Rallytävling - debut fortsättningsklass 27/10

Idag har jag och Baloo gjort årets allra sista tävling och när vi stod där i minusgrader och isvindar måste jag medge att det kändes skönt att det är slutet på säsongen. Planen för idag var att debutera fortsättningsklassen i rallylydnad för att stämma av hur vi ligger till och vad vi ska lägga krut på under vintern. Så jag hade inga förhoppningar alls på några godkända rundor eller en bra känsla utan bara att få en avstämning på hur vi ligger till träningsmässigt.

Tävlingen var en dubbeltävling vilket innebär två starter. Den första banan kändes enkel på banvandringen och jag gick in på plan med en bra känsla. Men väl inne på banan så blir Baloo ofokuserad och försiktig, han tittar sig väldigt mycket omkring och det känns som om han blir lite rädd. I fortsättningsklassen arbetar man ju med hundarna lös till skillnad från nybörjarklassen där man har koppel, så en liten livlina försvinner. Så efter ett par skyltar blir han disträ och lyssnar inte och helt plötsligt kan han inte några moment som han annars gör med bravur. Jag krånglar inte mer med honom utan vill ändå att han ska få en positiv känsla inne på banan och drar medvetet på oss två felövningar. Det är -10 poäng på vardera och jag vet att man måste ha 75 poäng för en godkänd runda (maxpoäng är 100). När vi gick ut från banan kändes Baloo fortfarande lågmäld och jag tänkte att nu fick vi i alla fall träna och vi har en till chans om en stund.

På andra banan så var han fortfarande lite off, lyssnade inte riktigt utan tittade mest på vad alla runtom höll på med. Men vi drog inte på oss några felövningar så här fick jag lite hopp om att vi skulle kunna få en godkänd runda vilket hade varit en fantastisk debut.

När vi är klara så håller jag koll på liveresultatet och ser att resultatet för bana 1 har kommit ut, 78 poäng och en godkänd runda!! På den som vi ändå fick två fel som drog många poäng. Som vanligt när vi får godkända rundor tror jag att dom driver med oss :-) Efter en stund kom även resultatet för bana 2 upp och där fick vi 91 poäng och alltså långt över godkänd. Så jag är verkligen mer än nöjd med vår debut och att vi lyckades få två godkända rundor på första start, långt över föväntan!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229