Idag har vi haft kundpass i skolan, gick bra förutom en färg på en kund som inte vill ge med sig. Kunden var inne förra veckan och skulle färga utväxt och jag blandade hennes redan befintliga recept som de använt tidigare, men när vi sköljt ur färgen och torkat det så är hennes bottenfärg, utväxten som jag färgade och topparna färgades i en ljusare färg, för ljus. Den ska bli mörkare så vi blev väldigt förbryllade, men vi bokade då en ny tid denna vecka för att lägga i en ny bottenfärg vilket vi gjorde idag. Vi la då i en annan färg, i samma färgnyans som botten skulle vara, vi sköljer ur och jag börjar blåsa..... färgen har bara blivit något steg mörkare, knappt synbart, och då har vi ändå lagt färg på färg så den ska bli mörkare. Så det blev inte rätt denna gången heller, så vi bokade ännu en ny tid nästa vecka så då gör vi ett nytt försök, tredje gången gilt haha.

Slänger in en bild på frisyren jag hade på jobbet i fredags

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I veckan, onsdag-fredag, har jag varit på praktik på studio hair art i Mjölby som jag kommer ha nu var tredje vecka. Var jättekul och intressant att få vara på en "riktig" salong. Lära mig hur de klipper och färgar och se vilka produkter och färger de använder. Mest gått med nu första dagarna och svarat i telefon och gått och småputsat. Men nästa gång ska jag ha med mig lite modeller som jag kan klippa för att komma in i nya miljön lite och att min handledare kan se lite vad jag kan. Alla är så trevliga och hjälpsamma och visar och förklara gärna varför de gör som de gör.
Fick även en liten uppfräschning i håret av en blivande kollega, superduktig tjej!

Före

Efter avfärgning

Efter färgning

Ser verkligen fram emot dessa veckor, lära mig nya saker och utvecklas som frisör och att få bli en i gänget.

Likes

Comments

Då var det fredag igen, veckorna går verkligen superfort! Vi har nu andra terminen i skolan börjat gå mån-tis istället för ons-fre. Så vi hade kundpass dessa dagar och färgade även utväxten på min kompis. Vi hade även lite repetition på färg och kemi, vilket var välbehövligt då jag tycker det är väldigt svårt.
Har även i veckan haft lite hemmaträning och yoga, försöker att regelbundet träna rygg och mage då vi ofta står i oergonomiska ställningar när vi jobbar som är påfrestande för bl.a. ryggen, så då är det bra att träna och stärka upp bål och rygg för att förhindra framtida arbetsskador.

Likes

Comments

Första dagen i skolan för i år bjöd på lite visning på hur man sätter i löshår, i detta fallet tejp. Spännande och kul att lära sig då det är väldigt populärt på salonger idag. Vi fick även testa att sätta i själva.
Vi gick även igenom balayage, vilket även det är kul att lära sig då även det är ganska populärt. Vi fick även testa en balayageteknik på papper med balsam och en röd färg för att få testa och se övergången ordentligt.
En av klasskamraterna ställde även upp som modell och fick en lila/grå balayage, blev jättesnyggt!
Är alltid kul att få lära sig nya saker och sådant som är inne nu och att få utvecklas inom olika tekniker inom frisöryrket.

Före

Efter

Dagens frisyr

Likes

Comments

Då var det 2018. Spännande att få se vad detta året har att erbjuda. Har redan mycket roligt inbokat.
Innan det blev 2018 så var jag på 20-årsfest i lördags med 20-tals tema hos en kompis. Riktigt kul att få klä ut sig och piffa sig lite extra i håret, så kände att jag ville slänga in lite bilder på hår och outfit från den kvällen. Håret är uppsatt i en knut bak, sedan är håret fram plattat i 20-tals vågor och fästa på sidan av huvudet och i knuten bak.

Igår så firade jag in det nya året hos min kompis Natalie som hade fest och de hade lagat trerätters, mums. Det bjöds på bl.a. olika sorters snittar, tacopaj och skumtomtepannacotta. Sedan gick vi ut och kollade på raketerna vid 12-slaget och skålade in det nya året.
Jättetrevlig kväll med bästa människorna och nya vänner.

Likes

Comments

God jul på er allesammans! Klockan är 01.04 den 24 december när jag skriver detta. Ville bara slänga in ett inlägg om i torsdags när min vän Jonna färgade och klippte mig och gjorde mig julfin. Blev jättesnyggt! Tog ut svängarna lite extra denna gången och klippte en gardinlugg som jag trivs superbra i! Blir lite mer frisyr då, plus att det händer lite mer när man sätter upp håret.
Hoppas att ni får en superhärlig jul!

Före

Efter

Likes

Comments

Här kommer ett litet inlägg, lite försenat, från semestern på Gran Canaria. Lägger in mest bilder, men vi var bl.a. och besökte sanddynerna, jättefint. Pappa och jag var på marknad och gick runt och tittade lite i San Fernand, hamnade i ett jättefint kvarter med jättefina hus och gick och strosade på ett torg i närheten innan vi gick och tog varsin öl. Vi besökte även lite köpcentrum och gick och tittade lite och sen var vi även på utflykten som jag skrev om i förra inlägget.

Blev även ett yogapass, dock blev det väldigt varmt men det var skönt i efterhand, haha.
De sista dagarna vi var där började de julpynta på hotellet vilket kändes väldigt fel då det blir en liten krock då man går runt i bikini i 25 graders värme medans de julpyntar, haha.
Det var en väldigt trevlig vecka med god mat, upplevelser och att få umgås med familjen.

Likes

Comments

Hälsningar från Gran Canaria! Är lite dålig med bloggandet för tillfället men är på semester på Maspalomas i Gran Canaria. Tänker att jag gör ett lite längre inlägg om semestern när jag kommer hem, men slänger in ett litet inlägg om dagen som varit då vi varit på utflykt till bl.a en Aloe Vera farm, oliv gård och i en grottby. Dagen började med att vi blev upphämtade av buss och åkte vidare till vårt första stopp, en Aloe Vera farm. Det var ett familjeföretag och där odlade de Aloe Vera plantor som de sedan gjorde olika produkter av, bl.a olika typer av hudkrämer, schampoo, balsam, juicer m.m. Vi fick se hur de gick till när de skar isär bladet på plantan och tog fram själva "Aloe Veran" som vi sedan fick smaka på, inte något jag direkt rekommenderar, haha. Sedan fick vi testa lite produkter och smaka på Aloe Vera Juice.

Vårat nästa stopp blev en oliv gård, där de odlade oliver samt hade djurversamhet med bl.a olika typer av fåglar men även getter, kor, hästar och åsnor. De berättade om hur det går till när de odlar och skördar oliverna, samt hur produktionen går till. Vi fick även provsmaka oliver och olivolja, är dock inget jättefan av oliver men kul att testa när man ändå är på en olivgård, samt kolla på fåglarna som ägaren regelbundet låter flyga fritt på gården.

Vårt sista stopp var en såkallad grottby. Där bor fortfarande människor i grottor som man gjorde för flera hundra år sedan. Vi fick då besöka en familj och kika in i deras "hus". Det var jättefint och det är häftigt att det faktiskt är i ett berg. Vi fick se ett rum, men de har flera rum med kök och badrum och de har el och vatten. Jättefint! Därefter åt vi tapas på en "grottrestaurang" som låg nedanför byn. Det var mysigt och jättegott, trodde aldrig att maten skulle ta slut.
Det har verkligen varit en toppen dag med trevligt folk, god mat och nya upplevelser och lärdomar.

Likes

Comments

Julstämningen är på topp! Snö, julmusik på radion och så har vi julpyntat på salongen idag. Älskar verkligen julen, det är så mysigt när snön kommer och man får ta fram pyntet. Blev jättefint.

Vi har även övat på att göra festfrisyr på kort hår till delprovet i juni nästa år. Även permanent har vi övat på såklart! Går riktigt bra nu, måste bara få in farten. Vi ska även göra ett gruppprojekt till december om stilhistoria, så vi blev tilldelade olika årtal som vi skulle återspegla via frisyr, outfits samt lite allmän fakta. Jag fick årtalen 30-40-tal vilket ska bli jättekul då jag inte alls är insatt i just de årtalen, så det ska bli intressant.

Kort festfrisyr

Likes

Comments

Matrix kurs idag. Hade inne en jätteduktig frisör på salongen som klippte modeller för att visa olika trender och banbrytande klippsätt, vilket bl.a. bestod av att tvinna delar av håret och därefter skära håret för att få mer liv i ett längre håret, blir en form av uppklippning, riktigt snyggt! Han visade även olika kombinationer av färger och hur man kan kombinera lockigt och rakt hår i en och samma frisyr. Det var väldigt intressant och kul att se hur man kan klippa på nya och annorlunda sätt och våga vara lite "crazy" när man klipper, bara man kan sina grunder. Var väldigt lärorikt och jag hoppas verkligen att vi får gå på någon mer liknande kurs för det var verkligen jättekul!
Tog tyvärr inga bilder, så ni får en bild på en uppsättning jag gjorde för ett tag sedan istället.

Likes

Comments