Inför tävlingsdebut

Det finns två olika typer av tävlingsmänniskor, de som väntar med att starta innan man är helt säker på att man kommer klara det och få godkända resultat och helst också stå högst på prispallen. Sedan har vi de som är lite mer "vi anmäler och ser hur det går" typen. Och jag tillhör garanterat den senare kategorin och anmäler och ser det som träning. Skulle jag vänta tills jag är säker på att vi klarar det så skulle vi nog aldrig bli startklara enligt mitt tycke.

Så inför vår tävlingsdebut i rallylydnaden som nu börjar närma sig så ser jag det enbart som träning. Man brukar säga att det tar 3 starter att sätta upp sin tävlingsrutin som ekipage. 3 starter för att känna av hur man själv reagerar, hur hunden reagerar i tävlingsmiljö, om man behöver mycket uppvärmning eller om det fungerar bäst att ta hunden rakt från bilen in på plan. Hur man behöver lägga upp träningen innan tävling då vissa måste träna på detaljer in i det sista medan andra fungerar bäst genom att vila sig i form.

Varje hund är en egen individ och därför måste man sätta upp en ny tävlingsrutin för varje enskild hund som man har, det som fungerar för ena fungerar kanske inte med den andra.

Vi kommer att starta och se hur det går. Efteråt får man analysera istället. Hur reagerade Baloo i tävlingsmiljön? Vad fungerade och vad fungerade absolut inte? Vad kan vi göra annorlunda? Samt även lusläsa protokollet såklart för att se vad man har fått minuspoäng på och vilka moment man måste öva mer på.

  • Baloo

Gillar

Kommentarer

Maria at Inredningsvis
Maria at Inredningsvis,
Guuud va söt hund haha 😊 Ha en kanon vecka! LOVE Maria på Inredningsvis​inredningsvis.se/
Josäfin
Josäfin,
Spännande med debut, lycka till!! 😃jossanamigo.blogg.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229