Vandring

I söndags var jag och Baloo ute och vandrade igen. Den här gången tog vi en Norrköpings-etapp på Östgötaleden. Det var verkligen perfekt väder för att vandra de 7 kilometer som etappen var. Relativt varmt men molnigt så det blev inte stekigt. Som information till etappen stod det att den var "enkel", jag vet inte riktigt hur dom gör bedömningen men mer än halva sträckan var riktigt jobbig där det var brant uppför och nedför och väldigt kuperad terräng. Men det var en härlig skogssträcka som kontrast till föregående vandring som var helt på asfalt.

Här startade vandringen. På en grusväg med vägbyggen och utsikt över järnväg och en sjö.

Ganska snart kom vi in i skogen och Baloo kunde gå lös resten av sträckan. Under våra 7 kilometer mötte vi endast en kille på mountainbike.

På vissa ställen var stigen helt eller delvis igenväxt och det kanske inte är superkonstigt att jag plockade 45-50 fästingar på Baloo efteråt hehe..

En ekorre som hoppade mellan träden samtidigt som den skrek rätt högt. Baloo blev som vanligt vettskrämd och gick bakom mig lång stund efteråt.

Mitt ute längs leden hade någon/några vänliga själar upprättat ett dass.

Vi tog en avstickare till Rödberget. Ett benbrott var jag nära på att skriva men det hade ju varit tragist. Ett STENbrott ska det vara. Här utvann man granit förut och numera är det evenemang och konserter där ibland.

Tillbaka i snårskogen igen och Baloo tycker det är läskigt när det prasslar i buskarna. Här väntar han in mig för att han tycker att jag ska gå först igen. :)

Det syns aldrig på bild hur brant backar är. Men den är backen var riktigt jäkla jobbig. Lång och brant och bitvis full med sten och rötter. Den tog på krafterna både hos mig och Baloo.

Uppe på plant underlag är man glad igen. Och det var bara att ladda om till nästa backe.

Som kom här. Uppför klipporna.

Men sen kom vi ut på en riktig skogsväg och efter det var det bara större stigar och vägar som leden gick på. Baloo tyckte det var latjo när man kunde springa lite fortare. Han passade på att leka med pinnar och rejsa runt och jag undrade hur han orkade slösa på sin energi så..

Väl framme vid sjön var målet på etappen och här mötte B upp oss för att köra oss hem. En härlig tur på två timmar!

Gillar

Kommentarer

Ida
Ida,
Vilken sötis!
photobylove.se
Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm
Härligt med vandring och skönt att det inte var så mycket folk där 😊
www.anniesfotografier.se/fotoblogg/
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229