Baloo 10 månader!

Två månader kvar till Baloo ska fira sin 1-årsdag, idag blir han nämligen 10 månader. Baloo går därmed vidare till nästa utvecklingsfas då han lämnar den fysiska könsmognaden som brukar vara mellan 7-10 månader. Man brukar säga att hunden mellan 10-17 månader är inne i en lugn period och att det där lämpar sig att bygga vidare på det man tidigare har lärt hunden.

Men jag tror att Baloo kommer fastna i sin tidigare utvecklingsstadie en stund till då han precis, den senaste veckan, har börjat visa tendenser som skulle ha uppstått under 7-10 månader. Han har börjat att försöka klättra på rangskalan här hemma genom att vakta både mat, godis, leksaker och pinnar från att Amber ska ta dom. Han har börjat träna på att märka revir ute på promenaden så att han hux flux lyfter på benet här och var utan att ens skvätta något vilket ser lite kul ut.

Han har återigen blivit mer känslig för hundmöten och skäller även på främmande människor utomhus. Han har blivit mer disträ när vi är ute, drar mer i kopplet när han har det på sig och lyssnar inte när jag försöker prata med honom. Han är mer intresserad av alla lukter som finns utomhus. Så just nu överraskar jag honom med att plötsligt försvinna. Om han är lös och ingen är runtom när han inte lyssnar på sitt namn så gömmer jag mig sonika bakom ett hörn eller ett träd. Det ska räcka att jag säger åt honom en gång och då ska det vara allvar, han ska veta att jag inte kommer att ropa på honom sjuttioelva gånger för att sedan springa efter honom. Jag talar om att vi ska gå och följer han inte med då så är det "försent".

I den här perioden är han också snäppet tröttare än normalt och hela helgen har han nästan sovit och vilat, förutom ett kortare träningspass igår. Vi har många träningar inbokade och även tävlingar framöver MEN jag måste lyssna på honom när han visar tydligt att han bara vill ligga och sova.

10 månader innebär också att Baloo nu får delta på tävling i rallylydnad samt erlägga doftprov för att senare kunna tävla i Nose Work.

Jag tycker man ser i Baloos ögon i varenda bild här hur trött han är. Det är inte den vanliga busiga och livliga blicken, den är tom och trött.


Som sagt.. Tröttis!! :)

  • Baloo

Gillar

Kommentarer

Veiken
Veiken,
Stor pojk nu. Han beter ju sig som en riktig tonåring! 😊
veiken.se
Ellen
Ellen,
Haha så SÖT med fluga :')
ellengrantz.blogg.se/
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229