Vallhundskurs

Igår var det dags för ett nytt tillfälle på den förberedande vallhundskursen som jag går. Denna gång var det daga för lite fårkunskap vilket innebar att våra egna hundar inte fick vara med den här gången heller.

Vallning är ju något som man gör tillsammans med sin hund, det är ett samarbete där man hjälps åt. Därför är det ju lika viktigt, om inte ännu viktigare, att man som förare kan hantera och läsa av fåren så att man kan vara förutseende vad som kommer härnäst.

Därför fick vi igår prova att valla fåren själva. Det var en flock på åtta får och man skulle valla fåren genom olika banor, sedan skulle man separera flocken och en annan övning var att separera flocken och sedan skicka tillbaka ett får i taget. Slutligen fick vi lära oss fårhantering, hur man fångar dem (med och utan herdekäpp) samt hur man höll dem när man kollar klövar, tänder och klipper ullen.

Mycket intressant faktiskt! Jag ville först vara kompis med fåren och gosa med dem men blev snabbt varse om att man måste bemöta fåren med pondus och självsäkerhet om man ville att dom överhuvudtaget skulle röra på sig.

Gillar

Kommentarer

Dixi Wonderland,
Jag tänker alltid på filmen Babe när jag ser vallning 😃 Ronja har ju Bordercollie i sig och det märks för är hon lös så vill hon gärna valla in alla runtomkring haha.
dixiwonderland.com/
Emma Engström,
Kul att testa på vallning! 😃
nouw.com/emmaengstrom
JuliaVNMelin
JuliaVNMelin,
Va roligt! 😊
nouw.com/juliavnmelin
Angelica,
Men vilken spännande kurs!
angelicawahlin.se
Suzanne,
Vad intressant det måste vara 😃
www.missphilipsen.se
Carolina,
Haha, vilken underbar kurs! Den här hade då inte suttit helt fel att få valla lite får ensam 🙂 planeras det att skaffa får hos dig eller?
knaset.com
trollet,
Vilken rolig dag, det skulle jag vilja gå på!
lchftrollet.blogg.se
Louise,
Låter ändå som en riktigt rolig kurs! 😃
louiseelinore.com
emelieanderssoon
emelieanderssoon,
tycker det är så häftigt, och som sagt så fint samarbete 😊
nouw.com/emelieanderssoon
Yasmine,
Shit vilken spännande kurs! 😊
www.yasmissy.blogg.se