Morgonrutiner

Måndag igen och det är dags att återgå till de vanliga vardagsrutinerna. Så kul ändå att flera av er trodde att jag och Baloo stiger upp 05.30 på vardagarna för att vi tycker det är kul eller härligt. Så är det inte kan jag tala om, nej, nej, vi hade gärna sovit minst ett par timmar till om vi båda hade fått bestämma.

Men Baloo är ju av en ras som är väldigt aktiv och det är mitt ansvar att hans aktivitetsbehov tillgodoses. Numera är ju han ensamhund är hemma vilket innebär att det ligger större ansvar hos mig att aktivera honom och för att han ska kunna klara sig hemma medan vi jobbar så krävs det att han aktiveras ordentligt innan han lämnas ensam. Hade vi kunna skjutit på det ett par timmar så hade det varit awesome men jag har ett jobb att gå till varje morgon.

Därför går vi upp 05.20 på vardagarna för att vara ute 05.30. En timme är vi då ute och promenerar, leker eller tränar beroende på dagsform - aldrig beroende på vädret. Sedan åker jag till jobbet och Baloo kan varva ner och somna om. B stiger upp en stund efter att jag har åkt och då rastas han lite snabbt igen innan han blir ensam hemma.

På lunchen ser jag till att aktivera honom igen och sedan lämnar jag honom alltid med någon uppgift. Det kan vara några godisgömmor hemma, aktivitetsleksaker eller något annat som han kan roa sig med innan jag kommer hem på riktigt.

Två härliga bilder från dagens morgonrunda:

Gillar

Kommentarer

Orsakullan mamma vid 20, nu lärare & doula
Låter härligt att ta såna där promenader och du gör ju helt rätt i att aktivera honom 😊. Känner ni för att införskaffa en till hund? 😊
www.saramadeleine.se
Dixi Wonderland
Dixi Wonderland,
Jag önskar att alla hundägare kunde ha ditt tänk! Bonzo är så gammal nu så han aktiverar vi nästan aldrig. 2-3 promenader per dag samt mycket mys. Min mammas hund Ronja är finsklapphund, bodercollie och labrador. Hon är 7 år men väldigt pigg så henne går jag långa promenader med samt busar vi en hel del. Borde kanske träna lite lydnad med henne också 😊
dixiwonderland.com/
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229