Vandring etapp 6 Östgötaleden

Med tanke på den rådande värmeböljan som vi har så har vi legat lite lågt med våra vandringar. Det har inte varit optimalt att bege sig ut och vandra milen när det är 30 grader ute, Baloo är ju fortfarande inte så gammal.
Men i söndags var det åtminstone lite svalare så då passade vi på att gå en etapp igen. Denna gång gick vi etapp 6 vilket sträckte sig från Sätravallen till Bjärka-Säby, en sträcka på 11km. Leden var fruktansvärt dåligt uppmärkt vilket gjorde att vi gick fel flera gånger och lade nog till några kilometer till vår sträcka.. Men fin natur var det och en härlig vandring! :)


Under en bra bit av första halvan så gick vi längs en sjö. Det var dock väldigt snårigt och svårt att komma ner för att svalka sig men till slut hittade Baloo en stig ner och sprang glatt ner till sjön på eget initiativ. När jag kom ikapp såg jag att det faktiskt var en badplats där nere och Baloo kunde få bada lite i värmen.

Den här sträckan hade svårighetsgrad "medel" och jag förstod inte varför den hade fått denna svårighetsgrad. Ni minns kanske den förra sträckan som vi gick som var "lätt" men superjobbig att gå? Den här sträckan var lättare att gå, inte alls mycket upp och ner eller svår terräng.

Tills vi kom till urskogen. Då såg det ut såhär:

Genom urskogen så låg det stockar över stigen i stort sätt hela sträckan. Här fick man hoppa över, krypa under och gå balansgång längs med.

Men efter hinderbanan i urskogen och lite plan mark så såg vi målet där borta:


Men först gick vi förbi slottsstallet, så himla fint och maffigt:

Till slut var vi framme vid slottet i Bjärka-Säby. Slottscaféet var öppet och jag intog en välförtjänt glass på gräsmattan. Denna vandring (med de extra kilometerna för att vi gick fel) tog ca 3 timmar. Då stannade vi ju också och badade, stannade för att fika och stannade för flertalet vätskepauser.

När det är såhär varmt är det extra viktigt att stanna ofta för att vila och för den här sträckan hade vi med 2 liter vatten att dela på.

  • Baloo

Gillar

Kommentarer

Ellen
Ellen,
Vilka fina platser!ellengrantz.blogg.se/
Pauline
Pauline,
vad härliga bilder!lillafrokenhurtig.blogg.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229