den kommer ligga på youtube inom Tisdag senast!

Ärligt talat så tror jag att jag har vaknat på fel sida idag då att allt känns mer eller mindre kaos. Men men, det är väl bara försöka ställa sig på benen och försöka borsta av oron...

Jag får försöka tänka positivt...

....

det är ju fint väder iallafall....

Likes

Comments

Här kommer en liten teaser på vår musikvideo "Säg något" som jag och en vän håller på med! Denna teaser är dock utan vårt soundtrack, men jag tyckte det blev mer spännande på det viset 😉!

Är ni lika exalterade som jag är 😃?!

Likes

Comments

Projektet med låten "Say something" går segt för tillfället.

vi hade egentligen planer på att försöka komma igång mera under påsklovet men eftersom jag inte jobbar på projektet ensam så knölar det till sig ibland med tidsplaneringen.

Men imorgon ska vi försöka spela in resten utav låten då vi bara hunnit spela in det instrumentala pianot än så länge, och sedan mot helgen har vi planerat att plocka upp kameran och försöka filma ett par film sekvenser.

Det börjar bli lite stressigt med tiden känner jag, då projektet ska vara klart eventuellt v18.

Så de närmaste veckorna kommer bli fullt upp då vi börjar 08:00 och slutar 15:30 hela veckan + att vi ska medverka i en produktion av filmgymnasiet efter skoltid.

Så nu gäller det att hålla planeringen!

Likes

Comments

Nu är den äntligen uppe! det tog längre tid än planerat att få upp den på youtube men nu är den här!

"blind fold makeup challenge" Videon kanske inte är så bra redigerad då jag hade problem att exportera videon men när jag äntligen lyckades så såg jag att jag hade stavat fel i början men kunde inte ändra på det i efterhand så ni får helt enkelt försöka leva med det Puss hej 😊!

Likes

Comments

Här är en del av mina digitala porträtt jag gjort på min surfplatta (med tillhörande penna) Jag lär mig mer för varje porträtt jag gör. Det började faktiskt med att jag började rita på snapchat men blev snabbt inspererad till att rita mer digitalt, så jag letade reda på en rit app och hittade en vid namn "Sketchbook pro" det började med att jag bara gjorde "edits" till en början men blev snabbt inspererad till att försöka mig på hela porträtt! jag kanske inte är något proffs då jag är helt självlärd, men jag lär mig nya saker hela tiden! 😊

(Måste dock öva mer på att rita hår 😂)


Jag har även ett art account på instagram där jag lägger upp mer av allt jag ritar @beyoutofulll (med 3 "L") även min profilbild består av en av dessa "edits"💕

Snapchat

Här började jag med appen och gjorde lite snyggare versioner av det jag gjorde på Snapchat.

Har ni frågor angående någonting så är det bara skriva en kommentar 😊!

Likes

Comments

Hej nu var det igång igen!

Nu har jag och en vän till mig ( @Lolitaskullz ) spelat in en Youtube video där vi gör "blindfold makeup challange" på varandra!

Den kommer komma upp på Youtube så småningom och då länkar jag den här på bloggen!

Den ska bara in i datan och redigeras!


Sedan har vi ju även det andra projektet med låten "Say something"

Jag vill inte avslöja projektet så mycket då jag vill att det ska bli en "suprise" men kan säga att vi har översatt låten till svenska och musiken kommer bestå utav piano, cello och stämsång.

Mer vill jag inte säga för tillfället 😉!


(Alv örat på bilden  är redigerat i en app på mobilen, minns tyvärr inte namnet på appen...)​

Likes

Comments

Så det kanske är dags att introducera sig!

Jag heter Felicia Godman, jag är 18 år men fyller 19 den 19 April!

Jag går andra året på Wisbygymnasiet med inriktningen teater 😄!

Jag bor på den lilla ön så kallad Gotland, här händer det inte så mycket men jag trivs iallafall och jag antar det det är huvudsaken!

Jag skulle uttrycka mig att jag är en väldigt estetisk människa, jag tycker om allt inom de estetiska områdena. (dvs film, musik, bild osv..)

Mina planer är att försöka komma igång med mitt kreativa skapande och försöka vara så aktiv som möjligt på de sociala medierna. Jag har ett Instagram konto (@FLOOZ3 ) där jag ständigt är aktiv och lägger upp bilder om mitt liv och mitt skapande, men nu har vi även denna blogg där jag ska försöka komma igång och skriva också! Mitt målet är att starta en Youtube kanal så småningom, där jag bland annat kommer att vilja ladda upp min egen musik och förmedla mina åsikter mm!

Så första punkten är att försöka spara ihop en summa pengar till en bra kamera!

Jag har redan ett project uppe på planeringen där jag och en vän ska spela in och göra vår helt egna cover på låten "Say something" med en eventuell musik video 😄!


(bilden gjorde jag för övrig väldigt slarvigt i photoshopp 😁)

Likes

Comments