Sommarprat del 2

Här hittar ni del 1 av de sommarprat som jag har lyssnat på. Nu listar vi några till som jag har hunnit med den här sommaren:

🌸 Victoria Silvstedt
Ett intressant tal hur en liten flicka uppväxt på landet i en liten by där det inte händer särskilt mycket, en flicka som har stora drömmar som sedan blir till verklighet. Från en liten by i Sverige till Hollywood och att bli ett namn över hela världen med sina utvik och modelljobb. För att sedan styra om hela sin karriär och bli en affärskvinna som handlar med aktier och valutor. En riktigt intressant resa och hur hon hela tiden har behållit sina fötter på jorden och sitt hjärta i den lilla byn hon växte upp i.

🌸 Stefan, Ebbas pappa
Ett sorgligt tal som handlar om hans och Ebbas liv ihop, sorgen när dottern dog i terrorattacken på Drottninggatan. Hur man går vidare, eller gör man verkligen det?

🌸Markoolio
En artist som man har växt upp med, hans musik som man har lyssnat på i unga år men som man ändå inte har vetat så mycket om som person. Men jösses så roligt detta sommarprat var. Här delar han med sig av sin uppväxt och vi satt flera stycken på jobbet och lyssnade på detta prat samtidigt med varsina lurar och skrattade ikapp. Vid vissa tillfällen skrattade vi så tårarna sprutade, det hela förstärks med Markoolios härliga berättarröst och hans inlevelse i den historia han berättar.

🌸 Peder Fredricson
En elitryttare som givetvis var en av förebilderna när man själv var hästtjej och red. En ryttare som man har sett på de allra största tävlingarna på fantastiska hästar. Men i alla fall jag har inte vetat hur han har kämpat för att ta sig dit. Givetvis förstår man att det är hårt jobb bakom men i hans sommarprat så delar han med sig om sin barndom och uppväxten med brorsan Jens Fredricson, han pratar om hans första häst, om hans nervositet inför tävling och hur han bestämde sig för att inte tävla - det var inget som han skulle göra. För att några (många) år senare vinna OS och ta hem Jerringpriset :-)

🌸 Ingrid Wall
Mamma till Kim Wall som blev journalisten som försvann med hela världen. Här får man lära känna Kim och hennes arbete närmare. Man får höra om hur närstående har upplevt polisutredningen och rättegången. Om deras arbete för att Kim ska leva vidare och ge nya möjligheter till unga kvinnor som är journalister.

🌸 Rebecka och Fiona
En duo som jag inte har så mycket koll på. Inga jag följer på sociala medier men såklart att man har hört deras musik. Det här sommarpratet har en så härlig mix. Här pratar de om ett unikt vänskapsband, de delar med sig av historier genom deras resa, de delar med sig av kvinnor som har inspirerat dom. Även det här sommarpratet bjöd på härligt skratt emellanåt.

Gillar

Kommentarer

Orsakulla blev mamma vid 20 numera lärare & doula
Spännande berättelser, ska ta och lyssna på detta så fort jag får lite tid 😊
www.saramadeleine
Ellen
Ellen,
Älskar att lyssna på sommarprat!
ellengrantz.blogg.se/
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229