Vandring Mjölby

Igår var vi varit ute och vandrade på östgötaleden igen. Den här gången tog vi två etapper i Mjölby, en på 2 km och en på 5 km, dom låg direkt efter varandra och vi gick dom fram och tillbaka eftersom vi hade bilen på ena stället.
Den korta etappen var utmärkt som asfalterad och tillgänglighetsanpassad. Jo tjena. De första 500 metrarna var asfalterade och sedan började en sträcka med de brantaste backarna vi har gått hittills. På vissa ställen var det verkligen stup och där hade dom knutit fast rep som man kunde hålla sig i. När vi gick nedför så ville jag absolut inte ha Baloo kopplad i mitt midjebälte med risk för att det skulle gå lite för fort. Men när vi gick uppför fick han mer än gärna vara draghjälp!

Jag älskar när vi är ute och vandrar och det bara är han och jag. Att vi kan strosa i vår egen takt och när vi går på dessa vandringar så vill jag absolut inte ha någon tid att passa för jag vill inte känna mig stressad. Jag har oftast inte heller telefonen lättillgänglig och den ska vara på ljudlös och utan vibrationer. Jag vill inte bli störd. Sedan har jag den i en ficka i väskan och tar bara upp den om jag behöver kolla vart sträckan går.

Just den här sträckan var väldigt välmarkerad vilket dom inte alltid är. Men jag ska aldrig mer kolla svårighetsgraden på sträckorna då de ju inte alls stämmer?

Dessutom är jag fortfarande lite skadad från mitt liv med häst och när vi går i skogen kan jag ibland känna "Åh vilken härlig ridväg!", "vilket otroligt fin galoppsträcka" eller "det här hade varit en perfekt klätterbacke". Haha!

Branta backar minst sagt!

Det här var den absolut finaste biten på sträckan. Stigen gick högt upp på en ås och med en fin sjö på ena sidan.

Hittade ljung som blommade. Brukar man inte säga att när ljungen blommar så är sommaren över eller nått sånt?

Sen var vi framme vid Örbacken och vi hade då gått båda sträckorna. Här tog en en längre paus med lite fika innan det var dags att gå samma väg tillbaka igen! Jag tycker att det är så härligt att gå de korta sträckorna som man har möjlighet att gå fram och tillbaka. Man upplever sträckorna helt olika från olika håll och man lägger märke till nya saker! :)

Gillar

Kommentarer

martinalindqvist
martinalindqvist,
Åh så mysigt! Ser jättefint ut <3
nouw.com/martinalindqvist
Orsakulla blev mamma vid 20 numera lärare & doula
Så fint det ser ut och härligt att promenera på 😊. Kan tänka mig att man blir lite så där med att tänka utifrån hästar när man ridit 😊
www.saramadeleine
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229