Läsarfråga

Det kom in en fråga från Tess som kanske fler av er funderar kring. Tänkte hur som förklara på hur jag ser på saken när jag lämnar ifrån mig Baloo.

"Men hur kändes det att lämna iväg honom sådär? Saknaden måste ha varit grym!" 

Vi har fördelen att bo nära Baloos uppfödare och har en bra kontakt med henne. Alltid när vi har åkt iväg och varit i behov av hundvakt så har hon med glädje tagit emot Baloo och haft honom hos sig.
Som djurägare uppstår det alltid någon gång en situation som gör att man inte kan ta med sig sin hund eller behöver ha en hundvakt under en dag, vecka eller kanske ännu längre. Då Baloo är en hund med särskilda behov så har det varit en stor trygghet för oss att hans uppfödare är så hjälpsam och villig att ha Baloo vilket då möjliggör att vi kan resa eller hitta på andra grejer.

Jag skulle aldrig lämna iväg min hund där jag inte kände trygghet för hans välmående och skulle vara säker på att han har det bra. Hans uppfödare har fortfarande samma värde som jag har för honom och han blir lika glad av att se henne som han blir av att se mig, vilket såklart är en stor fördel. Han känner sig dessutom hemma där och kommer snabbt till ro och kommer in i deras rutiner. Dessutom får han vara en del av en större hundflock vilket är nyttigt och den består av hans mamma, moster och halvsyster.

När han är där på kollo (som vi brukar kalla det) så får han leka massor, med människorna som bor där och med hundarna. Sist lekte han dessutom med deras får och visade prov på god talang för vallning. Han får följa med när de åker och tränar på klubben eller på andra ställen, han får följa med och spåra i skogen, att bada i sjön. Han blir bortskämd med gos och godsaker och har det allmänt najs.

Givetvis saknar man honom också när han inte är med men jag kan utan problem koppla av och ha roligt när jag vet att han är där och har det bra och jag dessutom vet att han ju kommer hem igen. ❤

  • Baloo

Gillar

Kommentarer

Mika
Mika,
Oj men neeeeej vilken underbart vacker hund!! Ser ut som min vovve gjorde!
nouw.com/mika
Iselin Renée,
Malin,
Skönt att kunna lämna honom till någon en litar på! Och som hunden själv känner sig trygg med <3
www.maoltions.blogg.se