Baloos klövjeväska

För ett tag sedan tyckte jag att det började bli dags för Baloo att få en egen väska att ha på våra vandringar. Jag ville köpa en nu till hösten så att vi i god tid kan vänja oss vid den tills nästa års vandringar. Men häromkring kryllar det inte av hundbutiker som har ett stort utbud av klöveväskor. Då fick jag kontakt med Terese via en facebookgrupp. Terese driver hundbutiken vildhunden.se där det finns ett stort sortiment på klövjeväskor. Jag skickade min kravlista och några bilder på Baloo via mail och tillbaka fick jag en noggrann specifikation av olika modeller i olika prisklasser som helt eller delvis skulle uppfylla mina krav och som skulle passa Baloos kroppstyp. Såhär såg min kravlista ut:

🐶 Avtagbara väskor
Jag ville att väskorna skulle vara avtagbara så att man kan använda samma sele när man har slagit läger till exempel och hunden inte ska bära mer. På så sätt behöver man inte ha med sig ett extra sele.

🐶 Selen skulle ha handtag och flera alternativ till koppelfäste
Ett handtag är ett måste så att man kan hjälpa hunden i svår terräng och att kunna fästa kopplet på olika punkter är också smidigt.

🐶 Rymliga väskor
Väskorna skulle vara rymliga så att Baloo kan hjälpa till att bära grejer som är skrymmande men inte så tunga.

🐶 Smidig
Så klart att den skulle vara smidig. Det ska vara smidigt att sätta på selen, smidigt att ställa om den och smidigt att ta av och på väskorna.

Med den kravlistan och de förslag som jag fick tillbaka bestämde jag mig till slut för denna:


En Ruffwear Palisade Pack som mötte alla mina krav.


Väskorna är stora och rymliga. Består av tre fack där mittenfacket är det största. De andra två är bra att lägga saker i som man vill ha lättillgängligt. Väskorna går dessutom att komprimera så att packningen ligger stilla och att väskorna inte är onödigt stora.


Väskdelen sätts fast och tas av genom fyra snabbspännen på ryggen och sedan knäpper en rem på vardera sida så att väskorna ligger så stilla som möjligt. Här ser vi också det nödvändiga handtaget och två olika koppelfästen.


Och slutligen kan man ta av väskorna och bara använda selen! Här ser vi också att selen spänns med tre remmar för att den ska bli så ergonomisk som möjligt och se till att selen sitter bra, vikten hamnar rätt och att det blir stabilt.


Jag hade ingen som helst förkunskap om klövjeväskor innan och var osäker på om den satt bra. Vildhunden.se har tack och lov både fri frakt och fri retur om inte väskan skulle sitta bra. Men när jag hade fått hem min väska så tog jag några bilder på Baloo med den på och skickade tillbaka på mail. Jag fick då hjälp av Tereses man Edvin som lätt kunde säga "spänn här, spänn upp där så sitter den bra". Så himla skönt att veta att den sitter bra så att den inte orsakar skador.

Detta är inte ett samarbete, jag är bara nöjd med min väska och den fantastiska service som jag har fått på Vildhunden, jag kan rekommendera alla att handla från Terese och Edvin :)

  • Baloo

Gillar

Kommentarer

Peter
Peter,
Riktigt snygg väska!
Yasmine
Yasmine,
Hoppas ni får en mysig helg! 😃
www.yasmissy.blogg.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229