När det är över 30 grader

Vad hittar man på när det är över 30 grader utomhus? När persiennerna och gardinerna är fördragna i lägenheten sedan flera dagar tillbaka i ett desperat försök att hålla värmen utanför. Ändå är det klibbigt, varmt och kvavt. Utomhus börjar svetten rinna vid första steget från porten och någon energi till att göra något finns inte. Inte hos någon här hemma.

På morgonen idag så tränade jag och Baloo lite rallylydnad på fotbollsplanen, trodde att vi skulle hinna innan det blev för varmt. Dessutom är det skugga över hela planen på förmiddagen. Men när jag hade fått upp dagens bana och vi startade träningen så var det en energilös hund som jag hade med mig. Vi körde några gånger innan vi gick in igen.

Strax innan lunch åkte jag och B för att bada. Doppa oss i det ändå iskalla vattnet. Vet inte hur många grader det var i sjön men jämfört med solens varma strålar på land så var det minst sagt svalkande. Märkligt ändå, det borde ju verkligen ha haft tid på sig att värmas upp. Bara ett par timmar senare så var det alldeles för varmt för att ens ligga kvar på stranden när det inte ens fläktar en aning och vi begav oss återigen hemåt.

När vi kom hem så tog vi med Baloo ner till ån så att även han kunde svalka sig igen. Det är så man får försöka ta sig igenom dagarna. Bada och äta glass. Mängder av glass. Och så oroade man sig för tidigare i sommar att alla fina sommardagar och all värme skulle vara förbrukad tills min semester började. Med facit i hand hade jag inte behövt oroa mig ett dugg.

Gillar

Kommentarer

nwistrand
nwistrand,
Uh ja det är varmt alltså.. tur det finns vatten att svalka sig i 😊
nouw.com/nwistrand
Ida
Ida,
Så härligt att han får svalka sig för ja det är helt otroligt varmt asså!!
idanilssonphoto.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229