Så klarar Baloo värmen

Baloo är en hund som är väldigt känslig för värmen. Nu när det är så pass varmt som det är och temperaturen i solen kan uppgå till 40 grader så behövs det en del åtgärder för att hjälpa honom igenom dagarna. Han blir matt och loj av värmen och det är inte lika mycket energi som far runt här men samtidigt så märker man att hjärnan ändå behöver stimulans och inte blir trött av värmen som kroppen blir.

Såhär gör vi:

🐶 Promenader
När vi går längre promenader så gör vi det på morgonen (innan klockan 8) eller på kvällen (efter klockan 21) för att undvika gassande sol och de allra högsta temperaturerna.

🐶 Aktivering
Mitt på dagen så aktiverar vi enbart genom att simma och bada. Vi har cirka 100 meter ner till hundbadet som dessutom är helt täckt i skugga vilket verkligen är uppskattat just nu. Här varierar vi att bara gå i och doppa och att faktiskt simma lite längre stund. Direkt efter går vi hem igen så att han kan njuta av svalkan och inte värmas upp direkt igen. Badar gör vi flera gånger om dagen.

Vi tränar också rallylydnad, vilket vi då gör istället för att gå en längre promenad antingen morgon eller kväll. Med fördel på morgonen innan han har hunnit bli trött i kroppen.

Nose work är också något som vi kan aktivera med nu och det gör vi helst i källaren. Där är det kallt och riktigt skönt att vara tycker både jag och Baloo så det kan vi göra när som helst under dagen.

🐶 Kyldyna
Vi har också införskaffat en självkylande dyna och lagt den på Baloos favoritplats. Denna dyna behöver man inte kyla själv utan den aktiveras när han lägger sig på den och håller sig sedan sval i en timme innan den måste vila en timme för att återfå sina egenskaper. Från början var han tveksam till den men sedan har den blivit en favorit här hemma.

🐶 Svalka
Man kan inte svalka för mycket så när Baloo inte ligger på sin kyldyna lägger vi emellanåt en kökshandduk på honom. Kökshandduken har vi först blött ner i kallt vatten. Handduken lägger jag bara över ryggen på honom och den går han sedan omkring med här hemma, lägger sig och vilar med den osv.


🐶 Vätska och mat
Precis som för oss så är det extra viktigt att få i sig såväl mat som vatten när det är så varmt ute, trots att det oftast är då som man är minst sugen - precis som hundarna. Baloo både dricker och äter sämre än vanligt just nu trots värmen och det kompenserar vi genom att göra isglass, då får han i sig både mat och vatten samtidigt.


🐶 Kylväst
Ett annat tips är att ha en så kallad kylväst på hunden. Denna är inte Baloos favorit och därför använder vi inte den. Men den fungerar så att man blöter ner den och när vattnet avdunsar så får den en kylande effekt. Kan användas såväl ute som inne och under aktiviteter.

Gillar

Kommentarer

Sara,
Denna värmen är heeelt galen. hoppas verkligen vi får regn och lite mildare väder snart 😊
sarakarlson.blogg.se
Louise,
Så bra jag kyler ner min hund i dushen några gånger om dagen och sen har hon en pool i trädgården som svalkar sig i men jag ska nog åka och köpa en kyldyna imorgon för känns som det verkligen behövs! Ger henne också isglass med mat eller godis i så himla bra 😃 Synd om dom stackar hundarna i värmen! <3
louiseelinore.com
Ida,
Riktigt bra tips!! Är ju otroligt varmt så vi får hjälpa djuren så mycket vi kan 😊
idanilssonphoto.se
Johanna Utterberg ,
Så bra tips för alla med hundar och hur ni gör för att kyla honom! 😊
johannautterberg.se
sandra,
My,
Vad mycket smart!!! Skönt att ni har nära och kan bada 😊

sv; men uscha vad hemskt för de hästarna, verkligen djurplågeri!! Vi har en del skog i hagen som de kan gå in i för att söka skydd i och sedan är det upp till dom och de vill utnyttja det eller inte 😊
www.mynordqvist.se