Träning den här veckan

Det har varit lite dålig uppdatering den här veckan på hundfronten så här kör vi en liten recap!
(För alla er som undrar hur resten av min gårdag var med tanke på senaste inlägget så var eftermiddagen bra mycket bättre och lugnare än förmiddagen).

I måndags kom svaren på Baloos röntgen som visade att både armbågar och höftleder såg bra ut. Så nu är det bara att tuta och köra!

På tisdagen tränade vi nose work utomhus och jag körde i lite svårare sökområden än vad vi brukar. Och Baloo var så himla, himla duktig. Han sökte av varenda millimeter, sökte på ställen som jag själv absolut inte skulle komma på tanken på och visade sådant tålamod och uthållighet till att hitta rätt på doften. Vi körde flera olika sök och han imponerade verkligen på alla, sökte noggrant och med bra tid.

Vi började en ny kurs på onsdagen som heter "Lugn & Tyst". Jag var tvungen att anmäla oss till den när jag såg namnet och kursbeskrivningen. Baloo har väldigt lätt till alla möjliga olika ljud och pratar mycket genom att skälla, yla, gnälla, pipa och morra. Det yttrar sig i alla tänkbara situationer så som när han är arg, frustrerad, glad, förväntansfull och så vidare. Jag har provat "allt" för att dämpa detta lite och den här kursen kommer kunna ge oss nya verktyg och synsätt på det hela. Jag kräver inte att han ska bli helt tyst men det bör dämpas och kunna kontrolleras.

Igår tränade vi momentträning i rallylydnad hemma på fotbollsplanen. Baloo imponerade med en fantastisk bakdelskontroll i våra svängar, gjorde riktigt fina sitt-framför-moment men sitt vid sidan hade han av någon anledning svårt för igår och ville bara lägga sig ner.

Idag skulle vi egentligen ha tränat med vårt NW-gäng men den träningen blev inställd så jag drog med mig B ut istället som fick fixa lite gömmor till oss. Vi tränade på fordonssök, utomhussök och en svårare variant av väggsök (längs ett håligt staket). Vi fokuserade på många svårigheter vilka är bland annat just väggsök och låga gömmor. Inte samma wow-känsla som i tisdags men Baloo jobbade på bra.

Haha, blicken när han talar om att han har hittat doften.

  • Baloo

Gillar

Kommentarer

Sandra
Sandra,
men så skönt att allt såg bra ut på röngten 😊
www.teamkjellstrm.blogg.se
My
My,
Åh vad härligt med röntgenbeskedet! Lugn och tyst lät som en väldigt intressant kurs 😃www.mynordqvist.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229