​Det är nu bara lite drygt en månad kvar tills jag sitter på ett plan till Toronto. Det börjar därför bli en hel del att fixa inför intervjuerna. Bland annat så är det hög tid att börja boka in tid och datum. Skriva intervjufrågorna samt samtyckesblankett på engelska är annat som måste fixas snarast. Min nuvarande kurs får inte heller glömmas bort, och därför måste jag börja skriva på min hemtenta. Måste bara tillägga att jag börjar bli riktigt taggad på att få åka till Toronto!! Förutom att det ska bli kul att se hur de arbetar med flerspråkighet så kommer det även bli intressant att jämföra hur Kanada är i jämfört med USA. För jag måste erkänna, jag går inte riktigt ihop med amerikanare. Däremot så har de kanadensare jag träffat på varit riktigt snälla. Så jag hoppas ju att min bild av Kanada stämmer :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Om min resa till Toronto blir av i vår så ska jag förutom att givetvis intervjua förskollärare till min uppsats också hinna med lite shopping. Men vad är det då den kanadensiska marknaden erbjuder? Jo det allergivänliga och ekologiska sminkmärket rms beauty. Jag brukar väldigt ofta reagera på ögonsmink, och därför känner jag att det är dags att byta ut allt mitt gamla smink mot smink som inte ska orsaka reaktioner. Jag har köpt två ögonskuggor från rms beauty, men även en eyeliner från det icke-kanadensiska Youngblood och mascara från Yves Saint Laurent. I vår tänkte jag köpa på mig lite mer ögonsmink från rms beauty, och kanske lite annat smink också. Jag är bland annat sugen på deras highlighter Master Mixer, deras rouge och läppstift Lip2Cheek, deras concealer som även kan fungera som en foundation "Un" Cover Up och deras fixerande puder "Un" Powder.

rms beauty är inte det enda skönhetsmärket som är från Kanada, utan ekologiska och allergivänliga Ilia, populära hudvårdsmärket The Ordinary, ekologiska Bite Beauty samt det världskända sminkmärket MAC. MAC är dock inget jag skulle rekommendera någon att använda då det nyligen framkom att koncernen som äger MAC Cosmetics har cancerframkallande ingredienser i alla sina sminkmärken. Däremot så kommer jag antagligen köpa produkter från alla de andra skönhetsföretagen som jag har räknat upp. Förhoppningsvis så kommer jag i fortsättningen att slippa allergiska reaktioner från smink, då jag i fortsättningen enbart kommer köpa produkter utan irriterande ämnen.

Likes

Comments

Jag insåg efter två inlägg på Instagram att det blev för begränsat utrymme för att kunna skriva om mitt uppsatsarbete. Därför bestämde jag mig för att starta denna blogg, där det kommer bli lättare för mig att kunna skriva ut mina tankar kring att skriva delar av mitt examensarbete utomlands. Lite kort så kan jag berätta att jag är inne på mitt sista år på förskollärarprogrammet vid Stockholms universitet.


För de som inte redan vet kan jag berätta att jag för en tid sedan fått veta att jag kommer att få ett stipendium av Lärarförbundet för att kunna genomföra mitt examensarbete om flerspråkighet i förskolan. Det är nämligen så att jag i mitt arbete vill intervjua lärare i Sverige och i Kanada kring hur de arbetar med flerspråkighet. Detta på grund av att enligt PISA:s undersökning (som det finns ​delade åsikter om) visar att utrikesfödda elever presterar nästintill lika bra som kanadensiskfödda elever i Kanada, vilket inte är fallet i Sverige. Tyvärr så är det så att många utrikesfödda elever i Sverige har svårt att bli behöriga till vidare studier, om man jämför med svenskfödda elever. Därför är jag i min studie intresserad av att förstå vad denna skillnad kan bero på, och för att kunna genomföra studien så behöver jag åka till Kanada för att intervjua ett par lärare. Jag ansökte därför om ​Lärarförbundets stipendium för lärarstudenter som vill skriva sina uppsatser utomlands (tips: det är snart deadline för alla ni som är intresserade av detta stipendium). Efter att jag har fått veta att jag är en av dem som ska få detta stipendium så började det långa arbetet med att kunna förverkliga resan till Toronto. Det är nämligen så visade det sig ganska snart, att det är en hel del byråkrati på Stockholms universitet för att få tillåtelse att skriva sin uppsats utomlands. Mer om detta i ett annat inlägg. Idag är tanken att jag ska fortsätta få tag i intervjudeltagare till min studie samt påbörja min hemtenta i kursen som jag läser just nu på förskollärarprogrammet.

Likes

Comments