Gör egen hundglass

Som jag skrev här om dagen så ger vi nu Baloo mycket hundglass i form av isglass för att få i honom både mat och vatten nu när det är så varmt.

Att göra egen hundglass är både billigt och man vet vad som är i det. Dessutom får man kontroll över hundens vätskeintag och matintag då man själv doserar glassen.

Jag doserar i Baloos fodergiva i glassen och då ser det ut såhär:

Jag delar upp en fodergiva i tre olika byttor och fyller med vatten. Jag fyller först då att fodret precis täcks och ställer sedan in i frysen. När det sedan är fruset så fyller jag på med mer vatten eftersom att foderkulorna har svällt och är nu ovanför isen. Och sedan in i frysen igen.

Anledningen till att jag delar upp det på flera små istället för att ta en stor är helt enkelt för att han ska kunna få det oftare under dagen när det är så varmt men också för att det inte ska bli för mycket is och kyla på en gång för kroppen att ta hand om.

Efter några timmar i frysen är glassen färdig och ser ut såhär:

Baloo gillar den extra mycket när den har stått framme en liten stund och har börjat att smälta. Då slickar han glatt i sig hela portionen.


En isglass för hund gör ju dessutom att variera massor och man kan göra den på olika sätt. Till exempel kan man låta fodret svälla helt, mosa det och fylla på med mer vatten så det blir som gröt och sedan in i frysen. Man kan ha i olika godisar istället för att öka suget för den. Man kan också fylla den med olika bär (blåbär och hallon) eller vattenmelon som ju i sig också är rikt på vätska! :)

Gillar

Kommentarer

Carolina,
Smart! Aldrig förr hört talas om, men det är riktigt fint. Får Amber också detta? Du skriver så lite om den stackars hunden ^^, 😊
Sv; tack snälla, hoppas också på det! 😊
knaset.com
Peter
,
😎
Annie,
Vilka bra tips! 😊
Det märks verkligen att Du är bra med djur<3 Så fin vovve 😉
www.lifebyannie.bloggplatsen.se
Dixi Wonderland,
Jag tror inte att det hade fungerat för Bonzo men väldigt smart 😃 Roligt att han tycker om det 😃
dixiwonderland.com/
Pauline,
Åh måste vara toppenbra för honom!
lillafrokenhurtig.blogg.se
My,
Så himla smart!!!!
www.mynordqvist.se
sandra,
Det där är något man borde göra här hemma!!
www.henrikolsson.eu
Matilda Berlin,
Hahhaa! Men åh vad sött!! <3
matildaberlin.se
Ida,
Så himla smart och bra! 😃
idanilssonphoto.se