Header

Det beste jeg vet på kalde vinterdager er linsesuppe, også kalt nisk på kurdisk.

Det er utrolig enkelt og lage, samtidig som det smaker helt himmelsk.

Det du trenger:
3 dl gule/røde linser
1l vann
1 stk gul løk
2 ss matolje
1 stk hønsebuljong


Som krydder pleier jeg og bruke:
1 ss pepper
1/2 ss chilli
1/2 ts spisskummen
1 ss karri


Finhakk løken og stek den i olje sammen med 1 ss karri.

Skyll linsene godt til det blir klart vann og tilsett det i en kjele med 1l vann. Når løken har blitt gyllenbrun tar du det oppi kjelen med linser og vann. Tilsett så buljongen og de forskjellige krydderne. La det så små koke litt til du ser det skummer. Ta vekk skummet rundt kjelen med en skje og sett på lokket. La så suppen koke i 40 minutter på svak varme. Rør om flere ganger for at det ikke skal sette seg fast i kjelen.

Serveres med sitron, hjemmebakt brød og løk.

Jeg kommer til og skrive et innlegg om mitt hjemmebakte brød i et nytt innlegg etterhvert.


Likes

Comments

Hei dere!

Hjertelig velkommen til min nye blogg. Lidenskapen min for matlaging og dessert er stor og etter flere anbefalinger har jeg nå startet en blogg.

Jeg er helt ny på bloggfronten og håper på og kunne oppfylle deres ønsker.

Matlaging er noe jeg har gjort helt siden jeg var liten, jeg er opprinnelig fra Iran og hovedfokuset på min blogg vil være mest rettet mot persisk/kurdisk mat, men også mat fra andre forskjellige land.

Alle oppskrifter og bilder er skrevet og tatt av meg. Kommer også til og skrive om hvor jeg har kjøpt de forskjellige varene (utenlandske varer).

Gleder meg til å bli kjent med dere, og håper jeg blir til god nytte. Samtidig så håper jeg og lære alle om hvor lett og fantastisk det er med matlaging og deilig mat.

Ønsker dere alle en super dag videre!

Likes

Comments