HD / ED - röntgen

Idag har vi varit hos veterinären, vilket i sig inte är något ovanligt vid det här laget men idag var det dags för röntgen av höfter och armbågar. Alla lite större raser, raser med känd problematik av höfter och armbågar och raser som är av brukstyp rekommenderas att göra en så kallad HD-/ED-röntgen. Seriösa uppfödare av denna ras ställer det som krav vid köpet att man ska göra detta när hunden är ca 1 år.

Den datan används sedan av uppfödaren så denne vet vad föräldrakombinationen ger för resultat, den används som underlag om hunden själv kan gå vidare i avel och den används av hundägare för att veta vad man har för förutsättningar med hunden. Hur man ska lägga upp träning bland annat.

Besöket gick snabbt och smidigt och på mindre än en halvtimme så hade Baloo somnat, röntgats, vaknat, jag hade betalat och vi satt i bilen på väg hem igen.

Röntgenbilderna skickas sedan till SKK (Svenska kennelklubben) för analysering och sedan blir resultatet offentligt på svensk hunddatabas. Det dröjer dock upp till en vecka innan resultatet delges.

  • Baloo

Gillar

Kommentarer

Ullie
Ullie,
nej men lilla vänen hoppas allt gick bra alltid lite olustigt det där
weberskold.blogg.se
Annika
Annika,
Lillvännen. Bra att det gick så snabbt. Om någon månad hoppas jag få tid hos veterinären för att munsanera mina katter och skrapa tandsten. Lilla Ladygumman har lite väl mycket tandsten tyckte den förra veterinären. Står på väntelista.
ladyochlufsen.blogg.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229